Antalet hemlösa ökar

I lilla Nyköping räknas antalet hemlösa till 355 stycken.

Antalet medborgare som sover ute eller i offentliga utrymmen har inte varit så många sedan man började mäta.

Något härbärge finns inte i kommunen, trots att situationen med de hemlösa förvärrats. ”Det är skamligt” säger en person som är engagerad i en lokal förening som stödjer missbrukare och hemlösa. Vi som jobbar skift brukar möta dessa damer och herrar på vår väg till och från jobbet. Så visst är det en skam för välfärdslandet Sverige

SN

Samma tidning tog nyligen upp problemet med trångboddhet. Folkmängden i det mångkulturella bostadsområdet Brandkärr har ökat med 27 procent de senaste fjorton åren, trots att inga nya bostäder byggts. En man med rötterna i Somalia berättar att hans familj på sju personer bor trångt i den 90 m² stora lägenheten.

SN

I andra delar av staden har ensamkommande tilldelats egna lägenheter där de självklart bor gratis.

Kommunen

I samma stad bor svenska medborgare under bar himmel, på offentliga toaletter eller i trappuppgångar. De skulle säkert inte klaga på trångboddhet om de fick dela rum med andra och de skulle förmodligen gråta av glädje om de fick en egen lägenhet.

De här två nyheterna som publicerades samma helg talar sitt tydliga språk. Man ska inte sätta grupp mot grupp sägs det från offentligt håll, men det är precis vad som sker runt om i vårt arma land.

19 thoughts on “Antalet hemlösa ökar

  1. Bor i en Stockholms kommun och här har delar av välfärden fått en inofficell funktion att sätta käppar i hjulet för medborgarna istället för att hjälpa dem. Inte konstigt att landet splittras.

  2. Vet hur det är på bostads marknaden när det gäller att hyra då jag har familjemedlem som har barn och fast jobb men får inte hyra trots att chefen skulle gå in som borgenär då snackar vi hyra på 10000/mån vilket inte är ngt problem har en annan familjemedlem som är trångbodd 6barn ibland och 2 vuxna i en 3a men dem får inte hyra större trots aldrig missad hyra men det är klart att man tar ju det som ger mest inkomst 800/person och dag plus hyra

  3. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Mänskliga rättigheter där bostad bör ingå gäller ej för svenskar tydligen, vad säger FN om detta?
    Att inte media eller deras underavdelning politikerkåren reagerar är ju normalfallet i Absurdistan.

  4. I sosse-styrda Göteborg började man år 2013 göra en form av affärsverksamhet av hemlösheten i kommunen. Faktum Hotels erbjuder sina ”gäster” att boka och betala för att sova på olika platser ute i vissa fall t o m under bar himmel.

    Kolla dessa två videos nedan …

    Speltid 52 sekunder:

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=dCM1My93WLM&w=560&h=315%5D

    Speltid 6 min. 20 sekunder:

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=MTyonPgJVkI&w=560&h=315%5D

  5. Dags att hjälpa Träffpunkten med ett bidrag så de kan fortsätta med sin viktiga daliga verksamhet, för de hemlösa i Nyköpings-området.

    DITT STÖD GÖR SKILLNAD!
    Medlemskap i Föreningen Träffpunkten är 100kr/år för privatpersoner.
    För företag,föreningar och organisationer 500:-/år.
    Skicka in din anmälan på:
    traffpunkten@nykoping.nu

    Eller ge ett bidrag på ………..

    Plusgiro: 511575-3
    Bankgiro: 414-7757

    http://traffpunktennykoping.dinstudio.se/news_1.html

  6. Läser just nu John Grishams bok ’Försvararen’, som har temat hemlöshet. Han beskriver hur det går till. Det finns väl utvecklade system i USA. Här brakar samhället ihop och vägrar att göra något åt problemen. Liksom i USA är det den enskildes fel, samhället bedriver klappjakt på hemlösa, men det finns ändå en beredskap från frivilliga.

    Det är ju Reinfeldts drömsamhälle, han sa att folk inte ska svälta, annars har samhället inget ansvar. Att alliansen står bakom detta, och tillåter massinvandringen så Sverige brakar samman fortare, är obegripligt. Att sossarna och vänstern applåderar det övergår mitt förstånd! Att SD jiddrar om öppen svenskhet tar jag som att Sverige ska vara öppet, på många sätt.

    Det finns ingen väg framåt, tyvärr.

    • SD har vid ett flertal tillfällen sagt att i Sverige kommer alltid invandring att finnas ( jag tillägger i minst 1000 år till om Sverige finns då). Det handlar då om FLYKTINGAR som kommer hit och är beredda på att ta ansvar för sig själva och arbeta samt betala skatt här i landet. Dessa människor skaffar givetvis sitt eget boende ( precis som utvandrarna från Sverige fick göra när dom kom till Amerika). Dessa invandrare som Jimmy talar om tillför faktiskt Sverige något till motsats mot de miljoner som kommer hit och inte har för avsikt att göra något annat för Sverige utom att öka på våran brottsstatistik.

      • De har förmodligen en hem i sitt hemland! Annars får deras regering ta hand om problemet. Vi kan inte lösa hela världens problem!

        Muslimer skryter ju om hur bra släkt-och familjesammanhållning de har och hur de tar hand om varandra. Det ser vi ju verkligen, med egna ögon! De skeppar hit folk istället! Och hur de löser sina konflikter, jag mår illa av bara tanken!

    • Är inte bara en grupp men infödda äkta hederliga arbetande svenskar platsar inte i någon av dessa grupper med företräde eftersom någon grupp måste ju försörja de prioriterade grupperna i samhället !

KommenteraAvbryt svar