Invandrare ljög, visas ut efter 70 år…


INVANDRING. Den 95-årige tidigare lägervakten Jakiw Palij har utvisats från USA till Tyskland efter segdragna diplomatiska förhandlingar. Han anklagas för att ha tagit sig in i USA för nära 70 år sedan genom att utge sig för att vara en polsk bonde.

Palij fick sitt amerikanska medborgarskap 1957, det blev indraget 2003 och amerikanska myndigheter har slagit fast att han var medlem i nazistyrkan SS. Han anklagas för att ha arbetat på ett koncentrationsläger i nazistockuperade Polen.

Tyskland har fram tills nu vägrat att ta emot honom och har hävdat att brotten inträffade i ett annat land men har nu gått med på att ta emot honom. Under tiden har Palij bott i Queens i New York vilket upprört hans judiska grannar, skriver The Guardian.

-Pettersson tycker det är intressant att USA utvisar Palij för att han ljög om sin bakgrund för 70 år sedan. I Sverige är det inte straffbart att ljuga när man söker asyl…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


6 responses to “Invandrare ljög, visas ut efter 70 år…

 • Jan

  Bra att de visade ut Nazister. Nu är det bara 275 miljoner till som skulle utvisas från USA

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Pettersson! På den tiden fungerade asylfunktionen. Mannen måste rimligen helt enkelt ”invandrat” till USA, men ljugit om sin id.

  Gilla

 • bodil.

  Gud straffar med det samma, ibland tar det längre tid.
  Tillverka hundmat av krigsbrottslingen.

  Gilla

 • anonym

  USAs drag att inte kunna glömma och gå vidare är en av anledningarna att de inte längre är great.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Otur, hade han istället valt Sverige för 70 år sedan så skulle han kunnat ljuga om vad som helst utan att bli utvisad !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: