Maria, Josef och Jesus flydde till Egypten och återvände hem


VALET 2018. SD:s ledare Jimmie Åkesson har varit i Vårgårda och talat om vikten att hålla ihop ett samhälle kulturellt. 

– Min nationalism går ut på att Sverige är den enda plats på hela jorden där svenskar har rätt till landet, där vi kan forma vår kultur och leva så som vi vill, svarade Jimmie Åkesson då han pressades.

Åkesson fortsatte med att så många som möjligt av medborgarna ska dela samhällets grundläggande värderingar, inte minst språket.

Bland annat ifrågasatte Jimmie Åkesson valinformation på andra språk, och undrade varför någon som inte kan svenska skulle vilja rösta i valet. Tvärtom, menade han, har Sverige varit för tillmötesgående mot dem som kommit hit. – Om vi möter dem på deras eget språk kommer vi aldrig få någon riktig integration.

När samtalet kom till att hjälpa flyktingar var SD-ledaren mån om att de ska hjälpas i närområdet.

– Det finns miljarder människor i världen som det är synd om och som lever i extrem fattigdom, alla kan inte komma till Sverige.

Jimmie Åkesson menade att hela asylrätten, som han i och för sig ansåg vara föråldrad, bygger på att man som flykting söker sig till närmaste land.

– Det gjorde även Jesus, han flydde till närmaste land, slängde SD-ledaren in då han argumenterade med en pastor.

Han menade att de potentiella flyktingar som Sverige borde ta emot främst ska komma från närområdet, och pekade ut hotet mot de baltiska staterna.

– Det är inte alls otroligt att vi får se en flyktingström därifrån, och då har vi ett ansvar.

Dagen.se

-Pettersson skrev om Jesus som flykting 2014, och att Jesus återvände hem när det lugnat ned sig…

TIDIGARE 2014-12-26. Maria, Josef och Jesus flydde till Egypten och återvände hem

INVANDRINGEN. Kyrkan anser sig ha ensamrätt på tolkningen av det kristna budskapet och påstår att man inte kan vara Sverigedemokrat och kristen samtidigt.

2014-12-26_1044

En som hakar på detta är Ex pressens Lars Lindström som drar paralleller till mellan dagens asylinvandrare till Sverige och när Maria och Josef tillsammans med det lilla nyfödda Jesus-barnet tvingades fly från Judéen till Egypten undan lydfursten kung Herodes den Stores massavrättningar av alla nyfödda pojkar för att säkra sin makt och hindra spådomen om att en ny konung fötts.

Det är en bra jämförelse, men inte på det sätt som Lindström avser utan på ett sätt som gynnar Sverigedemokraternas politik.

Maria, Josef och Jesus flydde nämligen inte till Sverige med hjälp av människosmugglare utan tog sig till närområdet, Egypten, och återvände hem så snart de kunde. De utnyttjade heller inte så vitt man vet tiden i Egypten till att utnyttja generösa bidrag av egyptierna eller att sitta utanför ICA och tigga. Sedan finns det inga källor på att historien om Herodes massmord av barn är sann och det påminner om dagens historier från många asylsökande som kommer utan id-handlingar och drar valser för Migrationsverkets handläggare…

-Pettersson undrar om inte Maria, Josef och Jesus skulle ha gillat Sverigedemokraternas politik…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


5 responses to “Maria, Josef och Jesus flydde till Egypten och återvände hem

 • Kenth Andersson

  Ingen som bott i Sverige en längre tid ska utvisas, sa inte J.Å det vid något tillfälle eller är det bara vänstervriden Fake News ?

  Gilla

 • Lagro

  Att judarna flydde till Egypten är en biblisk myt och är inte någon historiskt bekräftat händelse.
  Det finns inga minnesmärken i Egypten som bekräftar den här utvandringen av judar till Egypten.
  Att .Moses ledde de här judarna till Kannans land genom en vandring i Sinaiöknen under fyrtio år med en massa boskap och människor är en biblisk myt och ingenting annat.
  Det är ingen historisk händelse.

  Gilla

  • Peter Kostin

   Tycker att du ska läsa boken ”The Exodus Case” av Lennart Mölkler. Ett tips bara i all vänlighet

   Gilla

 • Hanna

  Ja man kan spekulera Lars Lindström- hade det varit idag hade JOSEF varit ensamkommande barn och Maria och Jesusbarnet fått komma som anknytningsinvandrare senare och då eventuellt fått en bostadsrätt. Hur hade historien sen sett ut?

  Gilla

 • Kent

  Det Herr Åkesson säger borde varje normalt funtad människa i stort hålla med om.
  Men det verkar som att Sverige befolkas av en icke oansenlig mängd dårar som har drabbats av storhetsvansinne om att Sverige är någon form av stormakt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: