Det började med körsbär…


GOTT OCH BLANDAT. Det gamla ordspråket säger att det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål, vilket verkar gälla Petterssons granne i skogen. Den lille tjuven började med körsbär i juli och nu har mården gett sig på päronen. 

Risken finns att den lille gynnaren kommer att äta oss ur torpet. Hoppas KarlJohansvampen får vara kvar i skogen så att vi kan hålla svälten utanför dörren…

Den unge skogsmården borde lära sig att när man en gång börjat begå småbrott leder det ofta till att man successivt begår grövre och grövre brottshandlingar och då kan det sluta illa, för här ute i skogen gäller andra regler än i flathetens land…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


2 responses to “Det började med körsbär…

 • El gringo

  Om man verkligen vill bli av med mården kan man skrämma den eller jaga den. Man har jakträtt på sin egen mark även tomt. Dock kan det råda sk skottlossningsförbud i tätbebyggt område och/ eller om det finns grannar nära och/eller i skottlinjen.
  Man kan även fånga den i fällor, det bästa är då att locka den med honung.
  Jakttid ( äv fällor; norra Sverige 1 sep-31 mars, södra Sverige; 1 Nov- sista Feb. Gotland fridlyst.
  I annat fall kan man låta den hållas och njuta av naturen! 🙂

  Gilla

 • Kurt

  Hellre två mårder i trädgarden som pallar päron än zigenare som palla ”Hela” trädet och mera därtill.
  Fina bilder för övrigt, de visa varför man kan stå ut med mycket här i landet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: