Arbetsförmedlingens personal förmedlade 1,5 procent av jobben

ARBETSMARKNAD. En tiondel av personerna som fick ett nytt jobb i Sverige i fjol hittade jobbet via Arbetsförmedlingen, varav endast 1,5 procent genom kontakt med myndighetens personal.

I fjol påbörjade drygt 1,5 miljon människor i Sverige en ny anställning. De flesta fick kännedom om jobbet genom direktkontakt med arbetsgivaren eller via vänner och bekanta.

11 procent hittade jobbet via Arbetsförmedlingen, de allra flesta genom att leta i platsbanken. Endast 1,5 procent uppgav att de fick kännedom om anställningen via Arbetsförmedlingens personal.

Det visar nedbrutna siffror från Statistiska centralbyråns Arbetskraftsundersökningar som plockats fram på uppdrag av informationssajten Arbetsmarknad.se

Läs mer på Sveriges Radio…

-Pettersson säger att Arbetsförmedlingens viktigaste uppgift är att dölja kostnaderna för asylinvandringen.

Mitt förslag, lägg hälften av vad Arbetsförmedlingen kostar, 40 miljarder, på välfärden åt svenskar i Sverige och 40 miljarder på att ordna jobb åt asylinvandrarna i hemlandet och dra in bidragen för de arbetslösa asylinvandrarna.

Arbetsförmedlingen kostar 80 miljarder per år men skapar inga arbetstillfällen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Arbetsförmedlingens personal förmedlade 1,5 procent av jobben

 1. Den här strategin är 100- procentig: politikerna släpper in 1 000 000 flyktingar och så frågar de dem vad de jobbar med. De ljuger om vem dom är, ljuger om var de kommer ifrån, ljuger om vad de har för utbildning och ljuger om vad de har jobbat med.
  I själva verket är de helt outbildade och är ute efter bidrag. Efter två år i Sverige är 98% arbetslösa.
  OCH ALLT ÄR ARBETSFÖRMEDLINGENS FEL!!!!!!
  Visst är det praktiskt att vara politiker.

 2. I dag fick jag e-post från en vän som besökt arbetsförmedlingen. Han sa att det var han en kvinna och cirka 50 ”svenskar” och att ”svenskarna” höll låda – så att säga.

 3. Ha jobbportalen kvar och lägg ned resten. Det blir många miljarder att ge till fattigpensionärer, sjukvården, infrastrukturen och försvaret…

  Dessutom friställer det mängder av pappersvändare, som då kan ta hand om våra gamlingar, så vi kan skicka hem ’pensionsräddarna’.

 4. De håller ju med lägenhetsletande och annan omsorg till nyanlända, allt enligt den svenska modellen.

 5. Förväntar man sig att personalen på AF ska ”förmedla” arbeten åt sig så har man misstagit sig. Jobb skaffar man själv. Platsbanken fungerar utmärkt däremot, samtliga jobb jag haft, förutom de jag blivit headhuntad, har jag hittat där.

 6. Tja, vad kan gå fel med Göran Perssons kusin (f.ö. utan kvalificerad utbildning för jobbet) som GD…?
  Parallell med annan ’stjärna’, t.ex. Dan Eliasson… och fler, många fler…

  Arma Land !
  Mvh/TJ

Kommentera