Många politiker gör inte demokratin bättre

VALET 2018. Sverige har ett av världens största parlament. Inte i absoluta tal, men sett till hur många väljare varje ledamot representerar är det bara några få lilleputtländer som slår oss. Det medför inte bara onödiga kostnader, utan framförallt ett urvattnat ansvar för våra politiker.

Det är inte bara slöseri med skattebetalarnas pengar, utan också ett demokratiskt problem. Nu när det snart är val till Sveriges riksdag är det hög tid att prata om det orimliga i att Sverige har så många politiker.

Demokrati måste få kosta, men fler politiker ger oss inte bättre demokrati.

En bantad riksdag är inte bara en möjlighet att spara skattepengar. Med färre politiker skulle vi få en vassare riksdag, där våra representanter skulle kunna få mer resurser och bättre möjligheter att utföra sitt arbete.

Vi skulle få mer valuta för våra skattepengar helt enkelt. Demokratin blir inte starkare av fler politiker, tvärtom leder det till att vi får mindre demokrati för pengarna. Därför är det hög tid att se över storleken på våra folkvalda församlingar.

Läs mer på Skattebetalarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

Steget Efter

10 thoughts on “Många politiker gör inte demokratin bättre

 1. Jag tror att- – – – –
  det parti som först föreslår en begränsning av tiden en ledamot kan sitta i riksdagen får folkets stöd.

  Vad sägs om 2, max 3, mandaperioder?

  Då får vi bort dessa proffspolitiker som inte verkar ha varit ute i det samhälle vi övriga lever i, och framför allt, vi får en demokrati värd namnet.

  Får bara hoppas det blir SD.
  Hmmm, kanske något att arbeta för

 2. Heja Sverige, heja Sverigedemokraterna, lenga leva svenner! Och vänstermupparna kan suga min röv. Åk till afrika och rädd världen, ni har inget i Sverige att göra.

 3. Och hur mycket pengar, pensioner etc går till f.d, politiker mm. Det lär nog aldrig få komma fram.

 4. Minska antalet platser i kammaren och sätt till en första kammare med längre mandatperiod och skilda valdagar. Denna första kammare bör få två ledamöter från varje historiskt landskap inalles 48 ledamöter. Detta för att bryta med befintliga maktstrukturer och ge varje landsända lika möjligheter.

 5. DETTA är något som POLITIKERNA i Sverige ABSOLUT INTE skulle föreslå eller rösta JA till..
  Då blir de ju lika FATTIGA som den övriga SVENSKA BEFOLKNINGEN som betalar VÄRLDENS HÖGSTA SKATTER….

 6. Det är nog dags att se över hela systemet nu när en del beslut fattas i Bryssel.
  Kanske dags att slå ihop en del landsting och skapa regioner i stället och lägga mer makt där. Alltså avskaffa centralstyrningen i Stockholm och öka regionernas makt alltså bli mer en förbundsstat.
  Självklart också återinföra det kommunala självstyret dvs att klåfingriga rikspolitiker ska hålla sig borta från kommunerna.
  Förhindra möjligheterna att tillsätta politiska hittepå tjänster som hela tiden drar upp kostnaderna.
  En storstädning är under alla omständigheter nödvändig.

  • Det är ett sådant förslag som redan finns inom EU, att det ska finnas en EU- regering och EU-länderna försvinner och istället finns regioner, baserade främst på produktion. Men jag anser att vi måste ha landsgränser och eget parlament. Jag säljer inte ut Sverige!

Kommentera