Röster från systemkön


INSÄNDARE. Häromdagen blev jag ofrivillig åhörare till följande samtal i kön på bolaget! Det var två aningen luggslitna män som stod bakom mig i kön och som förmodligen inte hade setts på ett tag som samtalade:

-Tjenare, va roligt att se Dig igen, jag har inte sett Dig på ett tag!

-Nja, Du förstår jag har börjat jobba!

– Ahh, va bra, men är Du ledig i dag eftersom Du står här mitt i dan?

-Ähh, jag har slutat.

-Varför det, trivdes Du inte?

-Nä, jag skulle vara på jobbet kl. 08.00 och sedan måste man stanna till kl. 16.00, å då är ju hela jävla dan förstörd…

Jag ser en liten parallell med valet i Sverige!

Vi går och röstar, vi lyssnar på oändliga pladder debatter och tror och hoppas att det i slutändan ska bli en förbättring.

Men…vi kommer förmodligen att få se samma sju utslitna landsförrädare vid makten som förra gången!

Ingen förändring, allt förgäves och nu är fyra jävla år till förlorade och förstörda..

Janne


10 responses to “Röster från systemkön

 • Kenth Andersson

  På måndag 10/9 är allt valfläsk bortglömt och i den i politiska sandlådan sitter garanterat 7 klövern och klurar på en ny typ av allians liknade DÖ för att hålla SD borta från politiskt inflytande !
  Med stödröstning och kanske lite valfusk här och där så sitter 7 klövern i fyra år till och slår i den sista spiken i kistan.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Ett levande centrum är inte bara lunchgäster och pensionärer. Det är svenska s.k utslagna, som har råd att sitta och kröka på restaurangen, från öppning till stängning. Tobaksaffären med intilliggande café brukar också vara populärt. Min erfarenhet från kvällsjobb/nattjobb är att man sover till två timmar innan man kliver på nästa pass. Detta är givetvis individuellt, men jag väljer ändå jobb på morgontid, även om jag rankar mig själv som kvällsmänniska. Sedan har vi människor som inte behöver göra ett smack för sitt uppehälle, friska och starka, vad gör det för den s.k integrationen? Alla som någon gång blivit ofrivilligt isolerade vet vad jag talar om, resan tillbaka är inte plättlätt. Delar man inte kultur, religion eller syn på det gemensamma samhället, så blir det jävligt knepigt. Efter man fyllt 40, så blir det nästan oöverstigligt att lära nytt. Det är på sätt och vis helt korrekt att satsa på de yngre, marginaliserade, men om man skiter i de äldre så blir inget vettigt gjort, det försenar bara allting. Vad är integration i en förort, vem bestämmer tillståndet, vem bestämmer åtgärderna? SD 18

  Gilla

 • Kent

  Ingen högoddsare som spådom.

  Gilla

 • bj

  Har en vän som driver en restaurang och som har utnyttjat alla erbjudanden från AF och då handlar det om Afganer. Hans bekymmer är att dessa vill in the arbeta. Han frågar varför och svaret är ,det är bättre att få bidrag och inte arbeta. Han är villig att bli utfrågad av pressen men där finns intet intresse av att skriva om detta.

  Gilla

 • gamgubben

  Hon, han och bidragstagarna. Det måste vara genetiskt betingat att vissa inte vill jobba och göra rätt för sig, det kommer sig nog av den svenska felöversättningen om UN declaration ”All human beings are born free and equal in dignity and rights.” Alla människor är födda fria och lika i värdighet och rättigheter.” Detta blev i Absurdistan ”allas lika värde” därför anser allt för många att de minsann är lika mycket värda fastän de parasiterar på den arbetande och välståndsproducerade befolkningen.

  Gilla

 • ossie

  Hört i systemkön : Jag gör som Malte Blaxhult jag tankar inför helgen.

  Gilla

 • Edwin

  Gör du inte rätt för dig ska du ut. Vi kan inte kasta ut Svenskar som jobbat tidigare av livet. Dessa människor ( Svenskar) måste vi hjälpa.

  Gör din plikt kräv din rätt

  Gilla

 • Grune

  Jag försökte idag (lördag) att förklara för 7-klövern vad politik är förnågot men jag blev avpolletterad.
  Jag förklarade att om Kristersson vill bilda regering så måste han först och främst vara överens med sina kompisar i koalitionen till 100% i samtliga politiska frågor. Om något av koalitionens partier måste kompromissa och ändra sig så har detta parti svikit sina väljare. Samma sak sa till sossarna fast då gällande Löven och hans kompisar.
  Varken sossar eller moderater begrep vad jag menade trots att det var så enkelt så mitt 3-åriga barn-barns-barn skulle begripa.
  Nu undrar jag om dom är så här dumma eller om dom bara gör sig.

  Gilla

 • centurion

  Denna valrörelse går till historien som den smutsigaste i mannaminne. Och en sak står fullständigt klar : SD har inget att skämmas för. Det har däremot Stefan och framförallt Jonas. För han har konsekvent vägrat att ta avstånd ifrån hat, hot, valsabotage, valfusk, skyltvandalisering, valstugebränning, ständiga bilgrillningar, valarbetar- misshandel, stöld av valsedlar, rösningspåverkan, etc. etc. Vill verkligen dåren ha DIKTATUR ?

  Gillad av 1 person

 • Ahmed Efendi

  Utanför ica där jag bor,försökte sossarna ragga lite röster.Diskuterade med dom att det är massa våld och elände som har drabbat oss .Damen sa att det var våld tidigare bara anmällningbenegenhet som har ökat.Vakna folk rösta rätt imorgon.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: