Person i niqab eller burka kan rösta utan id-kort


VALET 2018. I Sverige ska man legitimera sig eller vara känd när man röstar. Men år 2018 är det fullt möjligt för en och samma man/kvinna iklädd niqab/burka att rösta åt i princip vilken kvinnlig släkting/vän/bekant vem som helst.

Allt som krävs är att en medföljande ”intygsperson” säger att personen under burkan är den som står på röstkortet. Se valmyndigheten.

Vi har alltså röstberättigade i Sverige som inte kan svenska, de får valinformation på olika språk, fejkad sådan av socialdemokraterna på arabiska, och vi vet inte vilka det är.

-Pettersson noterar att det kallas demokrati men verkar mer likna ett lotteri…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


32 responses to “Person i niqab eller burka kan rösta utan id-kort

 • Folkvett

  Så du har inget problem med att folk kan rösta åt andra med deras leg trots att man inte kontrollerar att legitimationen inte är stulen men för att det är muslimsk beklädnad så är det ett jätteproblem. Har jag förstått det rätt?

  Gilla

 • P-O Nilsson

  Spelar ingen roll vad gäller klädsel etnisitet hudfärg nationalitet Gäller lika för alla. Kontentan är Intressant Det krävs mer koll på personen som går på Systembolaget för köpa en burk öl Än det gör på personen som ska rösta den 9:e September.

  Gilla

 • Hem

  Ja folk i niqab eller burka kan rösta så mycket dom vill. I mellan-östen. I Sverige har dom inte något dom skulle sagt. Hur fräkk kan man bli? Åka från mellan-östen till Sverige och sen vill dom rösta i svenska valet?? Mer respektlöst blir det inte. Åk hem och rösta på kameler. Det är dags att åka hem nu.

  Gilla

 • Micael Lidén

  Rebloggar på micaelsblogspot

  Gilla

 • eugenecork

  det är på sätt och vis rätt åt oss, ett så förbannat
  korkat folk som Svensken i gemen, har inget exist-
  ensberättigande…kommer inte bli någon gåslever
  för någon, den dag då bubblan spricker…87:ans
  fjollor står redan nu handfallna å ser förfallet dra
  fram, utan å överh.taget fatta ett endaste smack
  …synn på så rara ärtor, att till slut bara bli puré!

  Gilla

  • Hem

   Ni är inte korkade, ni är snälla. Skandinavier är snälla och hjälper folk, fördi det var det vi lärde när vi ungar. Alle svenner och norrbaggar är lite hjärntvattade, vi litar på folk och vi hjälper folk.

   Det är inte svenners fel att världen är full av skitfolk. Ni forsöker hjälpa dom, och dom spottar er i ansiktet. Så om jag måste välja, araber eller svenner, då väljar jag svenner. Utan tvil. För ni är siviliserade folk, vännliga folk, moderna folk. Och kamelknullarna är tokiga stenålderfolk. Inte se ner på er själva bara fördi ni är snälla. Se ner på voldtektsdjur, kaosblattar och annan skit som spottar er i ansiktet som tack efter ni har hjälpt dom. Men inte svenner, se aldrig ner på svenner.

   Gilla

 • Björn

  Räcker med ett ord: SJUKT!!

  Gilla

 • Tanten

  Är detta sant?!?
  Eller är det första april? Igen…?
  Jag blir mållös!!

  Gilla

  • Macke

   De skall identifiera sig på något vis.
   Men läser man sedan sista stycket så.

   ”Det finns situationer där en person måste styrka sin identitet. Röstning är en sådan. I samband med röstning måste en väljare som inte är känd för röstmottagarna legitimera sig eller på annat sätt styrka sin identitet. Röstmottagarna får inte ta emot valkuvert om väljaren inte kan göra detta.

   Om en person inte kan styrka sin identitet ”på annat sätt”, exempelvis genom personlig kännedom eller intygsperson, kan personen i normalfallet styrka sin identitet med någon form av fotoidentifikation. Styrkande av identitet genom fotoidentifikation förutsätter att personen visar sitt ansikte.

   För att på minst ingripande sätt genomföra identifikationen bör personen tillfrågas på vilket sätt personen föredrar att visa sitt ansikte. I det fall personen endast vill visa sitt ansikte för en person av ett visst kön bör detta önskemål tillgodoses. Om det inte finns någon valförrättare av detta kön i lokalen kan annan frivillig person på plats bistå vid genomförandet av identifikationen. Om identifikationen inte går att genomföra enligt denna beskrivning eller på annat sätt får personen inte rösta vid detta tillfälle. Personen kan då hänvisas till annan röstningslokal där förutsättningar finns för att genomföra identifikation. Kan personen inte styrka sin identitet på ett godtagbart sätt får personen inte rösta.

   Sammanfattningsvis bör röstmottagaren inom rimlighetens gränser tillmötesgå väljarens önskemål om identifikationsmetod. Målsättningen bör alltid vara att på ett eller annat möjliggöra säkerställande av identiteten hos den röstande och därmed möjliggöra röstning för densamma.”

   Gilla

  • Kajsa

   Nej, det är inte sant. Läs länken i inlägget själv så ser du att en version i burka ska identifiera sig med id-kort. Fast att personen röstar utan id-kort är ju lögn. Om man läser länken som bloggen hänvisar till så står det bara att någon person i vallokalen ska kolla på id-kortet och sen ansiktet för att styrka att det är personen på bilen. Snälla läs ordentligt och var källkritisk!

   Gilla

 • Kent

  Krypandet för islamisterna vet inga gränser.
  Naturligtvis ska personen på egen hand vara kapabel att styrka sin identitet.
  Vet inget om Sverige kan inte prata svenska har inget demokratiskt tänk utan sharia och kalifat är målet varför rösta i svenskt val?

  Gilla

 • Nisse i Hökarängen

  ” Vi har alltså röstberättigade i Sverige som inte kan svenska, de får valinformation på olika språk, fejkad sådan av socialdemokraterna på arabiska, och vi vet inte vilka det är ”.

  Sverige finns inte mer. Snart flyttar jag härifrån.

  Gilla

 • ruben

  Ankeborg blir tydligare för var dag. Det bör även finnas fingeravtryck på id-korten, men än så länge måste vanligt folk visa sitt anlete för identifikation. Varför skall det finnas undantag? Varför har nästan all positiv utveckling stannat i Sverige för länge sedan? Professorer och statsvetare har fullt upp med att i TV och media försvara det synliga förfallet medan civilförsvaret har fullt upp med att släcka anlagda bränder. Med sorg i hjärtat beskådas ordningsförfallet av en frustrerad allmänhet.

  Gillad av 1 person

 • Kommendanten

  Bensärning för musselmanerna i allra högsta grad.

  Tacka 7-klövern för detta fanskap.

  Gilla

 • norrmannen65

  När jag läste detta på Petterssons, trodde jag ärligt att detta var
  ”fake news” Tyvärr så var det inte så. Vad i helvete händer med mitt Sverige, i det land jag bott i snart 30 år…. Fy fan för dessa syltryggar av myndigheter som slicker fötterna på islam

  Gillad av 1 person

 • centurion

  Nu har ju jag redan röstat denna gång. Men till nästa val i maj 2019(EU-valet), ska jag ta mig tusan, prova med tomtemasken. Kan bli intressant.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Det naiva Sverige går från klarhet till klarhet? Ska man inte
  kunna rösta iförd rånarluva med? Globallisterna måste jubla
  i högan sky över ett sinnesförvirrat land som gör precis allt
  efter deras sjuka ritningar att byta ut folket mot dysfunktionella

  Vilka sa–ns Åsnor som bemannar sju klöverpartierna.?

  Gillad av 1 person

 • Sten i Gatan

  Intygsgivare är den person som har godkänts av Skattemyndigheten vid utförande av ID-kort för vederbörande burka och därvid undertecknat blankett SKV 1503.

  Om burkans identitet skall styrkas av en intygsperson vid röstningen, borde i rimlighetens namn denna intygsperson vara identisk med intygsgivaren. Om inte, kan ju vem som helst med svenskt ID-kort vara intygsperson och det finns ingen garanti att burkan verkligen är den hon utger sig för att vara. Samma burka kan då resa mellan flera röstlokaler med en uppsättning ID-kort och tillhörande röstkort, beledsagad av en och samma intygsperson och därigenom rösta för flera burkor i klanen. Om intygspersonen skulle vara en tjänsteman vid kommunal eller statlig myndighet, vilken faktiskt också är tillåten som intygsgivare, är det upplagt för valfusk.

  Jag tror inte att intygsgivaren är spårbar på burkans ID-kort, så hur skall då röstmottagaren säkerställa burkans riktiga identitet om hon inte kan styrka den genom att ta av sig ansiktsskyddet? Intygspersonen kan ju inte styrka den.

  Undrar om detta inte är olagligt, för vallagen 8 Kap, §6 säger att ”Väljare som inte är kända för röstmottagarna skall legitimera sig eller på annat sätt styrka sin identitet.”

  Gillad av 1 person

 • nosferatu

  Look What’s Happening In Sweden

  Gilla

 • Onkel Björn

  Som om inte utlänningarna har lurat oss tillräckligt.

  Gilla

 • Qvist

  Bäst vore om alla ”nya svenskars” röst automatiskt gick till skitkorvspartiet.
  Skitkorvspartiet står för 100 % återvandring och för gratis hundskit för dess medlemmar. Skitkorvspartiet vill också doppa skämtfigurer som Berqvist och Schyffert i tunnor fyllda med skit, fylla SVTs lokaler med fekalier samt medels tratt trycka ner en redig laddning i Löfvens hals.

  Gilla

 • Marchesa

  I feel really sorry for all the decent people in Sweden whose country is now just a laughing stock. You could say they brought it on themselves though, but that’s perhaps a bit harsh. Or … is it not ?

  Gilla

  • Joy

   Some people like Sweden as it is right now. But we are many that warned for this development. We are still called racists and are hated. So NO, we are not to blame.

   Gillad av 2 personer

 • Joy

  Det blir värre för varenda dag!

  Gilla

 • ossie

  Man kan alltså masker sig och gå och rösta med andras röstkort i stort sett så mycket man kan och hinner. sinnessjukt.

  Gilla

 • Mike E

  Sverige förtjänar inte att överleva.

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Man börjar tappa verklighets uppfattningen.Är jag kvar i Sverige eller har jag fått mardröm som har blivit verklighet?
  ?Vansinnet har inga gränser längre.Vakna Sverige. Rösta bort idioterna som har förstört världens bästa land.Upp till kamp!!!

  Gillad av 1 person

 • AmaTona

  Det är bedrövligt…
  Hur djup kan regeringen/partierna sjunka.
  Hur kan man önska så djupt att förstöra Sverige …

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: