Inte mer valfusk än vanligt…

VALET 2018. I nuläget har ett 30-tal anmälningar om olika typer av misstänkt valfusk kommit in till Riksenheten mot korruption, rapporterar Ekot. Det handlar bland annat om hantering av valsedlar – att de saknas eller hur de har hanterats.

Redan nu kan åklagare se att vissa av anmälningarna är grundlösa. Chefsåklagare Alf Johansson uppskattar att ett tiotal förundersökningar inletts.
Antalet anmälningar är än så länge inte ovanligt stort utan det ser ungefär ut som under valet för fyra år sedan.

Steget efter

-Pettersson tror inte på konspirationsteorierna om omfattande valfusk, däremot förekommer en hel del slarv, valsystem är inte perfekt och borde göras om till vissa delar. Sedan fuskar vissa enskilda medvetet och omedvetet.

Glöm dock inte att i runda slängar är vi 7.500.000 röstberättigade, ungefär 84 %, 6.300.000 röstade det gör 63.000 röster för att påverka med 1 (En) procent. Glöm det.

Värre är lögner, vallöften som inte har en chans att uppfyllas, bedrägerier i valpropagandan och liknande. Något som vi klarat oss från tidigare är klanröstning, det kan vara utbredd i vissa områden.

Medier som likt SVT inte är opartiska kan påverka en hel del.

Valinformation på arabiska, somaliska och andra språk sänder signalen, välkommen till Sverige. Här får du vara med och bestämma utan att lära dig hur vårt land fungerar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

22 thoughts on “Inte mer valfusk än vanligt…

 1. Valmyndigheten lyder sedan 2016 under skatteverket från att tidigare varit en fristående myndighet. Ny chef för skatteverket blev förra året Katrin Westling Palm, tidigare GD på pensionsmyndigheten.Valmyndigheten sorteras märkligt nog under kulturdepartementet (?) https://sv.wikipedia.org/wiki/Valmyndigheten medans skatteverket sorterar under Finansdepartementet. Valmyndighetens ledamöter utses av regeringen. Varför inte Sveriges riksdag eller ännu hellre något helt politiskt fristående organ? Särskilt som flera av de nya ledamöterna har tydliga S-kopplingar. Av valnämndens 8 ledamöter återstår endast 2 av 2014 års ledamöter. Ingen av 2014 års ledamöter är över 65 år som det verkar.

  Nämnden består av följande ledamöter (2018);

  Margareta Bergström, ordförande, hovrättspresident – en ”Hilda”.
  Kristina Svahn Starrsjö 57, vice ordförande, – Jurist och tidigare regeringstjänsteman under S-regim.
  Lena Langlet 58, samordningsansvarig, – SKL
  Thomas Bull 53, justitieråd
  Sven Oskarsson 47, professor statsvetenskap
  Maritta Soininen 63, suppleant, professor – Insatt i invandringsfrågor.
  Erik Nymansson, suppleant, justitieråd – F.D. regeringstjänsteman under S-regim
  Magnus Hagevi 53, suppleant, professor

  Nämndens ledamöter 2014;

  Hans-Eric Holmqvist, 64
  Margareta Bergström
  Per Hall
  Jörgen Hermansson 64
  Henrik Jermsten 57
  Ann-Cathrine Jungar 55
  Lena Langlet 58
  Maritta Soininen 64

  Märkligt många förändringar av denna myndighet under den gångna mandatperioden kan man tycka!
  Myndigheten har dessutom nyligen fått en ny IT-chef.
  Varför organiserades hela myndigheten om för två år sedan?
  Varför har så många ledamöter bytts ut?
  Varför dessa ”haverier” under valdagen?

  Källa; Googlesök

 2. Finns garanterat ett mörkertal i dagens hycklande och alltmer cencurerade demokratur Sverige !

 3. Naturligtvis är det massivt valfusk. Sd är ju av ’tradition’ underrepresenterade i varje opinionsmätning men var ändå väsentligt högre än valresultatet. Vad hände med gruppen övriga. hmmmmm

  Kom ihåg att det ’bästa’ valfusket är det som inte syns… Hoppas någon ’vilsselblåsare’ med information och bevis får dåligt samvete och stiger fram…

  Kursen mot en total kollaps bibehålls, kanske verkligheten i form av ekonomisk kollaps eller annat kan ändra kursen…

  Time will tell, but something will happen and it will not be nice…

 4. Här sitter de och kontrollräknar valsedlarna manuellt
  ett visst antal gånger, för att säkerställa att inget fel
  begåtts. Går inte att få valsystemet så pass mycket
  säkrare än så.

  Tänk om hela röstningen datoriserades och räkningen
  sköttes av ett helt säkert data system. Hur säkert
  datasystemet än var så nog skulle det anklagas för
  att vara manipulerat om röstningen gick emot
  en del personers personliga preferenser.

  Bara att konstatera – Sverige är ej moget för
  enbart datorröstning.

  • Nu finns det andra siter med inlägg och det är väldigt många som anser att det har varit ett omfattande valfusk i det här valet.
   En säker indikation är mätningen strax innan valet, och sedan valresultatet, som kan skilja något men inte i den omfattningen som var med SD, där resultatet vid valet gick ned mycket kraftigt.
   Däremot Socialdemokraterna som kan ses som motståndare till SD, de gick kraftigt upp med valresultatet-
   AFS hade innan valet ca 4% och var på väg in i riksdagen, sannolikt till stort förtret för Socialdemokraterna.
   När valresultatet kom hade AFS 0,31 % av rösterna.

 5. Det som gör det misstänksamt att valfusk förekommit är att SD hade strax innan valet 24,8 % men vid valet 17,6 %, den här skillnaden är för stor att det skall kunna accepteras..
  AFS hade innan valet ca 4 %, men vid valet 0,3% det stämmer helt enkelt mycket dåligt ,när de hade valspurten i Kungsträdgården var det mycket stor uppslutning och intresse för partiet och dess budskap..
  När de turneat ute i landett har det varit stort intresse för partiet.och dess budskap.
  Om AFS hade inte haft någon möjlighet att få 4 % hade inte Kungsträdgården blivit avbokad , som skedde av politiska skäl.

  Socialdemokraterna hade innan valet 23,8% och vid valet 28,4 %,som kan ses som mycket märkligt med den ökningen.

  Under valnatten stängdes Länstyrelsernas Webbplats, Länsstyrelserna ansvarar för att rapportera till myndighet röstresultaten.

  Om det skett valfusk är det genom digital manipulation, och inte något som skett i vallokalen

  • Ett mycket dåligt system med valsedlar för varje parti som läggs ut helt öppet i val lokalen och en vakt som bevakar valsedlarna.

   Alla partierna borde finnas på en lista och en ruta att kryssa för önskad parti, som gör att den som röstar tar en sådan lista och går in bakom ett avskärmad bås och kryssar önskad parti.

   Ett mycket effektivt och diskret system,, som också gör att inga valsedlar försvinner för vissa partier.

 6. Talade med min mor som själv var valförättare under 60-90-talen. Hon är mycket förvånad över allt slarv och fusk som framkommit, och så är även jag. Det är som att det inte är så noga längre med folkets enda chans att påverka utvecklingen av det här landet. Liksom det inte verkar vara så noga med något alls längre. Samtliga partier tycks ha som enda politisk vision att köra Sverige i botten, (för att sedan kunna kvittera ut sina judaspengar från Wall Street). SD undantaget.

  ”Rapporter om valfusk fortsätter att strömma in”; https://nyadagbladet.se/inrikes/rapporter-om-valfusk-fortsatter-att-stromma-in/
  Missa inte valanalyserna av Sveriges skarpaste hjärnor på Svensk Webbtelevision; https://www.youtube.com/channel/UCD2d9CSkWXxnj3fBhEj3Pyw

  • Problem i vårt land att engagera valpersonal som är OBJEKTIVA OCH SKÖTER JOBBET UTAN POLITISKA ASPEKTER !!!

 7. Det är anmärkningsvärt att man nu talar om valfusk som något normalt! ”sverige” stärker sin ställning som bananrepublik.

  • Svenskar har en överdriven föreställning om Sveriges unika ställning på de flesta områden. Det kommer bli svenskarnas grav; men å andra sidan, vem behöver ett så fegt folk, som frivilligt ger bort sitt land till analfabeter och våldtäktsmän?

 8. Det viktiga i ett demokratiskt val är inte hur folk röstar, utan vem som räknar rösterna… Övertygad om massivt valfusk! Allt annat är vansinne…

  • Tyvärr skulle jag inte godkänna mer än 75% av dom !!
   HAR DESSA PERSÓNER LÄMNAT SINA UPPGIFTER FRÅN POLISENS REGISTER ????????
   Tror att valnämndens personal inte blir undersökta personligen !!
   Ok vet att man måste vara politiskt engagerad om man kan vara engagerad i denna SLUTNA KLUBB !!
   Gilla mitt svar eller erkänn hur det ÄR !!!

 9. Man får heller inte glömma de historielösa och hjärntvättade unga 80-talisterna, 90 talisterna och 2000-barnen som verkar gilla Steffe och Jonas, i ibland Annie.

  • Efter 2000 vart det mer hen och genus, och många skäggiga vuxna vart baaaarn.
   Jag tycker synd om dom som nyss börjat arbetslivet, dom får ingen pension som går att överleva på. Ändock röstar dom för det

 10. Om man justerar för alla så kallade flyktingar som fick en ”billig” rösträtt så är jag övertygad att SD fick bra mycket över 20% och S fick under 10%. De som har makten sätter reglerna.

 11. Framförallt 3 resultat är förvånande.
  1. Socialdemokraternas fantastiska framgång i no-go zonerna.
  2. Att AfS över huvud taget fick så ytterligt få röster, inte ens motsvarande det gamla ungdomsförbundets medlemsantal.
  3. Att vallokalsundersökningarna så radikalt avviker från resultatet från de räknade rösterna.
  Här är punkt 3 den mest oroande, folk har ingen anledning att ljuga om vad de röstat på då de lämnar vallokalerna, framförallt inte om de röstat på de etablerade, rumsrena partierna.
  Punkt 1 är också oroande, det är i princip endast i totalitära vänsterdiktaturer den sittande makten får så här stor majoritet.
  Det är i praktiken omöjligt att i demokratiska val få 77%s röstandel i ett fritt val, befolkningens naturliga skillnader i preferenser är betydligt större än så.

  • Peter – Det finns människor som vet att det går att manipulera Valmyndighetens dator. Inte särskilt långt in på valvakan så ”kraschade” ju deras webbsida vilket vi fick löpande text om. I det läget kan man utföra ”manipulationen”. Det kan ha varit förberett innan. Före ”kraschen” hade SD ungefär de siffror S fick i slutet och tvärtom hade S ungefär de siffror SD hade i slutet. MP var under spärren. Det gjordes också en vallokalsundersökning under valet på valdagen och den borde stämt bättre med det slutliga resultatet. Enligt opinionsundersökningar under hösten så borde dessutom Afs hamnat över 4% och skulle kommit in i riksdagen. Det var naturligtvis tvunget att förhindra det också. Jag tror enligt många andra att det har varit valfusk likt en ”bananrepublik”. Det finns folk som analyserar detta – jag håller tummarna att någon kan avslöja (eventuellt) fusk. Det är tänkt att nästa regeringen ska bli med Annie Lööv naturligtvis (hon var ju den senaste på Bilderberg-möte och fick ”globalist-instruktioner”). Kan det vara så riggat? Ja, vi får se… Ytterligare fusk med borttagna röstsedlar för MED, Afs och SD i vallokalerna.Det har också förekommit att personer öppet ”hjälpt” ej svensktalande att rösta. En dansk valövervakare från OSSE (en erfaren) säger att han har inte varit med om något liknande, vad gäller fusk, inte ens i öststaterna… I alla fall tycker JAG att det stinker!

 12. Just detta bedrägeri måste vi anmälla..Alla lögner och förtal ….
  Skyltar som skrämmer äldre att deras hyror chockhöjer om man röstar på SD,vilket är lögn..

  • ”ماذا يريد الاشتراكيون الديمقراطيون؟?”
   – på modern socialdemokratiska, (Google translate).

Kommentera