Pettersson åtalad för brott mot upphovsrättslagen

RÄTTSVÄSENDE. I morse hörde jag på Sveriges Radio att var tionde åklagare hade slutat under 2017 på grund av hög arbetsbelastning och dåliga arbetsförhållanden.  

Ändå fick Pettersson idag en kallelse och stämning från Stockholms Tingsrätt och Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet angående brott mot upphovsrättslagen.

Jag skall infinna mig i Stockholms Tingsrätt den 8 oktober 2018, vilket jag naturligtvis kommer att göra. Lagen ska ha sin gång och jag vill vara en laglydig medborgare.

Men jag hoppas det inte är olagligt att fundera över Åklagarmyndighetens prioriteringar och varför målsägaren eller åklagaren inte kontaktat mig för att försöka göra upp i godo och därmed spara många tusenlappar åt samhället.

Nåväl, det är bara att lämna de sörmländska skogarna, packa in den oäkta hustrun i bilen och bege sig till den kungliga huvudstaden, så får den oäkta ägna sig åt sitt medan jag besöker fru Justitia…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

BROTTSLIGHET. Den minnesgode kanske kommer ihåg att Pettersson var på förhör hos polisen den 10 april, alltså för nästan tre månader sedan. Jag var anmält för upphovsrättsbrott. Under dessa nästan tre månader har jag inte hört ett ord om detta och jag trodde i min enfald att åklagaren hade lagt anmälan där den hör hemma, i papperskvarnen. 

Den vänstra är anmäld för upphovsrättsbrott, den högra Twittrar på…

Men så arbetar tydligen inte det svenska rättsväsendet, medan våldtäkts- och mordutredningar läggs på hög så mal kvarnarna på för att försöka tysta en amatörbloggare med för makten och det ”goda” etablissemanget obekväma åsikter.

Så igår damp ett förundersökningsprotokoll och slutdelgivning ned i e-posten. Det är på 65 sidor och jag törs inte tänka på vad detta kostat samhället.

Avsändaren är:

Nationell Operativ Avdelning
Box 12256, 102 26 Stockholm
Besök: Polhemsgatan 30, Stockholm

”BROTTET” är alltså:

En blogg med domänen http://www.petterssonsblogg.se har lagt upp en bild som M. tagit och lagt upp bilden i ett montage på bloggen.

HÄNDELSE: M. är fotograf. Den 12 februari 2017 tog hon en bild på AM och lade upp den på Instragram. (offentlig Petterssons anm.) M. har nu fått vetskap om att kollaget där hennes bild ingår även har publicerats av någon på bloggen http://www.petterssonsblogg.se. Bloggen verkar vara en invandrarkritisk blogg. Inlägget, inklusive bilden, publicerades den 1 april 2017.

M. fick vetskap om publiceringen då hon 2018-01-05 uppmärksammades av en vän om att någon hade delat länken till bilden på facebook, i gruppen ”Vi som står upp för Joakim Lamotte”. (länk: https://www.facebook.com/groups/1394877007222168/permalink/1628191393890727/)
M. har inte varit i kontakt med den som publicerat blogginlägget.

-Pettersson konstaterar att nu går ärendet vidare till åklagare så får vi se vad som händer.

Fotografen M. har även anmält en annan person för att ha använd samma bild. Fotografen vill ha ersättning för bilden och för att namnet inte angetts. Till saken hör att det inte är jag som gjort collaget och att bilden förekom på många platser innan jag la ut den.

Min personliga åsikt är att polisen borde ha slängt denna anmälan i papperskorgen direkt och sagt åt fotografen att kontakta mig i första hand. När jag anmälde mordhot lades anmälan ner med vändande post, men detta finns det resurser till…

TIDIGARE 2018-04-10. Pettersson hos polisen

BROTTSLIGHET. Idag var Pettersson på det förhör vi skrev om igår för att delges misstanke om brott mot upphovsrätten. Det var bland det mest meningslösa jag gjort i hela mitt liv. 

Jag kom till Nyköpings Polisstation i god tid, sedan kom advokaten och exakt kl. 13.00 öppnade den kvinnliga polis,  som rest från Stockholm och Nationell Operativ Avdelning, NOA, dörren till ett förhörsrum och advokaten och jag klev på.

Brotten jag är misstänkt för ser ni nedan. Längst ned finns ett bildcollage med nio bilder. Jag är anmält för bilden som sitter eller satt längst ned till höger. Det är damen som tagit bilden som anmält mig, alltså inte hon som är med på fotot, men jag har inte gjort collaget och jag vet inte varifrån det kom från början, men det finns över halva internet.

Varför damen gick till polisen vet jag inte och varför polisen inte slängde anmälan i papperskorgen vet jag ännu mindre. När jag anmälde mordhot mot mig las det ned direkt och polisen har inte dit att utreda våldtäkter och andra grova brott men har tid att skicka en polis från Stockholm för att prata med mig i 50 minuter, sedan ska papper renskrivas och skrivas ut, och en förhoppningsvis klok åklagare ska slänga anmälan i papperskorgen. Eller också är åklagaren inte så klok och då blir det rättegång med allt vad det innebär med kostnader för ett rättsväsende som redan går på knäna.

Kanske den anmälande damen är ute efter pengar och har anmält mängder med människor, vad vet jag, men en bra idé vore att anmälaren begrundade sitt ansvar för att ta rättsväsendets knappa resurser i anspråk för en polisanmälan mot Petterssons blogg för misstanke om upphovsrätt.

Upphovsrätten är inte alltid så lätt att tolka och enklare hade varit om anmälaren i ett första skede hade vänt sig till Petterssons blogg och lagt fram sina synpunkter på vad anmälaren anser är upphovsrättsskyddat material. Men kanske var möjligheten att hänga ut Petterssons blogg i en rättsprocess alltför lockande. Det kan också vara så att anmälaren därmed skjutit sig själv i foten. Den som lever får se.

Men tycka och hävda är en sak, lag och rätt en helt annan.

Hur som helst så nekar Pettersson till att ha begått brott och nekar till att betala ersättning till anmälaren så nu får vi se vad åklagaren säger om det anmälda inlägget med bilden raderad. Tanken slår mig också att bilden kan vara ett svepskäl och innehållet är den verkliga anledningen till anmälan…

Jag står inte ut

INVANDRING. Vi står inte ut är en organisation som kräver amnesti för alla ensamkommande barn och unga som varit mer än ett år i Sverige! Rörelsen #vistårinteut har ensamkommande barn och unga i fokus. De ser dessa barn och ungdomar som allas angelägenhet och arbetar dagligen för att deras rättigheter ska beaktas. Ensamkommande barn och unga är bärare av rättigheter enligt barnkonventionen och de ska behandlas på samma sätt som alla andra barn och unga.

-Pettersson undrar om ”barnen” inte har fått sin sak prövad i olika rättsinstanser eller vad damerna menar…Jag står inte ut med naiva vuxna som förstör vårt land och föreslår att damerna reser med ”barnen” till Afghanistan och tar hand om dem där…

36 thoughts on “Pettersson åtalad för brott mot upphovsrättslagen

 1. Vem betalar Petterssons resa till Stockholm? Borde inte Riksenheten komma till Pettersson? Har Pettersson rätt till gratis advokat – andra har ju rätt till tolk?

 2. -Pettersson har redigerat den här kommentaren, personen som kommenterat tar upp en hel del tid för mig med sina kommentarer som verkar komma direkt från dagis. Normalt raderar jag sådant här direkt men ni kan få se ur dagisbarn är.

  Här är signaturen Undrar med e-postadress fegtryiyujyroijthiortjhyiorjghoierjoirhgritghoherrrwrgrg@hotmail.com

  Samma person med signatur Ôstern? och e-post erhgoiregiohrghioregoierghooe@hotmail.com

  Samma igen AldrigMer med e-post tiy6jitoertotirpdjperjghperjpjrghrejyhyhr6tyhrhyrththyrthrht@hotmail.com

  Orginalkommentaren:

  Jag undrar.. jag undrar om Pettersson är en svenne som skriker och klågar över alla utlänningarna i Sverige och alla problemen dom för med sej, samtidigt som han har köpt nån asia-slyna för 30 kronor och kallar henne fru… Om det är så, så hoppas jag att dom låsar inn Pettersson dom nesta 200 åren. För då är pettersson en skitsäck som borde hålla kjeften.

 3. Det skulle gå att styra Sverige med gamla ordspråk.
  ”Att sila mygg men svälja kameler” kunde vara ett lämpligt ordspråk för rättsväsendet att förstå innebörden av, just i Petterssons fall.

  • Upphovsrättslagen har en hel del undantag!

   23 § Offentliggjorda konstverk får återges

   3. i en tidning eller tidskrift i samband med en redogörelse för en dagshändelse, dock inte om verket har skapats för att återges i en sådan publikation.

   Information om dagshändelser genom ljudradio och television m.m.

   25 § Verk som syns eller hörs under en dagshändelse får återges vid information om dagshändelsen genom ljudradio, television, direkt överföring eller film. Verken får dock återges endast i den omfattning som motiveras av informationssyftet. Lag (1993:1007).

   https://lagen.nu/1960:729

 4. De stora och viktiga fallen prioriteras och måste få förtur.

  Anne Ramberg driver ju den linjen.

 5. Att vara politisk korrekt är en form av fascism. De självgoda tycker de vet bättre än vanligt folk. Ge inte upp Pettersson. Hejar på dej.

 6. Dom politiska domarna i Sverige ökar dramatiskt, sanningen måste tystas till varje pris. Påhittade gummilagar förser polis och åklagare med ”legitimt” skäl till förhör och åtal. Och förmodligen är Pettersson redan dömd, dom har antagligen redan tagit detta inofficiella beslut!
  Jag har dock inga bevis för detta utan det är enbart mina antaganden och min erfarenhet.
  Men, Du har massor av goda vänner Pettersson och resultatet av en fällande dom kan näppeligen bli något annat än böter och det är min övertygelse att vi alla då solidariskt hjälper till efter bästa förmåga

 7. Blir du dömd så är du bara en i raden av alla politiska dissidenter som gjorts till syndabockar för att skrämma folket till lydnad.

  Vem i hela världen kunde tro att sånt här skulle ske i Sverige 2018 !

  • Ja Pettersson du kommer att bli klassisk….Liksom Nils Dacke kommer efterföljande släkten,att tala om dig som en frihetskämpe !
   Vad gäller fängelsestraff,vet jag inte om t.ex. jag kan få sitta av i din tid,detta så bloggen kan fortsätta informera,om sanningen i Absurdien ?
   Blir det ”bara” böter är vi väl så många som kommer att ställa upp, att du o oäkta hustrun inte skall behöva svälta, i ert gamla Soldattorp !

 8. Trakasserier från felväsendet. Ingen högoddsare att order utgått från högre ort att bedriva trakasserier mot Pettersson. Det hela är mycket otäckt. Rättsrötedebatten på 50-talet är omtalad, vad kommer att stå i historieböckerna om denna tid?

  (Ingenting negativt alls om censurmaffian i Rosenbad får bestämma)

 9. Pettersson, har du inte sett på alla TV-inslag med Morgan Johansson att nu ska han ta krafttag. Sådan är den svenska modellen. Gör det som är enkelt mot dem som är vänliga så får BRÅ en bra statistik.

 10. Ett brott har begåtts och mord, misshandel och våldtäkt får stå åt sidan och vänta på utredning…sorgligt!

 11. Det Svenska rättsväsendet är nedlagt och alla svårt kriminella invandrare har straffrihet i före detta Sverige. Svårt kriminella har all rätt i världen att springa omkring på våra gator och begå de mest avskyvärda brott utan att hamna hos polisen, medans småsaker får kosta hur mycket som helst när det gäller SVENSKAR.
  Sverige har blivit ÄCKLIGT.

 12. Kunde de inte skickat en dialogpolis till dig istället Pettersson, då hade du fått både fika och grillad korv samt eventuellt en fritidsgård där ute i skogen. Därefter hade de lagt ner utredningen eftersom bevis och utredningsåtgärder saknas.

 13. Stå på Dig Petterson. Som tidigare redaktionschef på SN, jag garantera att Du gör oändligt mera nytta än dagens skämt till SN. Jag vet hur det där gänget fungerat och fungerar…

 14. Visst är det härligt med ett överansträngt rättsväsende som prioriterar rätt saker!
  Va? Vem sa nåt om bananrepublik?

 15. BEHÖVER DU STÖD AV OSS SOM LÄSER OCH KOMMENTERAR PÅ PETTERSSONS BLOGG och ALLA SOM KAN kommer till STOCKHOLMS TINGSRÄTT PÅ KUNGSHOLMEN DEN 9 oktober 2018 ???????

 16. Det kan åklagarmyndigheten hålla på med.Att svenska medborgare blir trakasserade i Lekebergs kommun görs ingenting åt.Rösta rätt .

Kommentera