”Det finns många moderater som kommer att rösta på SD”

VALET 2018. Med en vecka kvar till valet så lämnar Mira Aksoy Moderaterna. Nu går hon med i Sverigedemokraterna. – Är det någon gång jag ska stå för vad jag tycker så är det nu. Man kan inte komma i efterhand och klaga, säger hon.

Det var på fredagen, med drygt en vecka till valet, som 21-åriga Mira Aksoy till slut bestämde sig. Dagen innan, på tordagen, hade Ulf Kristersson suttit i SVT:s Utfrågning och upprepat mantrat att ingen riktigt kan veta vad ökningen i sexbrott kan bero på. En av flera punkter där Mira Aksoy önskat sig mer ryggrad och tydlighet från M-ledaren.

– Jag satt på bussen hem och skrev på mobilen med en killkompis. Jag skrev att nu lämnar jag Moderaterna. Då frågade han vad gör du sen. Då svarade jag spontant: ”Jag går med i SD”, säger Mira Aksoy som är nyligen hemkommen till Sverige från studier i italienska Florens. Hon är konservativ debattör, dels på Twitter men också med debattartiklar.

Beslutet att lämna är något som hon funderat på en längre tid, under sommaren. Mira Aksoy känner sig inte hemma i Moderaterna längre. Det handlar om flera olika frågor där Aksoy säger sig stå närmare SD än M. Hon nämner EU-kritik och en restriktiv migrationspolitik som två exempel.

– Sedan är jag väldigt traditionell av mig. Jag är väldigt svensk. Jag är halvturk och min mamma som är svenska säger ofta att jag är mer svensk än vad hon är. Jag värnar Sveriges kulturarv på ett sätt som jag inte anser att Moderaterna ger uttryck för, säger Mira Aksoy som under en tid förespråkat att Moderaterna ska öppna upp mycket mer mot SD.

 • Hon är mycket kritisk mot Moderaternas politik. Man tänker globalt när man borde fokusera på Sveriges problem.
 • Slagord om mer restriktiv migrationspolitik och problem med integration som hörs från en del moderater inför valet är just – slagord.
 • Det är mycket problematiskt att Moderaterna en månad innan valet börjar att prata om de här problemen, och hårdare tag. Var har det varit de senaste fyra åren.
 • M kopierar SD:s politik men kommer sedan aldrig att genomföra den.
 • Moderaterna håller på att lura sina väljare.
 • På Moderaternas affischer är det en hård ton. Men Ulf Kristersson är nyliberal.
 • Vi tar in mängder med människor som har en helt annan syn på kvinnor. Det vill inte Ulf Kristersson se.

Läs mer på Nyheter idag…

-Pettersson säger att lita aldrig på en moderat…

Idag frågas Jimmie Åkesson ut i SVT1 klockan 20:00, klockan 21:30 är det dags för SVT2 och Jimmie Åkesson (SD mot Carl Bild (M) som ska diskutera EU.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “”Det finns många moderater som kommer att rösta på SD”

 1. Carl Bildt kunde ju ägna en halvtimme åt sina egna gärningar
  i samband med att Estonia förliste, och tiden efteråt, men här
  även den stora tyyyysssstnaden laft sig, precis som att MP
  håller tyst om alla bilbränder.??

 2. Får se debatten i kväll när M kastar in Carl Bildt mot Jimmie Åkesson för att de ville fokusera samtalet mer på EU och utrikespolitik…☺️ Undrar om Bildt mästrande pösmunkstil går hem hos de flesta..?

 3. . ”Nu går hon med i Sverigedemokraterna. – Är det någon gång jag ska stå för vad jag tycker så är det nu. Man kan inte komma i efterhand och klaga, säger hon.” Mira

  Ordet är NU! Såg en bild Gustav, mannen som fixade skolan på 100 dagar och investerat i en knapp med text: NU.

  Han har så rätt. Det är NU du Gustav (n)i ska lämna sju(k)-klövern och rösta SD.

 4. Både M och S och för övrigt hela 7-klövern har gjort bort sig alldeles för många gånger och bevisa för sina eventuella väljare att dom inte klarar av att sitta i en regering.
  Både M och S har ju misslyckats kapitalt ed att styra landet och allt precis allt har blivit sämre under deras ledning de senast 50 åren. Om någon av dessa herrar får regera i 4 år till så utplånas Sverige från världskartan, var så säkra.
  Rösta rätt på söndag, rösta på Sveriges enda demokratiska parti, rösta på SD.

 5. Allvarligt talat förstår jag inte hur Moderaterna kan få en enda röst!

  2006 när dom fick makten förnedrade dom sina väljare med att bryta samtliga vallöften! Gjorde upp med Miljöpartiet om en vansinnig flyktingpolitik!

  2010 när SD kom in i riksdagen visade Reinfeldt att han är galen och återigen ihop med MP förstörde han Sverige för all framtid!

  2014 lovade M att lägga sig vid valförlust så att inte SD skulle kunna få något inflytande! Fråga till alla moderater: känns det bra att inte få någonting för sin röst mellan 2014 och 2018?

  2018 lovar Moderaterna att aldrig styra tillsammans med SD! Alla vet att alliansen inte kommer att få över 50%. Så nu kan ni se fram emot ett av följande:

  Alliansen regerar med hjälp av MP! Gud bevare oss!

  Centern sticker till den andra sidan och M:s väljare står åter helt utan inflytande under 4 år!

  M gör åter igen en DÖ och låter galningarna som har styrt landet nu under 4 år fortsätta!

  Det kanske är dags att införa någon form av intelligenstest för att få rösta!

 6. Lägg sedan till att Ulf Kristersson är en slät figur, ett hen och en politisk broiler. Odenberg och Enström är moderater med mer stake i lillfingret än Kristersson i hela kroppen så varför valde de henom?

 7. Såg i ”Samhällsnytt” att Kalle Stropp/Bildt försökte sig på att fostra sina underhuggare, med att ”informera” om hur bortkastad en SD-röst skulle bli. Det kan ju inte vara bra för denna före-detting att ständigt beblanda sig med alkoholister som ex.-vis Herr Junker. Skulle tro att Kalle´s hälso-status är liktydigt med ett omfattande arbetsmiljö-problem.

Kommentera