Orrenius på DN: Skåningar är dumma och outbildade

MEDIA. Niklas Orrenius är reporter på DN, har tidigare arbetat på Sydsvenskan och Expressen. Orrenius har specialiserat sig på Sverigedemokraterna och har tidigare medgett att hans journalistik om Sverigedemokraterna var vinklat och färgat av hans motvilja mot SD:s åsikter. 

Här levererar Orrenius ett enastående folkförakt, konstigt att han valt att bo bland idioterna i Malmö…

Men i stadsdelen Herrgården är de tydligen otroligt välutbildade. Där röstade 1,2 procent på SD.

Niklas Orrenius är känd från bloggen här…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

26 thoughts on “Orrenius på DN: Skåningar är dumma och outbildade

 1. Och i Malmö är man mycket välutbildae och kloka. Se bara på Herrgården på Rosengård hur intelligentian valde rätt partier.

 2. Att det gick som det gick beror inte på att skåningar är dumma. Tvärt om de är mycket intelligenta eftersom de röstade på Sveriges enda demokratiska parti SD.
  Men man undrar ju hu det står till med 7-klöverns väljare.

 3. Om det är intelligens och utbildning som bestämmer då borde alla journalister vara SD anhängare, därav följer att antagandet från Orrenius är fel.

 4. Med Orrenius logik är utbildningsnivån högst i invandrarghetton där 90% röstar på S eller V och SD får obefintligt antal röster. Detta trots att det är där du hittar alla analfabeter och islamister.
  10 år i koranskola är tydligen att betrakta som högutbildad trots att man med detta inte kan få ett enda arbete i landet.

  Själv tror jag att dessa kommuner, där SD är stora, befolkas av människor som är i hög grad självförsörjande och drivs av praktiska frågeställningar istället för ideologi. Till skillnad från en studentstad som Lund.

  Fötterna på jorden istället för huvudet i det blå

 5. Han har inte sagt att skåningar är dumma utan att utbildningsnivån i Sjöbo och Lund skiljer sig.
  Hur stor betydelse utbildningsnivån har att göra med om man röstar på SD vet jag inte.

  • Ja, ha ha, han är inte dum. Han har kommit på nu att Lund är en universitetsstad och att de är mer utbildade vid universitet än i lantbruksbygder.
   Det har, som vi vet, ingenting att göra med nivå av IQ. Han får nog tänka en runda till.

 6. Niklas glömde och skriva om hans journalisthjärna som inte fungerar som den ska, eller han kanske inte ville ta upp den frågan riktigt

 7. Skåne går i täten. I många skånska kommuner halverade MP sina röster.
  I dag på morron klagade en virrig kärring som kallades gruppledare att folk förstod
  inte miljökrisen men miljön skulle säkert hjälpa dem till nästa val.

 8. Med tanke på att vi är så dumma kan det väl vara dags för en seriös diskussion om att knoppa av Skåne från Sverige och lämna tillbaka oss till Danmark.
  Icke-skåningar ska naturligtvis lämna Skåne då, vissa undantag kan göras för hallänningar och blekingar, som naturligt ingick i Skåneland.

 9. Får väl hoppas att ev, prenumeranter i Skåne och andra skåningar säger upp den vidriga skitblaskan, Orrenius är ju en av landets sämsta och dummaste journalister.

 10. Kan hända att de är dumma, men inte tillnärmelsevis lika Dumma som DNs propagandister, som inte ens tycks begripa att de är just det, propagandister alltså!
  Allting är relativt!

 11. Han kommer säkerligen inte att undersöka utbildnings andelen i Rinkeby Bergsjön m.fl. Där S fått 60 -70 % röstandel.

 12. Niklas Orrenius passar perfekt in i Wolodarskis mall för hjärntvättade icke självständigt tänkande journalister.
  DN = en avskrädesplats för usel journalistik.

 13. Obehagligt att vi har så många kommunister bland oss.

  Svenska avundsjukan är stark.

  Om du jobbar hårt tjänar du bra – och blir ”kapitalist”.

  Den som inte vill jobba blir avundsjuk – och kommunist.

 14. Bara att hålla med honom!

  Kommer man in på någon utbildning i Sverigeistan blir man hjärntvättad av vänstern!

Kommentera