Imam, att skaka hand är som att äta griskött


ISLAM. Vill du bli dansk medborgare? Då kräver de Konservative och Dansk Folkeparti att du måste skaka hand med någon från motsatt kön. – Bara gör det på ett eller annat sätt, men kom ihåg att hålla religionen i ditt hjärta och din hjärna, säger Ousamma El-Saadi, imam på Grimhøj-moskén, till Ekstrabladet.

I juni infördes ett nytt krav för medborgarskap i Danmark, där nya danska medborgare skriver under ett avtal om att man respekterar grundläggande danska värderingar. Nya medborgare deltar i en särskild ceremoni i hemkommunen. Under ceremonin måste man inte specifikt ta i hand med någon från det motsatta könet, men det är något som partierna de Konservative och Dansk Folkeparti kräver.

Ousamma El-Saadi är imam på den omdiskuterade Grimhøj-moskén i Århus.

Ekstrabladet har frågat vilka råd han kommer ge till muslimer som vill bli danska medborgare och som av religiösa skäl inte skakar hand, ifall det blir aktuellt med obligatorisk handskakning.

– Vi äter heller inte griskött. Men om valet var att äta det eller dö av svält, så skulle jag självklart äta det. Det är samma sak här, säger Ousamma El-Saadi, och fortsätter: – Jag skulle fråga personen hur viktigt det är att få det medborgarskapet. Sen skulle jag säga att han skulle föreställa sig att han bodde i en diktatur som tvingar honom att göra något som går emot hans religion. Så bara gör det på ett eller annat sätt, men kom ihåg att hålla religionen i ditt hjärta och din hjärna, skulle jag svara.

De Konservatives invandringspolitiske talesperson Naser Khader är positiv till kravet på att skaka hand.

Han anser heller inte att det kommer att ställa till några problem. – I Danmark tar vi i hand. Vissa av dem som vill ha medborgarskap ser det som så stort att de skulle vara beredda att ge sin högra arm, säger han till Ekstrabladet.

-Pettersson säger att griskött är gott, grillat jättegott…

Darura ger muslimer möjligheter att äta griskött grillat på glöden från några koraner.***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


13 responses to “Imam, att skaka hand är som att äta griskött

 • AmaTona

  Eftersom de måste utföra sin Dawah eller Jihad så måste de komma även hit, det är inte meningen att anpassa eller integrera sig, men medans de är minoritet får de begå så mycket taqqyyia och darura som krävs….
  Här i Sverige har de insett att det är de som kan kräva eftersom vi erbjuder ingen motstånd….

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  En återkommande fråga vid åsynen av alla dessa provokativt perverterade imamer och deras lyteskomiska ansatser att tillskansa sig medial uppmärksamhet i paradrollen som förnumstig pekpinne, är onekligen hur långt under normala IQ-nivåer deras medelvärde ligger.
  Ett snitt någonstans under 70 är förmodligen ett sannolikt antagande.
  Bara en enkel reflektion, mina vänner!
  Andreas.

  Gilla

 • Tony

  Vad har figurer att göra i länder där dom uppenbart inte gillar
  dessa länders levnadsvillkor?? Res hem till öknen!

  Gilla

 • age

  Upplever att vissa sekter passar lika bra i vår kultur som en spyfluga på matbordet.

  Gilla

 • Grune

  Ät mer fläskkött det är inte bara gott utan det är nyttigt också. Alla borde ha en hushållsgris hemma. Hellre 100 grisar än 1 muslim.

  Gilla

 • Björn

  Det säger väl allt om denna religion? Det är som att förflytta sig till medeltiden att leva efter islams regler. Dit vill i alla fall inte jag men tydligen många PK-stollar.

  Gilla

 • Kåre

  MP inför nu bötesförläggande på alla svenskar som dras omgående på skatten för att vi nu ska omgående skall lära oss att buga för våra nya svenska vänner, istället för brukligt, hjärtligt ta i mot dem med en handskakning.
  så med socialdemokraterna hjälp(och får hjälp från fd statsminister Persson och snor några miljarder pensionspengar) så bygger de upp en licensierad fond som tillfaller Islamisterna på ramadan så de kan köpa brännbar vätska för att lysa upp det svenska mörkret om nätterna.
  samtidigt som de visar upp sin kultur från bästa sida, som Mona förhärligar då vi tydligen vi tappat bort våran egen.
  oj det är strax för val

  Gilla

 • Mike E

  Det är faktiskt ett väldigt bra test. Om de inte ens kan kompromissa om en så trivial sak som att skaka hand så visar det att de helt saknar vilja att acceptera västs värderingar.

  Gilla

  • Grune

   Vad har skithögarna här att göra om allt är så fel här.
   Det är väl för att slippa tänka på pengar antar jag, för de tokiga Svenskarna betalar ju hellre för dessa kryp än att dom kan gå till doktorn när dom blir sjuka.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Griskött det är gott att lägga på grillen en fin sommarkväll + några kalla bärs !

  Gilla

 • Kurt

  Skicka dom tillbaks till öknen, det bör vara förbjudet att tilldela dessa människor ett Europeisk medborgarskap

  Gilla

 • Danne

  Konstigt att tala om diktatur när man kommer från mena.
  Där om något är man väl tvungen att ta seden dit kommer. För att inte tala om kvinnorna och barnen som är födda där, de får inte välja.

  Det är som pascalidou sa för flera år sedan. Det blev diskussion om varför inte kvinnor fick gå barbent och bararmad i Saudiarabien. Hon sa då att det är viktigt att visa respekt för den kultur man kommer till.

  Det gäller tydligen bara vissa kulturer och folkslag. Här är det som sagt en rättighet att bära slöja – i deras hemländer en skyldighet. Att tycka att Sverige är ojämlikt och en diktatur är bara idiotiskt och det påståendet hör hemma hos den sinnesslöa sjuklövern.

  Gilla

 • thundernest500hotmailcom

  Islamisten är en riktig mansgris?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: