Åkesson: det är bra att riksdagen får mer makt…

VALET 2018. SD-ledaren Jimmie Åkesson fick svara på hur han ser på regeringsfrågan när han i dag frågades ut av P4 Extras Erik Blix. – Vi måste ta ansvar för att det här landet kan styras. Det hänger på de andra partierna, säger Åkesson.

Han framhåller att en statsministerpost inte är det viktigaste, utan vilken politik som bedrivs.
– Majoriteterna är ganska svåra att hitta nu. Det är det som förvirrar väljarna. Jag kan tycka att det är lite uppfriskande. Riksdagen får mer makt, sa Åkesson.

Om bilbränderna säger Åkesson att de är en attack på samhället och – Vi förväntas oss att man anpassar sig till våra lagar och sedvänjor, sedan får de som kommer hit få anpassa sig.

SD-ledaren säger också att klimatfrågan saknar globalt perspektiv och vi måste tala om den seriöst.

Lyssna på hela utfrågningen i P4 Extra

– Pettersson noterar att Jimmie Åkesson tror att Alternativ för Sveriges chans att ta sig in i riksdagen är 100 procent osannolikt, väljarna är tillräckligt kloka för att inte rösta in allt för tokiga människor i  riksdagen, men det är bra att AfS finns för de drar till sig människor som vi inte vill ha i vårt parti säger Åkesson…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

16 thoughts on “Åkesson: det är bra att riksdagen får mer makt…

  1. Om ansvaret hänger på 7 klövern, då är naturligtvis hoppet ute för Folkhemmet det visar väl inte minst de senaste 40 årens totalt ansvarslösa politik som skapat ett fullständigt morallöst och respektlöst kriminellt svenskt anarkisamhälle som bara politiker journalistkåren och det övriga välgödda mångkulturälskande etablissemanget trivs i och mår gott av.

  2. Åkesson får tagga ner lite nu. AfS behövs. Sd kommer ingen vart även om sd får 49% om ingen vill samarbeta,fatta Det!

    • SD har två alternativ, antingen kör man på som förut i en egen fil eller så gör partiet som nu försöker bli mer korrekt och överge vissa för partiet grundläggande och viktiga frågor och på så vis försöka bli accepterad av 7 klövern eller av vissa partier inom 7 klövern !
      Från den 10/9-2018 visar sig utvecklingen i den politiska sandlådan.

  3. Ska röst på valdagen, ska se om S tanterna igen försöka mygla undan SD’s valsedlar, som man gjorde vid förra valet

  4. Vad är svenska värderingar, hörde jag att de talade om i kväll på TV.
    Jag vet i alla fall en sam som inte faller under den överskriften:
    Bilbränder!

  5. När det gäller att rösta för någon budget så undrar jag.
    Vad händer om SD och AFS skulle diskutera sig samman (om AFS kommer in), och rösta på SD:S budget???

    • Din fråga är helt orealistisk att besvara ! Först får du se om AfS får över 1 % av rösterna. Något som jag är beredd att satsa en guldpeng på inte kommer ske.
      Om så sker,är det under mina år på jorden,den största överraskningen i mitt liv,efter de totala solförmörkelserna 1945 och 1954 ! 🙂

      • Överraskning och ett under, ungefär så sades det 2010 när SD tog klivet in i Sveriges politiska sandlåda Riksdagen !
        AFS bara 1%, är valresultatet klart ?

  6. Hörde delar av regimens intervju.
    Jag kan bara hoppas att åkesson spelar teater inför media!
    Tveksam igen inför sd. O inte AfS. Men jag kan förstå taktiken. Hoppas verkligen AfS kommer in, men tror tyvärr inte det.

    • Måndag den 10/9 vet alla i Sverige hur många % alla partier fått av väljarkåren och sedan ska Folkhemmet styras i 4 år, bara önska landet och oss medborgare lycka till !

Kommentera