Stäng

Ett grovt påhopp på yttrandefriheten

MEDIA. Flera högt uppsatta politiker reagerar efter Jimmie Åkessons (SD) uttalande om att P3 i Sveriges Radio är en ”skitkanal”. Åkesson sa i en intervju med P3:s Morgonpasset att han hade lagt ner P3 direkt om han hade varit chef på SR.

– Det är ett av de grövsta påhopp jag hört under min tid som kulturminister, säger kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) till Expressen.

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt säger att Åkessons kommentarer följer ett mönster som finns i Ungern och Polen, att ”högerextremister ger sig på det fria kulturlivet” och medias oberoende.

Gunilla Carlsson (S) är vice ordförande i kulturutskottet och säger till DN att Åkessons uttalande är ”ett totalt angrepp mot public service”. Liberalernas gruppledare i riksdagen, Christer Nylander, säger till tidningen att han blir bekymrad. – Man måste som ledande politiker kunna klara av satir.

-Pettersson tycker det vore bättre om politikerna och medier ägnade sig åt att försvara yttrandefriheten för Jimmie Åkesson och alla andra som stängs av hos nätjättarna och de etablerade medierna för sina åsikters skull.

Menar politikerna att Åkesson ska få säga vad han tycker? Det är samma politiker som har hotat med lagar för att begränsa oberoende åsiktsbildning på nätet.

Jimmie sa att P3 var en skitkanal och det har han fullständigt rätt att tycka, jag tycker att stora delar men inte allt i Sveriges Radio är vänsterblivet skit…

Det är bra att Åkesson äntligen talar klarspråk.

Politiker och media borde ägna sig åt att YouTube släcker ned invandringskritiska samhällsreportage som det HÄR.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

35 reaktioner på “Ett grovt påhopp på yttrandefriheten

 1. det var härligt att höra Jimmie. Börjar kännas lite som att ”värdegrunden” börjar gunga under fötterna på en del.
  Sd har kommit med många bra saker de senaste dygnen. Hyra in fängelseplatser utomlands – kanon. Gärna Sibirien för gängbrottslingarna.

 2. Nu har jag hört inslaget om Jimmie innan han fick kommentera.
  Vidrigt. Vem av de andra partiledarna av Sjöstedt,Löfvén,Lööf,Fridolin,får höra sånt dravel.? Naturligtvis ingen,de andra kammas medhårs och skojas lite grann oförargligt men med Åkesson är det grova förnedrande påhopp och så kommer Mojjgan,Bahkuhnke m fl och brölar
  Det är synd om Sverige om inget radikalt händer 9/9.

 3. Märklig argumentering av Sjöstedt m.fl. SR tvångsfinansieras ju av alla svenskar som äger en TV-mottagare. Då måste rimligen SR stå under demokratisk kontroll .- d.v.s. riksdagens kontroll. Om inte våra folkvalda skall vara de som har övergripande kontroll över SR då förstår jag inte vem som skall ha det.

  (F.ö. är ju situationen i själva verket den att SR/SVT i stor utsträckning styrs självsvåldigt av vänsteraktivister som är anställda där. Det är de som sätter den politiska agendan i vårt land och politikerna accepterar i stort sett snällt denna ordning. Den rimliga hade istället varit att riksdagen styrde upp ett mindre, men seriöst public-service företag och att media f.ö. vore helt fristående från makten och från skatte-/licensmedel.)

 4. Det är inte bara P3 som borde läggas ner. Hela nuvarande publik service är ett extremt vänsterprojekt och borde läggas ner. Börja med de värsta propagandakanalerna P3 hos SR och TV2 hos SVT:

 5. Alla ska tydligen tycka lika i mångfaldens dårhus. Den som kritiserar SR´s kritik mot SD måste naturligtvis kritiseras, för kritik får ju absolut icke förekomma….Nu blev det visst lite rörigt (självkritik).

 6. Bra! Pudla aldrig för då har de automatiskt förlorat sin ’makt’…

  In an age of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act. — George Orwell.

 7. Det förekommer mycket skit i etern såväl radio som tv och det är givetvis svårt att höra sanningen eftersom det är så sällan någon får chansen att säga sanningen i PK-sverige!

 8. Vd Cilla Benkö Sveriges Radio hade visst också uttalat sig kritiskt. Hon borde nog fokusera mer på att förbättra den verksamhet hon själv leder. Sveriges Radio har tappat allt mer förtroende år från år enligt Förtroendebarometern

  Förtroende

  SR – 2016 70% / 2017 64% / 2018 65%

  Detsamma gäller för vd Hanna Stjärne SVT:

  SVT – 2016 66% / 2017 60% / 2018 58%

  Källor:

  Förtroendebarometern 2016

  http://medieakademien.se/wp-content/uploads/2014/02/Fo%CC%88rtroendebarometern_2016.pdf

  Förtroendebarometern 2017

  http://medieakademien.se/wp-content/uploads/2017/04/Fortroendebarometern2017.pdf

 9. Underbart att höra Nicklas Wahlgren säga samma sak i direkt sändning ! Han höll med Jimmie att P3 är ren vänster smörja rakt igenom !!!

 10. Ojojoj vad de brer på nu Bah Kuhnke, Sjöstedt, Lille Morgan m.fl. Nu gäller det att utnyttja situationen och slå på SD så mycket man bara kan.
  SVT text ljuger och skriver att Åkesson sagt ”Lägg ner skiten ” om P3 vilket han aldrig sade. Har tillsammans med en bekant anmält detta till Granskningsnämnden. SVT är så desperata i sina försök att hjälpa vänstern så de t.o.m. använder rena lögner.
  Tror folk i allmänhet inte bryr sig ett skit utan tvärtom att många håller med Åkesson om att P3 är vänsterliberala.

  1. 7-klövern, journalister och Svensk massmedia tror att Svenska folket är idioter. Detta är fel. det är bara dom som röstar på 7-klövern som är detta.

 11. Reaktionerna är episka;
  ”Mikael Damberg håller med och twittrar att ”Fria medier är det första som attackeras och nedmonteras när högernationalistiska partier vinner mark.”( https://samnytt.se/reaktioner-pa-akessons-p3-utspel-grovsta-pahopp-jag-hort/)
  -Jotack, vi märker det! Efter regeringens möten med Youtube och Facebook-företrädare så cencureras det frisk när invändningar mot ER förda politik luftas!
  För att inte tala om Skattebidrag till den åsiktsanmälande ”Näthatsgranskaren” som får vanligt folk åtalade om de uttrycker sig kritiskt mot ER POLITIK, Damberg, Morgan Johanson och Kunke!

 12. ”Public service” har inget med yttrandefrihet att göra. Tvärtom.
  Individer har däremot rätt till yttrandefrihet, något som undergrävs mer och mer, och som SVT/SR medverkar till.
  En tvångsfinansierad, autonom, massiv ”public service” som i Sverige skapar ett informationsmonopol som motverkar mångfald och yttrandefrihet.

 13. Finns det över huvudlaget någon vettig människa som fortfarande lyssnar på P3 idag?
  Jag slutade med det för många år sedan.

 14. Men när pensionärer blir åtalade för kritik mot islam eller när Nya Tider utestängs då protesterar dom inte. Det om något är ett hot mot en yttrande frihet mon knappt finns längre.

 15. Bra rutet av Jimmie. Dags att tala klarspråk om vad vänsteraktivisterna använder public service till likriktning av medborgarna, barn som vuxna. Lyssnar hellre på dansk radio. Ej reklam finansierad..

 16. ”Vi gillar olika!” Och ”Vi älskar mångfald” gäller visst inte smak och åsikter, enligt Sjöstedt, Bah-Kunke o co!

  1. Den där jävla fjanten Sjöstedt, nu passar det att sticka fram trynet, men att ta avstånd från kommunistpacket som stör demokratiska möten det vågar fegisen inte!

 17. ”Det fria kulturlivet”? Det är varken fritt eller kultur. Söndercurlade som i sin egen bubbla klappar varandra på ryggen. Helt obegripligt för oss andra utanför bubblan.

 18. Patetiskt av Bah-Kunke o co att ha problem med att SMAKEN är olika!
  -Att tycka ett ett program eller kanal är smörja, är inte ett angrepp på kultur i allmänhet, det är en fråga om smak!
  (-Än så länge har vi yttrandefriheten att uttrycka en personlig åsikt om en radiokanal, även om man råkar vara politiker.)

  1. -Men att tycka olika är ju ett problem för Bah-Kunke, Sjöstedt o co, som gärna ser enfald när det gäller åsikter!

 19. Nu vaknar alla politiker, detta är en skitkanal punkt. Men om alla politiker inte tror att svensk demokrati tåler mer än så har dom inte stor tilltro till det system dom själv är en del av . Att hela tiden skrika på AH o 30-talet är inte trovärdigt. Men MJ o Bah- Kunke är lika stora realister som mina gamla tofflor

 20. Det har yttrat mycket värre saker om SR. Så nu får alla SD-hatare vatten på sin kvarn. Samma jidder som alltid! Bra Jimmie, rör om i grytan!

 21. Jag kan inte annat än säga att det ÄR en skitkanal.
  Så han har alldeles rätt……som vanligt

Kommentera

%d bloggare gillar detta: