Socialdemokraterna ställde sig bakom Sovjetunionens planer på militär intervention i Polen 1980


KOMMUNISM. Sovjetunionen krossade försöken till frihet i Ungern 1956 och i Tjeckoslovakien 1968. Tolv år senare var det nära i Polen när fackföreningen Solidaritet krävde frihet

Den 13 december 1981 genomförde den polska regimen en ganska oblodig statskupp efter tryck från Sovjetunionen som oroades av att den polska ”frihetsbacillen” skulle spridas inom det av Sovjetunionen dominerade Östblocket. Solidaritet förbjöds. Tiotusentals Solidaritetsmedlemmar internerades och fängslades, bland andra ledaren Lech Wałęsa.

Vad få vet skriver Ledarsidorna.se är att Pierre Schori en av Olof Palmes närmaste män och internationell sekreterare i Socialdemokraterna.

Schori, i egenskap av internationell sekreterare i det svenska socialdemokratiska partiet, kallade Lech Walesa och Solidaritet föraktfullt för ”social democratic freedoms fighters” mot vilka Sovjet kunde ingripa med ”martial laws”, d.v.s krigslagar.

Något som Schori, och därmed Sverige, inte skulle protestera mot om Moskva ansåg sig behöva genomföra en sådan aktion.

Läs mer på Ledarsidorna.se…

-Pettersson misstänker att socialdemokraterna inte är så glada över att deras Moskva-orienterade politik lyfts fram i ljuset och då ska vi veta att dagens ryska ledare är som söndagsskolebarn jämfört med dem som sossarna hade relationer med…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


6 responses to “Socialdemokraterna ställde sig bakom Sovjetunionens planer på militär intervention i Polen 1980

 • El gringo

  Ryska revolutionen, som så småningom gav upphov till Sovjetunionen, var egentligen en statskupp där dess företrädare manipulativt lyckades få med sig miljontals arbetare m fl. Det folkmord, vilket har erkänts av vissa företrädare för kuppmakarna, är det största i Europa (delvis), och ca 30 miljoner ryssar fick sätta livet till! Många var intellektuella. Många soc-regeringar (troligen även andra, eftersom EU mer och mer börjar likna en Sovjetunion) har efter 70-talet försökt vara Sovjetunionen till lags.

  Gilla

 • Punto

  Och utrikesminister Margot Wallström som är partikamrat och säkert väl bekant med Schori säger att SD är det största hotet.

  Gilla

 • Kurt Edvardsson

  KOM IHÅG VILKA SOM STOD FÖR BALTUTLÄMNINGEN.! Vill ni att dessa partier skall fortsätta regera Sverige och förstöra vårt land ännu mera?

  Gilla

 • gamgubben

  Schori inte geni!

  Gilla

 • Mike E

  Hade Sverige haft en vettig och neutral journalistkår i SVT/SR & Co. så hade detta varit en landstäckande skandal.

  Gilla

  • Stenbock

   Helt riktigt,Svenska dåtida pressen var i utbildningsstadiet. 1968:orna hade inte riktigt nått fram till de skribenttjänster,de idag har i Absurdistan.
   Ni yngre kan lära mycket av Petterssons blogg. Sossarna har som jag beskrev i går,har alltid varit för ett totalitärt styrt land.
   Olof Palme och hans anhang,var dåtidens största förrädare mot hela vårt svenska folk.
   En av orsakerna till att min fana gick i topp vid månadsskiftet Jan/feb 1986… 🙂

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: