Japan med 127 miljoner invånare, har godkänt 20 asylsökande hittills i år


INVANDRING. Antalet utlänningar som ansökte om flyktingstatus i Japan sjönk till 5.586 under första halvåret, den första årliga nedgången på åtta år, meddelade justitieministeriet den 31 augusti.

”Antalet ansökningar sjunker eftersom färre personer försökte missbruka Japans flyktingsystem och arbeta illegalt” 

Antalet utlänningar som söker asyl har ökat sedan mars 2010, då ministeriet tillät dem att börja arbeta sex månader efter inlämning av sina ansökningar efter deras ankomst till Japan på visum, till exempel som utbytesstudenter och tekniska praktikanter.

Till följd av detta ökade antalet asylsökande till 19.629 år 2017, jämfört med 1.202 under 2010.

På grund av den stora ökningen av asylsökande började invandringsministeriet med i januari med snabba avslag på arbetstillstånd för dem som sökt asyl.

Asahi.com

Nåväl, Pettersson ser att japanerna har anledning att vara oroliga. De har redan godkänt 20 asylsökande som flyktingar mot två första halvåret 2017. Tänk på att de bara är 127 miljoner invånare.

För delen med låg invandring är att alla människor som i Sverige arbetar med invandringsrelaterade problem som på arbetsförmedlingen, skolorna, polisen, kriminalvården, handläggare, tolkar, socialsekreterare, föreståndare, sektionschef, boendepedagog, familjehemskonsulenter, värdföräldrar, kurator, socialnämnd, BBIC, läkare, Barn- och Ungdomspsykiatrin, Sociala Resursförvaltningen, kontaktfamilj, samtalskontakt, Åklagarmyndigheten, TKT/Teamet för krigs- och tortyrskadade, psykolog, Flyktinghälsan, audionom, specialpedagog, rektor, Tingsrätten, och några till kan arbeta med den svenska välfärden. Så utan invandrare behöver vi inga invandrare.

TIDIGARE 2018-02-13. 20.000 sökte asyl i Japan, 20 fick…

INVANDRING. Antalet människor som söker asyl i Japan ökade under 2017 med 80 procent jämfört med året före. Men av de nästan 20 000 asylsökande var det endast 20 som fick sina ansökningar beviljade, enligt den japanska regeringen.

Under de senaste åren har antalet som söker skydd i landet stigit då fler utnyttjat möjligheten för människor med giltiga visum att arbeta samtidigt som deras asylskäl utreds.

Regeringen beslutade förra månaden att begränsa rätten att arbeta för människor som Japan betraktar som flyktingar. Det har lett till att antalet ansökningar gått ner med 50 procent.

-Pettersson säger att i Japan, med 127 miljoner invånare, sätts de egna medborgarna och deras säkerhet först…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


4 responses to “Japan med 127 miljoner invånare, har godkänt 20 asylsökande hittills i år

 • ruben

  Såg ett reportage på TV där de påstår att antalet fängslade personer har inget samband med antal brott, som utförs i ett samhälle. Jag trodde ju att de som sitter fängslade har svårare begå brott när de sitter inne. De ansvariga kanske måste börja öppna upp ögonen för verkligheten till slut. Ökningen av brottslighet beror kanske på det extremt stora antalet godkända asylsökare. Något tröttsamt att tjata om, men behöver inte vara mindre sant för det. Att ta sig genom flera säkra länder innan man kommit till Sverige för att söka asyl och få det godkänt är inte verkligt. Våra myndigheter har på för många sätt blivit våra fiender.

  Gilla

 • rostaratt (@rostaratt)

  Onoff-topic

  Gilla

 • centurion

  Svenskarna är ju universum´s mest korkade folk. (Men det visste vi ju redan). Med några få undantag. (Men det visste vi ju redan vilka det var…)

  Gilla

 • Sixten

  Just det ja, homogena stater fungerar ju aldrig och det blir bara inavel, allting måste vara heterogent för att framgång skall uppnås.
  Det syns ju på Japan, maken till eftersatt land får man ju leta efter!
  Stenåldersteknologi och folk bor i grottor, hemskt!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: