Valet borde handla om en enda sak. Välfärden och invandringen, vilket är samma sak


VALET 2018. För 97 år sedan, 1921, genomfördes det första valet med allmän och lika rösträtt för både män och kvinnor till andra kammaren. 

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

Det var då det, inför den här valrörelsen varnades det för ryska påverkansoperationer, så är på valrörelsens sluttamp kan vi konstatera att påverkansoperationerna främst kommit från socialdemokratiska och miljöpartistiska politiker samt svenska public service. Så kan det gå.

-Pettersson har sett att internationellt har det fötts ett nytt talesätt ”Menar du riktig demokrati eller menar du svensk demokrati?”

Norrmännen berättar till och med historier om SVT:s ingripande i valrörelsen. ”Det är så roligt så inte vi förstår varför?” De undrar även varför svenskarna låter människor från Mellanöstern bestämma i valet.

Sedan ser vi att de olika partierna lovar det ena och det andra fast alla vet att inte ett enda vallöfte har någon betydelse eftersom ingen får egen majoritet, värst verkar dock inte de gamla partierna vara utan det nya Alternativ för Sverige som utan att tveka lovar att 500.000 invandrare ska tvingas återvandra. Tanken är god men rätt tuff av ett parti som inte sitter i riksdagen och absolut inte får 51 procent.

Annars är det ingen större skillnad, några procent hit och dit och en massa tjafs som vi hört förut.

Problemet borde vara enkelt att definiera: Tar man in en massa låg- eller outbildade i vuxen ålder från medeltida kulturer är det näst intill omöjligt att höja deras utbildningsnivå annat än på marginalen, och det är farligt att misslyckas.

Massinvandringen påverkar hela samhället, och de närmaste åren är ytterligare 300.000 på väg enligt prognoserna. Dessa och alla tidigare är problemet för skolan, polisen, bostadsmarknaden, arbetsmarknaden, arbetslösheten, allt…

 • Därför borde fokus ligga på att få dem att återvända hem.
 • Människor från Mellanöstern byter inte värderingar för att de byter mark under fötterna.
 • De som har varit här länge och inte vill anpassa sig kommer inte att anpassa sig hur många miljarder som än satsas på integrationsprojekt.
 • Med krav går det säkert att lösa en del problem.
 • Resten borde resa hem och hjälpa till att bygga upp sina länder.

Vad är problemet?

För övrigt är valet idag bloggens tredje riksdagsval.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


14 responses to “Valet borde handla om en enda sak. Välfärden och invandringen, vilket är samma sak

 • Kurt

  Om några timmar vet vi viket vägval som ha gjorts, tyvärr ha jag inga stora förhoppningar om utgången, kanske det bli bättre när alla 30-40 talare ha lämnad in brickan

  Gilla

 • centurion

  Hörru Jonas S. Du som förfasas så pass av vinster i välfärden. Själv har jag bara sett förluster, men det kan vi ta upp någon annan gång. Om nu ”Nisses friskola”. råkar göra ett hyfsat resultat och samtidigt lyckas förkovra eleverna mångdubbelt bättre än de kommunala skolorna, så är det ”problemet” bara en fis i universum jämfört med din socialist-kompis Jan-Emanuel. Han är nog en av de värsta krämarna när det gäller att sko sig på asylboenden. Men stoppa asylturisterna så har du bidragit till färre vinster i välfärden. Om du törs !

  Gilla

 • Isak Grunewald

  Som Horst Seehofer, Tysklands inrikesminister, säger: ”Massinvandringen är alla politiska problems moder”.

  Gilla

 • gamgubben

  Allt för många förstår inte att massinvandring och sämre välfärd hänger ihop, en är Annie Sållet Lööf. Om hon mot förmodan skulle läsa detta blev rasiststämpeln använd av henne direkt.
  Hon förstår naturligtvis inte heller att om du har en liter god saft och späder den med 20 cl vatten så blir den, just det urvattnad som vår välfärd.

  Gilla

 • Kent

  Det är många som tjänar grova pengar i flyktingindustrin dessa personer vill säkerhet att det ska rulla på.
  Allt från mottagning, hantering, ansökningar, överklagande, tand/sjukvård och naturligtvis alla som hämtar pengar i alla intregationsprogram.

  Gilla

  • Stenbock

   Jo det är det med säkerhet…Vi ser hur ”Kungen från Skara” t.o.m. varit inne hos Pettersson och ”brölat”,för att Kristna sina inkomster på drägget ! 😦

   Gilla

  • Kurt

   Stenbock…
   Den gången håller jag med dig, han är en slem bult av första klassen, ”kungen av Skara”.
   Jag förstå inte att Petersson lämna denna person utrymme på blocken.

   Gilla

 • Wille

  Var på vallokal inga röstsedlar på AFS eller Med, blanka på SD, utan namn., när jag påtala felet skyllde förrättarna på kommunen som inte skickat dom. Valfusket utbrett, landet styrs av en maffialiknande valnämnd som utser förrättare.

  Gilla

  • Tomas

   Tog du dit polisen?
   Anmälde du valfusk?

   Jag larmade polisen till en vallokal med valfusk i Trelleborg i början på veckan. Arroganta tjänstemän som inte vill följa lagen. Brottet Tjänstefel finns i Brottsbalken Kap 20

   Korruptionen i det så kallade rättsväsendet är genomförd och skyddar som regel tjänstemän och politiker med Tjänsteansvar. I praktiken är de rättsimmuna. Enligt lagen finns straff upp till 6 års fängelse. Det har aldrig dömts.

   Alternativ för Sverige säger ”-Dränera träsket”. Det behöver göras.
   T

   Gilla

   • gamgubben

    Det finns vissa valsedlar som enligt lagen skall finnas i alla vallokaler. Det är blanka valsedlar och partivalsedlar i alla tre valen för de partier som vid något av de två senaste riksdagsvalen fått mer än en procent av rösterna i hela landet.

    2018 är det: Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna (tidigare Folkpartiet), Kristdemokraterna, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna, Feministiskt Initiativ.

    Gilla

  • ruben

   Det borde väl anmälas till OSSE, men hur man gör det vet jag inte?
   https://newsvoice.se/2018/08/valfusk-valet-2018-osse/

   Gilla

   • Tomas

    Hej Ruben !
    Vänligen kontakta mig med e-brev i veckan så kanske vi kan hjälpas åt att göra anmälan till OSSE. Är fel begångna så är det tjänstefel. Polisanmälan bör också göras. / T

    Gilla

  • Pettersson

   AfS och MED samt c:a 30 andra partier ska distribuera sina egna valsedlar. De måste få en procent i ett val för att få valsedlar nästa val. Får de 2,5 procent utgår partibidrag.

   Gilla

   • Tomas

    God Dag Pettersson!
    I en vallokal har jag har bevittnat att Alternativ för Sverige och NMR, Nordiska Motståndsrörelsen har distribuerat valsedlar till lokalen.
    Personalen har vägrat att lägga valsedlarna i facken.

    Personalen var i och för sig vänlig i sättet men påstod att deras chefer förbjudit dem att lägga vissa valsedlar i facken. När min ork rinner till skall jag fråga Valmyndigheten vad lagen säger.
    T.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: