SVT ljuger om anledningen till kommande skattehöjningar…

INVANDRING. Den ”demografiska utvecklingen” kräver hundratals nya äldreboenden och skolor. Skatteintäkterna räcker inte till och nu tror var tredje ekonomichef att skatten kommer att behöva höjas. 

Först en liten påminnelse om vad som sagts från Darko så att alla minns rätt under valåret…

Sveriges befolkning väntas öka med över 800.000 personer under de kommande åtta åren. Den demografiska utvecklingen kräver hundratals nya äldreboenden, skolor och vårdcentraler, uppger finansdepartementet.

Var tredje ekonomichef tror nu att man kommer behöva se över skattesatsen, visar en enkät i Sveriges kommuner och landstings (SKL) senaste ekonomirapport. Att jämföra med två procent i samma undersökning 2017.

-Pettersson säger att dessa uppgifter kommer från TT och de återges okritiskt av bland annat SVT. 

SVT är förmodligen den sista bastiljonen som vägrar rapportera om sambandet mellan ansträngda kommunala ekonomier och en i det närmaste fri invandring. Vad det handlar om begriper varje tänkande svensk, även om SVT försöker dribbla bort fakta med en massa nonsensförklaringar – nämligen den fullständigt sanslösa kostnaden som en fri invandring för med sig.

De vänsterblivna marscherade in på SVT och andra redaktioner 1968, det är dags att någon visar dem vägen ut och att journalisterna får flytta in i stället. 

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår”

Hade våra politiker, tjänstemän och journalister gjort en konsekvensanalys på vad som krävs i form av infrastruktur, offentliga jobb, bostäder, skolor, bussar, vårdcentraler och liknande som finansieras via skatterna för att driva varje kommun?

Vet man vad som behövs i infrastruktur som telekommunikationer, färskvatten, avlopp, vägar, kraftverk, värmeverk, livsmedelsproduktion i ett land som redan importerar 50 % av maten osv.?

Bara ökat elbehov för 800.000 personer lär betyda en och annan kärnkraftsreaktor. Vad tycker Miljöpartiet om det? Har de gjort en konsekvensanalys när de beslutat att stänga två reaktorer i Ringhals 2019 respektive 2020.

När jag kontrollerar, 16:45 idag, så står kärnkraften 45 % och vattenkraft för 27 % av elen.

Det är mindre kontroll på avföringen från 800.000 nya svenskar än om du vill bygga ett dass på landet för din familj.

Har man tänkt på hur många nya lärare som behövs för att ta hand om 200.000 nya elever som inte kan språket och att lärarutbildningen tar fyra år?Hur har man tänkt att domstolsväsendet ska hinna med 100.000-tals nya asylärenden bredvid den ordinarie verksamheten samtidigt som den nuvarande regeringen drar ned på anslagen?

Räcker det med att svenskarna öppnar sina hjärtan för att få fram 100-tals nya vårdcentraler och 100-tals nya skolor, femtio nya polisstationer, flera nya tingsrätter, ett dussin nya sjukhus och 300.000 nya bostäder de kommande åren?

Om det räcker med öppna hjärtan, varifrån ska kvalificerad personal för att bemanna detta komma? Det tar som bekant runt åtta år i snitt för att få de nyanlända i arbete.

Svaret är naturligtvis att politikerna inte har en aning, de bara kör på…statsministern säger att gränsen är stängt och att invandringen ska ligga på EU:s miniminivå. Trots detta beviljas över 100.000 nya uppehållstillstånd om året.

Sjuklövern är oförmögna att ta hand om problemet så då återstår att bestämma vad vi ska dra in på.

Barnfamiljerna eller pensionärerna? Förlossningsvården eller barnomsorgen? Pensionerna, hemtjänsten, skolan, vården? Eller allt?

Nåväl, vi har enliten chans den 9 september 2018, fundera noga över alternativen…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

18 thoughts on “SVT ljuger om anledningen till kommande skattehöjningar…

 1. Man tiger givetvis om att kostnaderna efter 2 år för invandrare rullar över på kommunerna. Och det är miljardkostnader som kommunerna ska bära. Äldrevård och annan social service kommer snart bara att vara för den som kan eller vill betala vad det kostar.

  • Det är just av den orsaken som nu till nyår,de flesta kommuner och landsting,tvingas höja skatterna !
   2015 inleddes invasionen på riktigt,och nu är det dags för alla skatteslavar,att betala denna nya islamska mångkultur.

 2. Vi behöver arbetskraft!
  Inte bidragstagare som inte kan jobba för att de har lång, vit klänning och frigolitkruka på huvudet eller sopsäck över huvudet.
  – eller som inte tar i hand och hälsar.

 3. Ja enligt dagens förklaring på text-TV, (i stort det enda absurdska media som Stenbock läser…ibland) står det klart för alla,att det är vi gamla odugliga,som orsakar eländet i landet. Vi är allt för många och borde haft förstånd,att sedan länge ha dött ut till nya islamisternas fromma. 🙁
  Vårdapparaten hinner inte med att behandla oss mumier,inte minst för att läkare och sjukhusen har fullt upp,med ”stick” o. skottskador bland den nya befolkningen.
  Pensionärer är enligt PK-organen m.a.o. roten till allt ont,och kommer att innebära skattehöjningar,under kommande år ! Hur mycket de ytterligare skall stjäla av de c:a 40 %,som idag blir kvar av lönen är ett ?…

  • Det finns ingen anledning av vara pessimist: – pensionen kommer ju att höjas för alla om 30 år, löständerna behöver troligtvis inte lämnas in förrän på 70-årsdagen och skottpengar kan av kyrkogårdsförvaltningsmässiga skäl förmodligen inte tas ut på pensionärer under 75 år.

   Då den förväntade återstående livslängden sålunda drastiskt minskas och dessutom pensionsåldern höjs till 69 år, blir den effektiva tiden för pensionsutbetalning så liten att den allmänna pensionen räcker för åtminstone 30 miljoner invandrare, allt enligt beräkningar gjorda på köksbordskalkylatorn hos strategidirektör Annie ”Fjamåt” Lööv.

   Den som är nöjd med detta svarta scenario kan rösta på döddansarna i 7-klövern, annars finns det blågula partier….

 4. Samtidigt som nya bilbränder inte analyseras överhuvudtaget. Om man ska tro svt och msm så är det självantändning orsaken.

  Att vi tvingas betala för detta elände utan att ens få höra sanningen är bedrövligt. Det borde rensas i leden på svt, dra ner på verksamheten.
  Det handlar inte om någon kostsam banbrytande journalistik.

  De gamla som nämns i nyheterna är väl anhöriga till de oanställningsbara, de som kommer hit för att försörjas av oss skattebetalare.
  Därför bor världens äldsta, Dursun, i Västerås. Ingen kollade så hon har haft pension sen hon kom hit trots uppenbara kögner.

 5. Hur ska våra styrande och MSM kunna göra en konsekvensanalys egentligen, dom lever i en helt egen omsluten bubbla från omvärlden. Dom få gånger dom har sett en liten glimt av omvärlden, då stänger dom igen bubblan hårdare än tidigare. Och är mer frånvarande från verkligheten än någonsin, eftersom inget händer i bubblan då behöver man ingen konsekvensanalys.
  För övrigt så tror jag dom inte ens förstår vad det ordet innebär, dom tror det är något med genus vetenskap

 6. Jag är så djävla trött på att man lägger skulden på dom äldre i samhället. Börja mät vem som betalat mest skatt och fördela pengarna därefter.
  Jag börjar bli äldre men jag har betalat några miljoner i skatt. Då vill jag för helvete ha valuta för dom miljonerna, Löfven. Gnäll inte om att det inte finns pengar. Finansiera flyktingarn med era partikassor, ni vars parti tror dom blir lönsamma längre fram.
  Finns det inga pengar till mej när jag är pensionär kommer jag att starta Sveriges terrorpensionärer. Iskrigarna fick ju vad dom ville, då måste regeringen ge oss det också.

 7. Läste för en tid sedan om regeringskansliet och att dess budget under denna mandatperiod har ökat ganska kraftigt. Varje minister har idag i snitt 9 tjänstemän knutna till sig. Då är det mycket märkligt att ingen verkar veta vad en konsekvensanalys är.
  Eller så vill man medvetet köra landet i sank. Att kapitalet, med Bildebergarna i spetsen, vill ha denna utveckling är ju klart.

  Det är medborgarnas fel, som valt dessa politiker. Och det är faktiskt fler än 87 % som valt denna utveckling. 2006 fick SD 2,3 % av rösterna till riksdagen. Att 11% av väljarna hade vaknat upp till valet 2014 var väl ok, men de är ändå medansvariga, eftersom den ohejdade invandringen faktiskt har pågått sedan 1980-talet.

 8. Här finns förklaringen till att etablissemangets medelmåttiga medelklassmänniskor nu är skiträdda inför det resultat som valet kommer utvisa.
  Det kommer att visa sig att (avsevärt) färre än tidigare kommer att ha gått på deras amsagor och röstar på sin naturliga instinkt.
  Denna naturliga instinkt har både det politiska etablissemanget och media trott sig kunna domptera genom hot och förnedring. Det fungerar inte längre.

  Den här gången är ett kliv närmre arbetslösheten för en hel del av etablissemanget. Och de vet om det.

 9. ”Ett vanligt argument för ökad migration till rika länder i Europa är den åldrande befolkningens behov.

  Ofta hävdas att invandring av unga människor är nödvändig för att finansiera framtida vård och pensioner.

  Eftersom dessa påståenden hörs så frekvent tror många att de måste bygga på fakta, trots att alla officiella kalkyler visar på motsatsen”, skriver nationalekonomen Tino Sanandaji.

  https://kvartal.se/artiklar/migration-och-vlfrdsstatens-finansiering

Kommentera