EU:s två extremer

I Sverige utmålas Ungern som ett extremt land när det kommer till asylrelaterad migration. I Ungern och andra länder pekas Sverige ut som det extrema landet.

Mats Larsson skriver en krönika i Expressen som berör ämnet och den är ovanligt objektiv i sitt utförande.

Ungern vill inte ha en asylinvandring av muslimer. Det har premiärminister Viktor Orban bestämt och bakom sig har han en överväldigande majoritet av de ungerska folket. Precis som journalister i Sverige gör nedslag om tillståndet i Ungern, gör givetvis de ungerska journalisterna det motsatta. Världen vet vad som pågår i Sverige och det är inget som går obemärkt förbi.

Mats Larsson beskriver hur utländska medier, inte bara de ungerska, allt oftare rapporterar om skottlossningar, bilbränder, våldtäkter, jihadism och annat som kännetecknar dagens Sverige. Han nämner också hur Ungern och Sverige är varandras motpoler när det kommer till migration.

Ungern är extremt på sitt sätt och här nämner Larsson ockupationen från de muslimska ottomanerna på 1500-talet som en bidragande orsak. Till skillnad från Sverige har Ungern en historia och den förnekas inte, utan lyfts fram i det dagliga samtalet.

Sedan kommer Mats Larsson till det extrema Sverige och han pekar på en rad fakta när det gäller asylrelaterad migration.

  • 2014 tog Sverige emot i särklass flest asylsökande i Europa per tusen invånare
  • 2015 tog Sverige emot tre gånger så många asylsökande per capita som Tyskland
  • 2017 tog Sverige emot fler asylsökande än Italien som nu räknas som det största transitlandet i Europa
  • Jämfört med våra nordiska grannländer har Sverige under en lång tid tagit emot mer än dubbelt så många asylinvandrare som dessa länder tillsammans
  • Sverige är ett av de länder i Europa som har högst andel utomeuropeiska invandrare. De länder som Sverige delar toppositionerna med är samtliga f.d. kolonialmakter och har tagit emot många invandrare från just dessa länder

Mats Larsson konstaterar att både Sverige och Ungern sticker ut, fast åt olika håll. Lite fakta nedan…

Expressen

Nordiska rådets webbsida hämtas denna information om andelen asylsökande i de nordiska länderna 2016.

Affes underbara sida hämtas följande uppgifter om antalet asylsökande per miljon invånare 2014 (källa Eurostat).

På bilden nedan ser vi antalet migranter per tusen invånare 2016, alltså samma år som Stefan Löfven deklarerade att Sverige ska lägga sig på EU:s miniminivå. Bilden från Eurostats webbsida och jag har själv lagt dit linjerna för att visa Sveriges nivå jämfört med EU:s snitt.

De kommande tre åren väntas 300 000 nya individer från företrädesvis muslimska länder. Utan att ha någon statistik att gå på, lär detta antal placera Sverige i den absoluta toppen när det gäller asyl- och anhöriginvandrare i EU.

 

16 thoughts on “EU:s två extremer

  1. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Alltså kan vi notera att Ungern är bättre än 10:e-plats avseende mottagare av asylsökanden. Rätt kul. Man beviljar asyl enligt EU genomsnitt. Alltså tar man ”sin andel”.
    Vad kulturmarxistiska EU-kansliet aldrig nämner är att t ex Polen tagit emot 1 miljon ekonomiska resp politiska flyktingar från diktaturens Ukraina. Ungern har tagit emot 0,5 miljoner ukrainare. Övriga omgivande länder 100000-tals ytterligare.
    Ukrainska diktaturen drar sig inte från att låta oppositionella ”flyga från höghus”, trafikolyckor, gatumord, ”självmord” etc! Detta är vad EU och USA understödjer och påstår att Ukraina ”är hotat”. OCH SVERIGE STÖTTAR!

    • Den senaste vanvettiga planen man tagit fram i Ukraina för att stoppa folkflykten är att man ska kapa tågförbindelserna till Ryssland i förhoppningen om att stoppa migrationen dit. Har man aldrig hört talas om bilar och flygplan i Kiev? Hittills har ca 3 miljoner ukrainare flyttat till Ryssland och ca 2 miljoner till övriga grannländer. Detta får man givetvis inte höra i fulmedia för det passar inte propagandabilden som torgförs.

    • Tack för bra länk. Det går åt rätt håll, säger Stefan. Ja om målet är längre köer. Men vill man ha kortare köer så vill jag minns att det går åt fel håll. Även vad gäller EUs lägsta arbetslöshet 2020, så går det åt fel håll. Tack

  2. Sverige känner naturligtvis en enorm stolthet över att utpekas som ett extremt land när det gäller sin trygga och heliga mångkultur som enligt uppgift från visst håll räddat Folkhemmet från undergång !

  3. Löfven säger EUs miniminivå när det är EUs högsta nivå kan en lögn bli större.
    Om vi skulle ligga på EUs miniminivå som han säger så skulle vi vara i nivå med Ungern.
    Ungern har gjort allt rätt och Sverige har gjort allt fel. Konsekvenserna ser vi nu i dess fulla kraft.

  4. http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/2018/08/insatrend.jpg
    När det gäller diagram inom olika områden,får vi vara försiktiga. Detta gäller inte minst nu inför valet 9/9…
    I Tyskland presenterades denna väljarbarometer för några dagar sedan.
    Den uppmärksamme såg,att det var något som inte kunde stämma med staplarna.
    CDU/CSU (Merkel/Seehofer) tappade på nytt %-väljare,och AfD fick 1,5 % mer än förra mätningen.Med denna översiktsbild undvek PK-organen,att schematiskt visa detta för att liksom hos oss,lura sin befolkning.
    Det där med sanning och saklighet,saknas således i fler länder än hos oss i Absurdien !

    • Ps.
      Skulle kanske förklara varför ? Jo ovan finns bara 98 % redovisat.
      Den 1,5 %-iga ökningen för AfD skulle ju i så fall innebära,att dessa passerade Sossarna ! Något som ju absolut inte får förekomma….
      Ds

  5. Läste just att inte ens Sverige vill ta emot en hoper neger som finns på en båt i en italiensk hamn. Hade inte valet nalkats hade dom tagits emot med öppna armar. Regerigsplanet hade skickats ned och röda mattan rullats ut på Arlanda.

KommenteraAvbryt svar