Löfven: Sverige har tagit emot för många flyktingar

VALET 2018. Sveriges restriktiva asylpolitik ska ligga fast tills EU infört en gemensam politik. Socialdemokraterna anser att Sverige tagit emot för många flyktingar under de senaste fyra åren.

Det är inte möjligt för Sverige att ha en politik som väsentligt avviker från EU:s, enligt migrationsminister Heléne Fritzon (S) och statsminister Stefan Löfven (S). Sverige ska inte ta emot större andel asylsökande än vad som är rimligt i förhållande till befolkningen.

Det sa socialdemokraterna till HBL.fi i maj 2018.

-Pettersson sammanfattar förslagen, men tycker det är märkligt att Stefan Löfven tog fyra år på sig för att inse det självklara

Socialdemokraternas förslag:

 • Avskaffa den så kallade Ebo-lagen, som ger asylsökande möjlighet att bosätta sig på andra ställen än Migrationsverkets boenden. S har kongressbeslut på det.
 • Fördubbla tiden som ska ha gått innan dess att en ny asylansökan, efter att ett avslag vunnit laga kraft, kan lämnas in, från fyra till åtta år.
 • Papperslösa ska inte kunna få försörjningsstöd, det vill säga socialbidrag.
 • Gränskontrollerna som infördes i november 2015 ska gälla tillsvidare, med formell omprövning varje halvår.
 • Asylsökande ska tas emot i och bo i särskilda ankomstboenden.
 • Kraven på att asylsökandes identitet ska vara fastställd skärps.
 • Asylsökande som fått avslag ska inte kunna vara kvar genom att i stället söka arbete, ett så kallat spårbyte.
 • Straffen för människosmuggling ska skärpas.
 • Biståndet ska användas för att förebygga och förhindra migration. Ett villkor ska kunna vara att biståndet påverkas om ett land inte tar tillbaka egna medborgare som inte får stanna i Sverige.
 • Sverige ska bara ta emot det antal asylsökande som motsvarar Sveriges storlek. För 2017 skulle det ha inneburit ungefär 14 000 personer, hälften av de som kom (27 000).

S tycker alltså att 14.000 migranter per år är lagom. Vad det är värt har jag ingen aning om för de 27.000 som de pratas om 2017 var i verkligheten 135.000 uppehållstillstånd vara drygt 60.000 asylsökande och anhöriga…

Bäst att stänga gränsen helt, med enstaka behovsprövade undantag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

24 thoughts on “Löfven: Sverige har tagit emot för många flyktingar

 1. Det bör nog stängas till på alla plan tills Sverige kan reda upp hela flyktingsörjan, som egentligen inte handlar om flyktingar. Det tar minst 10 år innan Sverige kan betraktas självständigt eller befriat från tung utländsk kriminalitet om jobbet påbörjas direkt efter valet. Så länge Sverige håller dörrar öppna för bidragsflyktingar, så kommer riskabla transporter över Medelhavet att fortsätta. Nu jagar regeringen skatteinkomster från när och fjärran för att finansiera sin obegripliga flyktingpolitik. Regeringen verkar blivit väldigt sura på de svenskar, som flyttat till Portugal och inte fick någon skatt på sina tjänstepensioner. Det låter märkligt att en svensk regering har med det att göra, men jag har inte koll på hur dessa skatteregler fungerar.

 2. Nej, vi har inte alls tagit emot för många flyktingar. Sanningen är den att mycket få av dem som fått uppehållstillstånd är flykting. Drygt 7% av de 2,3 miljoner som fått uppehållstind efter 1980 eller ungefär lika många som ramlade in 2015. Den stora gruppen är anhöriginvandrare med cirka 40%. Så beteckning ”ankarbarn” är inte taget ur luften.

  Det har beviljats både uppehållstillstånd och medborgarskap i strid med lagens bokstav och mening då majoriteten det senaste kvartseklet saknat varje form av ID-handling.

  Vad gör vi då? Om fel har begåtts så ska de naturligtvis rättas till. Problemet är att 1978-års förändring av Regeringsformen förhindrar ett omedelbart återkallande av medborgarskap. Ett återkallande av 2001-års medborgarlag skulle dock förhindra ett fortsatt utdelande av dubbelt medborgarskap. Vi behöver en regering och en riksdagsmajoritet som till att börja med sätter stopp för fortsatt massinvandring och fritt utdelande av medborgarskap och uppehållstillstånd.

  Det är inte utan att jag börjar bli lite bekymrad så här fem i tolv. Den senaste tiden har jag hört Åkesson säga att man kan bli svensk och nu senast använde han ordet ”hen” flera gånger i Expressens videointervju.

  • Rösta bort alla politiska svikare och lurendrejare, ska inte Sverige ha några politiker i framtiden eller är det kanske bara det s.k Sverigeräddande partiet SD som har ärliga politiker ?
   Nej, alla partier från vänster till höger består bara av mytomaner tills dess politiker sjösatt allt sitt valfläsk ute i verkligheten.

 3. För sent har syndaren vaknat! Varför kan inte politiker göra sitt jobb? De är valda av oss för att styra dit vi vill inte för att bara tänka på sitt eget och sitt parti. Om så djävulen kommer med ett bra förslag, så ska det beaktas och inte förkastas för att ”fel” förslagsställare lägger fram det. De måste lära om och jobba med det bästa för grundstommen Sverige och inte tro på flum som multikultur och religionsfrihet. Nån djävla ordning o.s.v. måste det vara även i vårt land du svetsaren.

  • Det var mycket, mycket bättre förr då vi hade politiker som styrde och ställde i riksdagshuset.
   När Erlander, Mundebo, Hedlund och grabbarna talade politik så handlade det om politik och inte om vem som hade den sötaste dockan i sandlådan Numera är det bara SD som talar politik och det andra partiet håller bara på med mobbing och allehanda andra ting som inte har ett dugg med politik att göra.
   Jag trodde i min enfald att det var så att politiker sysslade med politik, bagaren bakade bullar sotaren sotade skorstenar och bilmekanikern lagade bilar. Bagaren,sotaren och bilmekanikern hade jag rätt på men politikern sysslar tydligen med helt andra saker än politik idag.

 4. Stoppa anhöriginvandringen, annars kommer dom närmaste åren landet att fyllas på med två nya Uppsala, man blir mörkrädd.

 5. Löfven är ingen kompetent person för att vara statsminister,, han har mycket stora brister, om han alls hade haft några historiekunskaper borde han förstått att den här asyl och anhörighetsinvandringen kommer att dra ned landet i skiten.
  De här personerna som är asyl och anhörighetsinvandrare kommer aldrig ut i arbetslivet och det finns ingen efterfrågan på dem, utan det är bidrag och kriminalitet som gäller för dem.
  Importen av asyl och anhörighetsinvarare har varit ett sätt att få socialist röster som skulle göra att sossarna behåller den politiska makten.
  Det är Verkställande Utskottet som ligger bakom den, och Stefan Löfven är utsedd att försvara den med sina ministrar.
  Sedan har media ställt helt upp på att försvara den,

  När han var i USA skruderade han med att han var ledare för en feministregering som han var mycket stolt över.
  Journalisterna i USA kände till att Sverige är i världstopp när det gäller våldtäkter, de ville inte förnedra Löfven med det, men de drev med honom , som han inte kunde inse..
  Om Löfven hade varit smart borde han hållit tyst om en feministregering, som har orsakat att landet har blivit i världsledande när det gäller våldtäkter.

  • Varför skriver man alltid HAN när man talar om Löven. hönan har ju själv gått ut och sagt att hönan är feminist och det innebär ju att det är en HON. Feminin= HON Maskulin= HAN. Hönan är alltså en kvinna.

 6. Jasså har det trygga och heligt mångkulturella Sverige tagit emot för många, för sent bara efter 40 år av totalt okontrollerad och hänsynslös massinvandring ska syndarna och landsförrädarna vakna men nu är det tyvärr försent !
  Slås i järn på livstid bara på vatten och bröd skulle straffet vara för alla som totalt sänkt Folkhemmet ner i dagens mångkulturella kriminella träsk.

 7. Redan i början på nittiotalet, slog bl.a. poliser,lärare och sjukvårdsanställda om problem i respektive uppdrag! Dags att vakna 2018😬!

 8. Motsägelsefullt. Löfven har ju försökt slå i oss hur lönsam asylbluffen är, Löfven har rentav hävdat att ”vi klarar oss inte utan dem”. Kan inte Löfven ha så mycket ryggrad att erkänna att han ljög. Eller erkänna att han är en idiot som trodde på vad hans ormar till ”politiskt sakkunniga” slagit i honom.

 9. S talar med kluven tung i förslaget. Tag ex begränsningen till ca 14000 asylsökare. Men inget nämns vad jag ser om s k kvotflyktingar, de s k ”flyktingar” som är Sveriges andel enligt Marakeshavtalet och framförallt den stora skoffan med anhöriginvandrare migrationsaktivisterna tillåts trixa hur mycket som helst med. Plötsligt har tidigare sökanden med obekräftade id hur många hustrur, barn, föräldrar som helst och nya namn. Allt släpps genom – i tysthet!
  Inget nämns heller om den stora skoffan illegaler och rena utlänningar, som asylaktivister trixat till olagliga försörjningar för. Det blir många socialtanter/batikhäxor som lär komma att åtalas om en riktig revision startas på alla nivåer i samhället. För att inte tala om deras chefer och en del politiker samtidigt.
  Svenska skattebetalare skall slita livet ur sig för att betala! Alternativt etniska svenskars barnbarn skall slita livet ur sig för att betala alla de lån som krävs i kommuner, landsting resp för staten, som har och fortsätter finansierar invällandet.

 10. Den inbillade landsfadern och marionettexcellensen stod, för inte alltför länge sedan, med tummarna innanför västen och skroderade om att det inte fanns några gränser i ”hans” Europa, vilket det av den förda destruktionspolitiken att döma, heller inte finns.

  Någon reell minskning av migrantinflödet lär vi inte få uppleva, den trapetskonstnärliga socialakrobatiken till trots, och några verkställda utvisningar av tungt kriminellt belastade brottslingar skall vi icke bespetsa oss på så länge den svenska regimen handlar på order av Bryssel och CIA.

  Enda hoppet är att allt fler börjar genomskåda de sagor för politiskt oinitierade vuxna etablissemangets estradörer tvångsmatar oss med.
  Dags att vomera och komma till sans om vi skall kunna rädda det som går att rädda ur resterna av det land vi en gång kände som Sverige.
  Andreas.

 11. Löfvén är en ”man” som ständigt kommer till korta.
  Att tänka rätt är aldrig fel.
  Att tänka fel är aldrig rätt.
  Att tänka fel som statsminister är till förfång för nationen Sverige.
  Kanske bör vissa medge att de inte har kompetens.

 12. Sverige har bara tagit emot några tusen FLYKTINGAR. Resten är BIDRAGSTURISTER som har kommit hit för att jävlas med oss och sprida islamismens irrläror samt att FÅ ett bättre liv. F.ö. var det Göran Persson som myntade uttrycket ”Social Turism”.

  • Om du inte redan är,borde du bli politiker…Dina rader visar klart och enkelt,och varför det ser ut som det gör i Absurdien !

  • Om man känner sig orättvist behandlad så kan man ju söka asyl i Arbsurdistan. då går man före i bostadskön, det kostar bara 50 kronor att gå till läkare och tandläkare, Jobbsökarkön går du före i, din hyra blir betald av socialen, du blir inte straffad för eventuella brott som du begår eftersom du åtnjuter diplomatisk immunitet och inte kan straffas o.s.v. o.s.v.

 13. Att Stefan Löfven ska få EU att införa tvingande kvoter som han hela tiden har kaxigt dillat om kan han bara glömma.
  Sverige är ett avskräckande exempel som ingen vill följa.

Kommentera