Vem fick rätt?


SOCIALDEMOKRATI. Den 17 januari 2006 frågade jag i en insändare i lokaltidningen Södermanlands Nyheter om socialdemokraterna helt tappat huvudet. De hade nämligen föreslagit att Mona Sahlin skulle bli deras nya partiledare. 

Det innebar att S i framtiden inte skulle kunna kritisera några andra för oegentligheter och mygel. Mona Sahlin var redan då oslagbar på det området med obetalda tv-avgifter och svart barnpassning, sådant som borgerliga politiker fick avgå för. Värre var att hon för skattebetalarnas kontokort köpt kläder, blöjor, godis, hyrt bilar privat, betalt semester och tagit ut kontanter! Och mycket mer.

Nåväl, det dröjde inte många dagar förrän jag fick svar på tal i en insändare. Både min insändare och svaret är sedan länge överspelat men fortfarande måste Pettersson ställa frågan:

Har socialdemokraterna tappat huvudet och slarvat bort det för alltid? S har i varje fall inte lärt sig välja ledare…

Undrar vad signatur sosse tycker om sin insändare idag? Dessutom var insändaren fel på flera punkter, jag var ingen allianskramare och inte sossehatare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


15 responses to “Vem fick rätt?

 • Sven

  Har sett Mona Sahlin live en enda gång och det var en söndagförmiddag i slutet av 1990-talet vid Statoil Nacka Forum. Det var flera personer i kön och när Mona ”skulle” betala så hördes en röst från kön ”kolla om hon betalar med kort”. 🙂

  Gilla

 • Torleif

  Ha, ha, ha….

  Gilla

 • Tony

  Det är det som Dagens Sossar har så svårt att förstå,
  att många av deras hårdaste kritiker idag är sådana som
  själva en gång röstat med dem, men sett och ser hur partiet
  idag är ett stort skämt gentemot dom som en gång verkligen
  hade en anledning att kalla sig arbetarregering.
  Arbetare o Egenberikare har inte så mycket gemensamt.

  Gilla

 • robbcos

  Ja tänk Mona, hade förträngt henne, damen med utstrålning som en salamander ödla. Man kan ju undra vad hennes leksak, ”livvakten” fick stå ut med för att få fördelar av henne. Hon kommer säkert tillbaka i ny förpackning.

  Gilla

 • centurion

  När ser man att en såsse ljuger ? Jo, läpparna rör sig. Ste-faan börjar bli riktigt nervös nu. Han vädjar till det andra blocket om uppgörelser över gränserna. Kan säkert även sälja sig till en samlingsregering bara för att få behålla lite av den personliga makten, nu när partiet´s siffror dalar. Annars brukar det ju knappast vara fråga om att släppa in någon annan i onödan, men nerverna sviktar betänkligt nu.

  Gilla

 • centurion

  Och hon for omkring i en gammal bil som både var oskattad, obesiktad och belagd med körförbud. Men den värsta grodan var nog ändå att hon var utsedd till regeringens småföretagar-expert !!! Hon som inte ens kunde hålla isär arbetsgivaravgiften från självdeklarationen. Men eftersom nu signaturen ”Sosse” var lite tvärt emot, så kanske ovanstående och allt det andra faller vederbörande på läppen.

  Gilla

 • Stenbock

  Kan tänka mig att Moderaterna sparat din gamla insändare,och nu i nöden stund följer dina rader. I varje fall har de dammat av den gamle avdankade Bilderbergern,bedragaren och USA-marionetten Carl Bildt.
  Igår uppträdde de båda tillsammans till sina troendes jubel ! Carl B som de gett syrgas började t.o.m. svamla över att bli Statsminister.
  Här en bild från HD,av de två M-lustigkurrarna som nu tillsammans,söker vända deras katastrofalt dåliga siffror:
  https://hds.imgix.net/1d28cafbY2F7xYb9NZHaqbe84Mg.jpg?w=1280&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=768&auto=format&q=40
  Den lille illmarige med smala ögonspringor t.v.,är Moderaternas
  nuvarande ledare.På nytt avdammad t.h.,är landets tidigare misslyckade Moderatförebild.(ni minns Estonia,och hans smuggling)

  Gilla

 • Billy Boy

  Efter valet av Mona Sahlin som ordförande för Socialdemokraterna 17 mars 2007 höll hon sitt första sommartal i Fittja, Botkyrka den 11 augusti 2007.

  Här är Sahlins inledningen av talet.

  ”Jag är väldigt glad och stolt över att få vara här idag. Det här är mitt första
  sommartal som partiordförande för socialdemokraterna. Jag har gått igenom en hel del ”förstagrejer” det här första halvåret – första talet
  som partiordförande, första partiledardebatten, första duellen med Reinfeldt.

  Och för mig var svaret självklart när jag fick frågan var jag ville hålla mitt första sommartal: Självklart i Botkyrka, självklart i förorten, självklart där det finns både betong, asfalt och människor. Det är roligt att vara här!

  Av våra 9 miljoner invånare bor 85 procent i tätort och nästan 3,5 miljoner bor i storstäderna. Över 800 000 av de 2 miljoner barn och ungdomar som bor i vårt land växer upp och lever i storstäderna och förorterna.

  Många av dem som har flytt till Sverige bor här i dag. Många av dem som inte röstar och som kanske inte har känt att politik spelar roll för dem bor också här. Många av dem som drabbas allra mest av orättvisor, av diskriminering, av rasism, bor här.

  Men här bor också kraften och här bor framtiden. Jag tror på allvar att det är här, i storstaden och i förorten, som framtiden på många sätt formas. Därför vill jag vara här, och därför måste politiken vara just här.”

  Hur det ser ut – inte bara i Stockholms förorter – utan i hela Sverige idag år 2018 känner vi alla till. Inte mycket som stämmer med Mona Sahlins fantasi-visioner om förorterna runt Stockholm hon framförde år 2007.

  För er som orkar lyssna på Sahlins dravel … Här finns talet på video på Socialdemokraternas egen YouTube-kanal. Sossarna känner väl fortfarande stolthet eftersom videon ligger kvar på partiets YT efter 18 år:

  Hela Mona Sahlins sommartal år 2007 finns även i text på länken nedan (Pdf-fil)

  http://digi.arbark.se/bibliotek/org/sap/ovrigt/2007/ms-sommartal-2007.pdf

  Pettersson hade självklart rätt redan från början om Mona Sahlins egenskaper.

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg / Rättelse:

   ” … videon ligger kvar på partiets YT efter 11 år” skall det stå.

   Gilla

  • AmaTona

   Det räckte gott med det du skrev…
   Hoppas att nu ,när det är bara en vecka kvar av eländet , fler öppnar sina ögon kommer ur vanföreställningen och väljer framtiden för Sverige SD2018

   Gilla

 • Argus

  Den enda person som idag kallar sig sosse och som skulle ha en chans att rädda partiet är Johan Westerholm på ledarsidorna.se. Med tanke på hans kritik av både den innevarande och föregående regeringen samt hans ledord ”Alltid i opposition” är det föga troligt att han ens för en nanosekund skulle överväga ett eventuellt erbjudande.

  Branting, Hansson och Erlander må vända sig i sina gravar men det är över nu.

  Gilla

  • alvar1131

   Westerholm har redan förhandsröstat på L. (Hans mammas parti.)

   Gilla

   • Argus

    Om man läser vad han skriver är det svårt att tro att han röstar på fejkliberalerna. Jag anser mig vara liberal, konservativ och nationalist då jag tror på mänskliga rättigheter OCH skyldigheter, att utveckling sker gradvis från säker utgångspunkt, att Sverige är svenskarnas land och att du föds som svensk och inget annat och jag finner få beröringspunkter med Björklund & Co.

    Gilla

 • Ahmed Efendi

  Frågan är om inte dagens sosseledare (svetsarn,sandlådemänniskan,käbbel idioten osv ”kärt ”barn har många namn)tar priset när gäller förstöra både för partiet och landet.Han svamlar fortfarande med flosker.Sd snart lika stor som hans skitparti,han kan inte sammarbeta för landets bästa.Samtidigt står på deras valaffischer att tillsammans är vi starka.Lögner som vanligt.Rösra bort svetsarn.

  Gilla

  • Grune

   Ja vist skall han bort ! det finns väl inte en människa med hjärnan i behåll som vill rösta på en sådan tokfan i detta val när det finns kloka människor som Jimmy Åkesson.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: