Kändisar i upprop mot SD

Nu är det val igen och åter får vi se ”kändisar” göra upprop mot SD. Vi såg det 2010, vi såg det 2014 och vi ser det 2018.

”Hundratals kända i upprop mot SD” skriver Socialdemokraternas partiorgan Aftonbladet. Nåja, lite överdrivet kanske.

Aftonbladet lägger t.o.m. till ordet ”folkkära” svenskar.

De hundratals ”folkkära svenskar” som skrivit under uppropet är närmare bestäm 253. Bläddrar man bland namnen ser man att…

  • 1/5 är för mig helt okända personer
  • 1/5 är uttalade kommunister
  • 1/5 har som mål att svartmåla SD i alla sammanhang
  • 1/5 är föredettingar som givetvis vill sola sig i glansen en sista gång
  • 1/5 har blivit tillfrågade och törs inget annat i vetskap om att de blir utfrysta om de inte skriver på

Jag törs sätta en veckopeng på att merparten av dessa ”folkkära kändisar” aldrig läst ett partiprogram, aldrig sett en direktsänd debatt och aldrig tänkt tanken på att bosätta sig i ett av de skapade parallellsamhällena i våra städer. Lek med tanken på att samma ”folkkära kändisar” hade skrivit på ett upprop mot de importerade våldtäktsmän som förstör livet för både kvinnor och små flickor, eller mot de dödsskjutningar vi ständigt läser om.

Både 2010 och 2014 publicerade media upprop mot SD från kändisar och idrottsprofiler. SD växte i bägge valen, SD kommer att växa också nu. Detta om något bevisar att vanliga medborgare bryr sig mer om verkligheten än om miljonärers politiska ställningstagande.

Att Kjell Bergqvist och Henrik Schyffert finns med bl.a. de ”folkkära kändisarna” borde vara ett givet skäl till att rösta på SD.

Aftonbladet (självklart unvis)

 

44 thoughts on “Kändisar i upprop mot SD

  1. Men vad är då egentligen en s.k. ”kändis” ? Jo, en varelse som verkar bekant för att vederbörande har blivit ihågkommen minst en gång tidigare i livet och som i ren desperation klamrar sig fast i detta patetiska faktum. Kort sagt : En kändis är en igenkänd person som blivit känd endast för att denne är känns igen. Ganska så urvattnat , va ?

  2. Som kontrast till detta skämt kan jag berätta när jag blev utsatt för miljöpopulism första gången. 1980 när vi skulle rösta om kärnkraftens vara eller inte, ringde det en dag på dörrklockan. Jag öppnade och där stod en miljömupp mot kärnkraft. Han rabblade en mängd argument mot kärnkraft när jag avbröt honom och sa,
    – Jag har jobbat på Oskarshamns kärnkraftverk och jag känner inte igen något du talat om.
    – Har du jobbat på kärnkraftverk, då kommer du att dö lnom fem år, sa han och slängde igen dörren och sprang iväg.
    Här sitter jag nu, snart 40 år senare och lever på övertid. Flera av mina vänner har tyvärr gått bort. Men jag lever fortfarande, trots att jag jobbat på kärnkraftverk.
    Tyvärr har miljömupparna hittat något nytt att skrämma oss med, global uppvärmning. Skulle inte förvåna mig om våra barn sitter här infrusna om 40 år och undrar vart den globala uppvärmingen tog vägen.

  3. Bra att de visar sina rätta jag. Björn Skifs har jag varit och lyssnat på flera gånger men det är slut med det nu. Han har vänt alla oss Sverigevänner ryggen och gjort mig oerhört besviken. Jag trodde han stod upp för svenska värderingar och Sverige.

  4. Bara för att du är kändis betyder det inte att du har koll på politiken eller ens samhället. De lever nog mest i sin egen bubbla.
    Var kändisar och jobba med vad ni nu jobbar med men lägg er inte i något som ni inte begriper er på.

  5. Patrask och taskspelare har väl aldrig varit något att bry sig om, bara fånar och dårar låter sig vilseledas av deras falska budskap!
    Dessutom är endast 5-6 st. ökända av dessa, resten är okänt pack och ren ohyra!

  6. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Kjelle med endast en godkänd prestation, lodisen i Springfloden, skriver under är bara ett bevis naivitet.

  7. Många av dessa kändisar har väl sin inkomst från skattebetalarna och är beroende av politikernas välvilja.
    En del har sina uppdrag i det offentlig med att uppfostra offentliganställda i alla människors lika värde, genusteori och annat som extremvänstern tycker är viktigt.

  8. Alla mynt har ju två sidor och i detta fall kan den positiva(?) sidan betraktas, nämligen att namnlistan kommer väl till pass på listan över vilka evenemang man öht ej behöver bry sig om att besöka/åse/höra/lyssna till osv. 🙂
    Mvh/TJ

  9. Skulle vara intressant att se vilka kändisar som saknas som kanske är vettiga nog att hålla sina politiska åsikter för sig själva. Peter Haber t ex saknas fast han kanske inte var tillgänglig. Lasse Berghagen saknas också men listan kommer nog att kompletteras.

  10. De partier som dessa kändisar sympatiserar med tävlar inbördes om att
    vara det mest PK-aktiga och man kan föresälla sig det värsta scenariet pga detta på grund av brist på civilkurage att hela samhället faller i sönder i kaos. Vem tror ni kommer att fly Sverige i detta fall och bosätta sig i trygga behagliga miljöer där just muslimska parallellsamhällen och jihadister inte existerar. Jo dessa PK-kändisar som är ekonomiskt oberoende medan de lämnar sina mindre privilegierade medmänniskor kvar i sticket som inte har ekonomiska medel och sociala förbindelser. Detta innefattar både infödda svenskar och även invandrare som får stanna kvar i det outhärdliga helvete.

  11. Nu är det ju så, att 500 kändisar är like mycke värd som 1 vanlig arbetare. Så va 100 kändisar tycker, det betyder ingenting. Lata, bortskämda rikfolk som tror dom är något. Pfff.

    Fan va nervös jag är, det här är tortur. Om fel folk vinner det här valet, då måste alla svenner lära sig arabiska om dom vill rösta ved nesta val. Och att lära sej et ökenspråk är som att slicka en hund i röven. Det gör jag för fan inte. Aldrig! Inte ett enda ord.

  12. ”Kändis” blir man om man har rätta kontakterna inom press och media.
    Om sedan positivt eller negativt avgör skribenterna.
    Betecknande för dessa ”kulturpersoner”,att de fötts lite annorlunda,och strävar efter få fortsätta ”hålla mamma i kjolen”…
    Visserligen finns ex. inom filmbranschen där även sexuella bemötande mot producenter,lyckats skapa senare gloria för vissa ”idoler”.
    Den stora massan av ”kändisar” förblir okända,utom för Aftonslasken.
    F.ö. är lyckan ganska kort bland dessa,och i flesta fall redan bortglömda, när Slaskpressen åter letar fram dem.Sker mestadels inför varje val !

  13. Jag noterar att Mona Sahlin och Jens Orback är bland de folkkära kändisarna. Hur som helst är det bra att dessa kändisar bidrar i sd:s slutspurt.

  14. Vilket jobb att skriva upp alla kändisar som är mot SD på en lista. Hade det inte varit enklare med en lista med alla kändisar för SD. Ha, ha, ha – dessa kändisar, lär av flygvärdinnorna. Läs mer om fårskockens lista

    • Sen kan man undra, trots yttrandefrihet hur långt man får gå i sin valpåverkan. Det är nog fjärde eller femte kändis – listan / videon jag sett på kort tid med uppmaning att inte rösta SD. Minst en kan klassas som yttre valpåverkan från USA (ej ryssland) av Kinnaman. Man kan alltid hoppas att t.ex. den senaste i ”kändisar tycker till om politik” – skådisen i ”Bonusfamiljen” har full koll på arbetsmarknadsfrågor, integration, skattepolitik m.m. när han försöker påverka många förstagångsväljare. För han går väl inte bara på en känsla? eller bara hänger med som ett får, fårskockens lista. Det gäller att på fötter om man ska påverka andra. En känsla duger inte, den kan man behålla för sig själv. VAL2018 är tyvärr det smutsigaste hittills.

  15. Dessa ”folkkära” kändisar kan ta och stoppa upp nåt sina feta arselen. Bojkotta dem i fortsättningen gå inte på bia där de medverkar gå inte på konsert där de medverkar köp ingen DVD där de medverkar. Svält ut dem rena nollor. Deras hat är vidrigt.

  16. Samma blaska som brukar fyllas av mer eller mindre sanna skvaller om de här ”folkkära” kändisarna hyllar nu samma personer, mest besviken och se Salmings namn, en idol för mej..eller var, trodde det var en man som vågar gå sina egna vägar, men har väl bott för länge i fjollträsk och är rädd att inte bli bjuden på de rätta festerna och galapremiärerna..

  17. Uppropet ”Vad som helst men inte SD” innebär ju att dessa ”hjältar och hjältinnor” hellre skulle rösta på NMR istället för SD!
    Dessutom är jag ganska säker på att 5/5 av dem inte har läst SD:s partiprogram och därmed inte har en aning om deras politik.
    De bildar sina uppfattningar på hörsägen.

  18. Dessutom, artister är utan tvekan de mest okunniga, emotionella, irrationella och korkade personer som finns i ett samhälle. Dessa borde vara de sista man frågar om något viktigt.

    • Det måste bero på att dom haft en taskig uppväxt.
      Hel tiden hör man ju om alla dessa s.. kändisar som haft e pappa som knarkat och en mamma som supit. och att dom av detta inte haft det roligt alls.
      Jag var en duktig sångare när jag var yngre och drömde om att bli kändis. Idag är jag glad att jag inte tillhör den skaran.

      • I min psykologikurs fanns ett mantra:
        ”Allt vi gör är kompensation”.

        Jag ser en viss överensstämmelse med
        ”kändisar”.
        => Mobbad – hävdar sig – ”kändis” – får värde.
        => Dålig kontakt med föräldrar
        – visar sig – blir ”kändis”- får ett ”värde”.

  19. Många av dessa ”folkkära kändisar” har nog fått frågan om att skriva på uppropet mot SD och inte vågat avböja av rädsla för att bli kallade rasister, nazister, fascister, Islamofober, xenofober etc.

  20. Dessa ”kändisar”… Tycker de tillsammans med alla partiledare, och även journalister. Ska bo en månad, i valfritt utanförskaps område, och utan livvakt.
    Sen kan vi diskutera, hur nöjda de är med det Nya Sverige…

KommenteraAvbryt svar