Uppdrag Granskning och våldtäkterna.

En våldtäktsman är ett svin. Det går inte att beskriva det enklare och ett svin är ett svin, oavsett varifrån svinet kommer. Varje våldtäkt är en förlust för samhället och en traumatisk upplevelse för offret.

UG berättade om kvinnan från Strängnäs som tvingas bära med sig upplevelsen under resten av livet och som såg sig tvungen att lämna sin hemstad efter det hon var med om. Därför är det av vikt att man som politiker och myndighetschef går till botten med bakomliggande orsaker.

Vi såg i programmet att problemen med en överrepresentation av utomeuropeiska invandrare debatterats och diskuterats i trettio år. Vi kan konstatera att inget hänt. Förklaringen verkar ganska enkel. Ingen har vågat granska och fördöma p.g.a. rädslan för de hemska ordet ”rasism”. Vi kan även nu ta del av raseriet från vänsterkanten som drog upp rasistkortet snabbare än Lucky Luke drar sin pistol.

Mustafa Panshiri, som själv har sina rötter i Afghanistan, förklarade öppet att män från vissa delar av världen har svårt att anpassa sig i det västerländska samhället. En av de unga afghaner som intervjuades bidrog med en förklaring som borde reta gallfeber på varje feminist i landet. I Afghanistan kan man dödas om man begår övergrepp. I Afghanistan går alla flickor och kvinnor klädda i heltäckande, men i Sverige är det inte så. Här ser man magen, benen och andra kroppsdelar och många kan inte hantera det. Jag gör inga citattecken kring orden då dessa inte är korrekt återgivna, men innehållet i det afghanen sade var just detta.

Att föra statistik över etnicitet går inte för sig om statistiken bygger på kriminalitet. I fall där vi ska tycka synd om, går det däremot ypperligt bra att nämna en utsatt persons etnicitet. Med statistik kommer man långt, inte minst när man brottas med problem och vill lösa dessa.

Att afghaner är den grupp som sticker ut mest borde röna intresse bland både politiker, myndighetschefer och journalister. Inte minst med tanke på att tiotusentals afghaner anlänt hit de senaste 2-3 åren. Varför just denna grupp? När det gäller våldtäkter fick vi en och annan förklaring i gårdagens Uppdrag Granskning, men det håller sig inte bara vid detta grova brott.

Petterssons tog upp detta i ett tidigare inlägg och det är förbluffande hur ofta afghaner figurerar i brottsliga sammanhang.

Mer om afghaner på Petterssons.

En annan sak som presenterades i gårdagens UG var intressant, men jag tror att få noterade detta.

Det sades att många av de ensamkommande afghanerna kommer från den afghanska landsbygden. På Svenska Afghanistankommitténs webbsida kan vi läsa om den utbredda fattigdomen på just den afghanska landsbygden. 1/3 av landets befolkning lever på en inkomst mindre än motsvarande 100 dollar i månaden (cirka 97 svenska kronor), majoriteten av dessa bor på landsbygden.

Då ställer sig frågan hur dessa fattiga familjer har råd att skicka söner hela vägen till Sverige? Här kommer min högst personliga teori in i bilden.

Afghanistan är världens ledande opiumproducent och det är på landsbygden denna odlas. Opiumvallmons mjölksaft är basen till framställning av heroin. I flera svenska städer, som Uppsala, ser man en våg av ensamkommande som missbrukar heroin och runt denna en ökad brottslighet. Är det så att de fattiga afghanska ungdomarna från landsbygden får sin resa finansierad av drogbaroner i hemlandet med motkravet att de öppnar en marknad för heroin och andra droger i Sverige?

Spekulation, jag vet, men visst är det en intressant teori?

19 thoughts on “Uppdrag Granskning och våldtäkterna.

  1. I Afghanistan blir de dödade om de överfaller och våldtar tjejerna.
    Varför inte använda deras egna regler?? 🙂

    • Jag kan vara ute på väldigt tunn is nu, och det här är bara vad jag tror. Men det sägs i Koranen att det är en uppmaning att förgripa sig på de otrogna. Och i rättvisans namn står det också ungefär motsvarande i gamla testamentet -”Du ska gå ut och förgöra alla andra folk” . Så fanatism oavsett religion tycker jag är fel.

      • Var i gamla testamentet står det? om du vill göra det gällande så får du gärna komma men en källhänvisning.
        Sen är det väl en annan sak att något står där och att det efterlevs. Vad gäller judendom och kristendom så ser den inte likadan ut nu som för 1400 år sedan eftersom religionerna ständigt revideras för att passa i sin samtid.
        Muhammed förbjöd däremot all revidering av koranen eftersom den var ”perfekt”.
        Jag vet inga judar som de senaste 2000 åren försökt utrota andra folk. Till skillnad från muslimerna som inte gjort mycket annat.

      • Hej . Jag förstår att det är stor skillnad på tex den skriva och tillämpade lagen. Skickar med en länk på hur det är o Sverige. Och jag vet att det är ytterst ovanligt men att det ändå förekommer fanatiker som har bibeln som bas.
        Källa på bibelcitat? En minnesbild från min konfirmationsundervisning och det var det citatet och det för mig underliga att Jesus på korset lär ha yttrat orden Herre varför har du övergivit mig? När det egentligen eventuellt handlar om treenigheten, som fick mig lite tveksam till den religionen . Reliositet?är dock mycket bra om det inte blir fanatism, gränsen för det vågar dock inte jag dra. Citatet stod dock i den bibeln jag läste och det kan ha reviderats. Dock är som du kanske vet GT och NT som två skilda världar ,i den första var Gud ett hårt och hänsynslöst väsen, och i NT var det som en velourkille. Kräver du det hårt så får jag väl offra några veckor för nya studier för att hitta platsen?

  2. Jerzy Szarnecki är en hycklare.
    När hans forskarkollega säger ”vad ska vi ha den informationen till” ang etnisk urpsprung, så försvarar han den inställningen. Varför säger man inte samma sak när vad gäller socio-ekonomiska faktorer till brottslighet. Vad ska vi med den informationen till? Så talar en som redan bestämt sig för vad han vill att forskningen ska ha för resultat. Han är ingen vetenskapsman och att han forskartitel ger jag inte mycket för. Han är en aktivist som vill driva agenda för att bevisa sin egen ideologi.

    Det är därför han inte kommit fram till något efter 40 års forskande. Han är ingen vetenskapsman utan letar bara efter saker som stärker hans egna förutfattade meningar.

  3. Sedan har vi det stora mörkertalet. Den bristande anmälningsbenägenheten, övergreppen i rättssak och den höggradigt decimerade poliskåren i operativ tjänst.

  4. Sarnecki har i 25 års tid blundat för verkligheten, och fortsätter
    att blunda, hur många miljoners miljoner har den figuren och hans
    så kallade myndighet kostat landet till ingen som helst nytta??
    Det sägs att vi har en feministisk regering, och så ligger vi i absolut
    topp i våldtäktsligan i världen nämligen tvåa, hur får man
    resonemanget att gå ihop i den feministiska regeringen???

    • Nytta? Hans uppgift är bla att lugna invånarna. Strävan efter ev sanning är kanske inte prioriterat.

  5. Islams ledare vill ta makten över alla och det görs genom infiltratörer som öppnar marknader för både drog och religion. En win,win situation, Insha’ Allah!

  6. Sarnecki var jättearg på SVT för att de visade programmet. Han stod i SVT och grät över hur hemska SVT var som gjorde så. För en gångs skull var utfrågaren tuff mot Sarnecki som är bortskämd med silkesvantar från public service.

  7. Nästa gång är det din 12-åriga dotter, eller ditt 10-åriga barnbarn som blir gruppvåldtagen av 5st. skäggiga barn i 30-års åldern.

    Fortsätt då att blunda, och säg att det var din dotter, eller barnbarns fel, som påverkade dessa, och att det inte var nån våldtäkt, och att de skäggiga barnen ska ha stort skadestånd för förtal.

    (Detta enligt ovan, är ett makabert, ( ej direkt kul, men verkligt) sätt att påvisa hur sjukt Sverige drivs av sveriges sk. ledare med följe).

    LÅT VAL 2018…bli ett VAL MED FÖRSTÅND, och RÄTT / ANSVAR FÖR BROTTSOFFREN.

    💛 – till alla utsatta ! 😢

  8. Det är en förolämpning mot svin. Jag har aldrig läst eller hört talas om att galtar begår sexuella övergrepp mot suggor. Kräk är ett bättre ord.

  9. Jag är till 99.99% övertygad att det beror på kultur och tradition, och inte för att de kommer från ett annat land. De från tex Japan och dito länder förekommer så gott som inte alls.
    Och undantag finns givetvis, minns något om en Svensk klänning.

  10. Det börjar bli dax att bygga låsta förvaringsplatser för afghanerna, vi blir aldrig av med dem, Afghanistan vill inte ha dem tillbaka och därmed får de finna sig i att bli inlåsta eftersom de inte kan vistas med civiliserade människor

  11. Lägger man till 2 generationens invandrare som är födda här så når man nog minst 90%. Sen all annan grov brottslighet som ständigt mörkas av vår ljugmedia så har man nog material för många UG program.

  12. Jo, man glömmer aldrig de sexuella övergrepp man blivit utsatt för. Värst är skyddandet av förövaren och flinen från män och kvinnor som tror att sexuellt våld är ett tecken på att kvinnan är attraktiv och därmed måste tåla ’intresse’ från männen. Det går aldrig att gå tillbaka till genuin trygghet och självkänsla efter det.

Kommentera