Det började med körsbär…

GOTT OCH BLANDAT. Det gamla ordspråket säger att det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål, vilket verkar gälla Petterssons granne i skogen. Den lille tjuven började med körsbär i juli och nu har mården gett sig på päronen. 

Risken finns att den lille gynnaren kommer att äta oss ur torpet. Hoppas KarlJohansvampen får vara kvar i skogen så att vi kan hålla svälten utanför dörren…

Den unge skogsmården borde lära sig att när man en gång börjat begå småbrott leder det ofta till att man successivt begår grövre och grövre brottshandlingar och då kan det sluta illa, för här ute i skogen gäller andra regler än i flathetens land…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

2 thoughts on “Det började med körsbär…

  1. Om man verkligen vill bli av med mården kan man skrämma den eller jaga den. Man har jakträtt på sin egen mark även tomt. Dock kan det råda sk skottlossningsförbud i tätbebyggt område och/ eller om det finns grannar nära och/eller i skottlinjen.
    Man kan även fånga den i fällor, det bästa är då att locka den med honung.
    Jakttid ( äv fällor; norra Sverige 1 sep-31 mars, södra Sverige; 1 Nov- sista Feb. Gotland fridlyst.
    I annat fall kan man låta den hållas och njuta av naturen! 🙂

  2. Hellre två mårder i trädgarden som pallar päron än zigenare som palla ”Hela” trädet och mera därtill.
    Fina bilder för övrigt, de visa varför man kan stå ut med mycket här i landet.

Kommentera