Det är inte SVT:s uppdrag att ta avstånd från SD

VALET 2018. Jan Scherman, tidigare TV4-chef och SVT-medarbetare, tycker att SVT:s avståndstagande mot SD-ledaren Jimmie Åkessons uttalande under debatten är olyckligt.

– Vad SVT nu gör är att man går in och agerar mot ett enskilt uttalande, vilket är en anmärkningsvärd urholkning av de regelverk man måste följa. Detta eftersom uttalandet som Jimmie Åkesson gör bestrids av de andra partierna som deltar i debatten, säger Scherman till SVT Nyheter.

Han får medhåll av yttrandefrihetsexperten Nils Funcke som också pekar på att det inte saknades mothugg i debatten.

– Det är uppseendeväckande att det sker i den avslutande partiledarrundan. Det framstår dessutom inte som nödvändigt, så att säga, säger Funcke.

SVT kallade efter debatten Åkessons uttalande om att invandrare har svårt att få jobb för att de inte ”passar in i Sverige” för ”grovt generaliserande”.

-Pettersson säger att SVT aldrig har brytt sig om demokrati och yttrandefrihet…

Det Åkesson säger är att människor från Mellanöstern inte byter värderingar för att de byter mark under fötterna.

Åkesson påpekar också att invandrare som nyss kommit hit eller att de som har varit här länge och inte vill anpassa sig inte är svenskar.

Vad är problemet?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Det är inte SVT:s uppdrag att ta avstånd från SD

 1. Jag förstår att Åkesson blev förbannad igår och detta var RIKTAT mot de andra partiledarna som INTE ERKÄNDE att SJUKVÅRDENS tillkortakommande berodde på den stora invandringen och de STORA resurser som dessa invandrande personer KRÄVER! DET GICK FAN INTE ATT FÖRKLARA FÖR DE ANDRAPARTILEDARNA!! Nä det var det ”värsta de hade hört!! HUR KORKADE ÄR DESSA PARTILEDARE egentligen? ELLER är de BARA FÖRBLINDADE AV att UTESLUTA ÅKESSON till VARJE PRIS till KOSTNAD av DERAS EGEN INTELLIGENS????? JAG var SÅ förb-nnad igår!! OCH då kan man tänka sig HUR ÅKESSON kände DET!!!

  DETTA ÄR MOBBNING på EN HÖG NIVÅ även av SVT som blandade sig i detta och den är FRUKTANSVÄRT OBEHAGLIG……..

  • tikamax:
   Gör som jag,åk och köp någon god tårta,att festa på i morgon kväll. Därtill Kaffe,och på nytt öppnas min gamla fina franska Cognac !
   Sedan i lugn och ro med glädje,följa de slokörade 7,när dessa skall förklara varför det gick som det gick ! Åt hel-te för dem…..
   Med spänning se fram mot den Gröna h e n ,med sin typiska näsa. Sedan naturligtvis med glädje,notera hur ”skönheten från Maramö”
   kommer att stirra som en kobra,över hennes dåliga resultatet !
   Nåväl tur den lilla hell-örade (talföra) kristnade,får trösta sina systrar. 🙂 😉

 2. Ge dom sparken direkt dom tar ett politiskt beslut, dom ska vara helt opartiska i sitt arbete. Efter sändning får dom tycka vad dom vill

 3. Obekväma sanningar ska ju alltid döljas. Problematiskt med direktsändningar som man inte kan censurera. Hade det varit bandat hade det ju klippts bort.

Kommentera