ABF nekar muslimer att bjuda in SD

VALET 2018. Alla riksdagspartier var inbjudna till en debatt som den muslimska församlingen Ahmadiyya arrangerar i ABF-huset i Stockholm på tisdag. Men nyligen meddelade ABF att SD-politikern Julia Kronlid inte var välkommen. – Beklagligt. Vi vill att alla röster ska få höras, säger församlingens imam till Världen idag.

”Är inte detta lite uppseendeväckande ändå! En islamsk församling vill bjuda in alla till debatt även dem som kan tycka annorlunda än dem, men ABF-huset tycker att jag är en för hemsk människa för att få delta på demokratiska grunder i ett samtal om religion i valrörelsen!” skriver Kronlid på sin Facebooksida.

Världen idag tar kontakt med ABF Stockholm för att höra hur man motiverar sitt beslut.

– Vi är ett studieförbund som värnar det öppna och lärande samtalet och anordnar tillsammans med andra organisationer och föreningar 100-tals samtal varje månad i folkbildande syfte. ABF Stockholm är en ideell förening som är tydligt värderingsdriven, vi avgör vilka aktörer och organisationer vi samverkar med och vill utgöra plattform åt. Sverigedemokraterna tillhör inte dessa, skriver kommunikatören Erik Laquist i ett mejl.

Läs vidare på Världen idag…

Om Ahmadiyya  på bloggen…

-Pettersson säger att ABF, Arbetarnas Bildningsförbund, tillhör den socialdemokratiska rörelsen och där värnar man inte arbetare utan makt. Men vill ni att muslimerna ska få ökad makt i landet så rösta på socialdemokraterna…

KORTFATTAT: Socialdemokraterna anser att SD är värre än ISLAM. S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

15 thoughts on “ABF nekar muslimer att bjuda in SD

 1. Tänk vad fint det fungerar i demokratins högborg – Sverige. Dansar man efter sossarnas pipa är allt frid och fröjd men viker man av från det och tänker själv är man inte välkommen.
  Ärligt talat – jag tycker det är skrämmande att det får gå till så här i en demokrati.

 2. KD lokalt i Sölvesborg ville där samarbeta SD.
  Men se det går inte partiledningen på.

  ”KD vill samarbeta med SD lokalt – stoppas av partiledningen.”

  När Kristdemokraterna i Sölvesborg sträckte ut en hand till Sverigedemokraterna blev det tvärnej från den egna partiledningen.
  ”Vi samarbetar inte med SD på någon politisk nivå”, slår KD:s valledare fast
  https://nyheteridag.se/kd-vill-samarbeta-med-sd-lokalt-stoppas-av-partiledningen/

  • 7-klöverns partiledare har inte en aning om varför dom hatar SD. Förmodligen har Jimmy Åkesson varit enorm elak emot alla andra partiledarna eftersom dom hatar honom så mycket så dom måste gå ut offentligt och mobba honom och alla hans miljoner anhängare.

 3. Tänk vad bra Sverige kunde vara om någon människa utanför SD kunde begripa att invandringen kostar pengar. 7-klöverns anhängare är helt övertygade om att alla dessa miljoner människor som har släpats hit av 7-klövern inte kostar en krona Dom tror att invandringen är gratis för Sverige och att det bara är så att Sverige ser till att denna invasion går ut på att hjälpa folk till ett drägligt liv helt utan att det kostar Sverige en enda krona.

 4. Den som skulle medverka från SD var Julia Kronlid.

  ABF som tillhör LO/ Sossarna.
  Tala om att de värnar om det öppna och lärande samtalet i folkbildningssyfte.
  ””– Vi är ett studieförbund som värnar det öppna och lärande samtalet och anordnar tillsammans med andra organisationer och föreningar 100-tals samtal varje månad i folkbildande syfte.”

  Hur många är det inte sedan SD kom in i riksdagen som totalportar dem från att få hyra deras lokaler som t.ex. folketshus..

  ABF hänvisar till vad som stod i ETC -14.
  ”säger nej till organisationer vars människo- eller samhällssyn inte är förenlig med våra värderingar” och att man inte kan ”acceptera att det främlingsfientliga giftet tar sig in i vår samhällskropp”.

  Hur är det förenligt och värderingarna med ABF vilket islam har på människo- och samhällssyns värderingar??
  När de som ej tillhör islam är orena.
  Vill införa sharia.
  Skall ej beblanda sig med det västerländska som är haram.
  Lagen om könsdiskriminering som myndigheterna ser mellan fingrarna.
  Egna tider i simhallar/ badhus som då skall vara könseparerade.
  Kräver att det skall vara egen personal och den ordinarie får ej vara kvar.
  Samma med gym.
  Moskéerna separerar kvinnor och barn till att dels få gå in genom en sidodörr uppför en smal trappa.
  För att därefter sitta på en träläktare med träspaljé.
  m. m.

  ”Världen idag tar kontakt med ABF Stockholm för att höra hur man motiverar sitt beslut.

  – Vi är ett studieförbund som värnar det öppna och lärande samtalet och anordnar tillsammans med andra organisationer och föreningar 100-tals samtal varje månad i folkbildande syfte. ABF Stockholm är en ideell förening som är tydligt värderingsdriven, vi avgör vilka aktörer och organisationer vi samverkar med och vill utgöra plattform åt. Sverigedemokraterna tillhör inte dessa, skriver kommunikatören Erik Laquist i ett mejl.

  Han menar att en sverigedemokratisk medverkan skulle strida mot studieförbundets policy.

  På frågan på vilket sätt detta strider mot policyn hänvisar han till en artikel från 2014 i tidningen ETC. Där skriver förbundets ordförande och studieombudsman att man ”säger nej till organisationer vars människo- eller samhällssyn inte är förenlig med våra värderingar” och att man inte kan ”acceptera att det främlingsfientliga giftet tar sig in i vår samhällskropp”.

  • Om ABF skall utesluta några politiska partier så måste man börja med att utesluta Socialdemokraterna som har haft så nära samarbete med nazisterna före,under och efter kriget.

 5. Alla människors lika värde heter det ju. Den vanligaste sossefloskeln som de lär sig som papegojor.

 6. Allt material som kommer från demokratiföraktare har sin givna plasts i soptunnan så och ABF s Tänk vad ett parti kan förfalla, att S ännu kallar sig arbetarparti är en grov skymf mot arbetare, det hade låtit bättre ifall man låtit ordet demokratiföraktare kopplas i hop med sossenamnet.
  Eller varför inte ta steget fullt ut och kalla sig invandrarpartiet S.,
  Med slogan ” Invandrare i första hand före Svenskar”
  Det var väl ungefär så hon sa Mona Muslim.

  När ska dom begripa att det är deras politik som gör att människor vänder sig från dem?

 7. Kan man säga det tydligare att vi sysslar inte med kunskapsförmedling utan vår uppgift är att indoktrinera.

 8. Det är plågsamt med demokrati.
  Risken finns att man får höra något man inte vill höra.
  Låt facket bestämma vad du ska tycka.
  Mycket enklare så.
  Inget tjafs.

 9. Se där ytterligare några procent till SD.
  Nu är vi snart uppe i 75%. Om 7-klövern med diktator Löven får fortsätta att mobba SD så kommer det att bli roligt att se vilka mer än S och M som åker ur riksdagen efter valet.

Kommentera