Sverige går sönder


”Sverige går sönder utan en stram migrationspolitik”. Det var budskapet Ulf Kristersson igår trummade ut under ett möte i Equmeniakyrkan i Vårgårda.

Dessa möten med riksdagspartiernas partiledare strax före valen har varit en tradition sedan 1968. Igår var det Moderaternas Ulf Kristerssons tur.

Kristersson, som under sin tid som MUF-ordförande propagerade för öppna gränser, tog på sig en del av ansvaret för den uppkomna situationen i Sverige. Fokus låg dock på den tidigare förda migrationspolitiken som enligt honom var ogenomtänkt. Den politiken låg inte minst hans eget parti och partikamrat Fredrik Reinfeldt bakom och det är inget vi glömmer i första taget.

Det är förvisso lovvärt att både Moderaterna och Socialdemokraterna kommit till insikt med att en överdimensionerad migration av människor från länder, religioner och kulturer som skiljer sig från vår västerländska, skapar mer problem än den gör nytta. Sverige går sönder, säger Kristersson under mötet. Faktum är att Sverige redan gått sönder och det Sverige som generationer av hårt arbetande medborgare byggt upp, finns snart inte mer. Hur de 300 000 nya migranter från Mellanöstern och Afrikas horn som väntas hit de kommande tre åren ska kunna laga det som redan gått sönder är det nog ingen som egentligen vet, inte heller Ulf Kristersson och hans moderater.

Det som hedrar Vårgårda möte är att de bjuder in samtliga riksdagspartier. På onsdag är det Jimmie Åkessons tur och vi får hoppas att kyrkan rustat sig mot de vänsterextremister som lär dyka upp i syfte att förstöra.

Dagen

Kristerssons ord om ett Sverige som går sönder, för mig osökt in på Mats Dagerlinds senaste krönika på Samhällsnytt.

Det pågår kampanjer för att få nyanlända i våra förorter att rösta. Det är vida bekant att man i de områdena har ett lägre valdeltagande än i övriga landet, men vill vi verkligen att de invånarna går till valurnorna? Den frågan ställer Dagerlind och vidareutvecklar detta i en text som borde skapa reaktioner även utanför de alternativa mediernas sfär.

Det finns redan idag någon miljon/några miljoner (har inga siffror på detta) människor som kommit till Sverige från länder där religiösa lagar står över samhällets och där demokrati i bästa fall är ett ord man sett i utländska tabloider. Redan idag har vi sett hur politiker med rötterna i dessa länder mer eller mindre infiltrerat svenska riksdagspartier och här nämner Dagerlind namn som Mehmet Kaplan (Mp), Abderisak Waberi (M), Ebtisam Aldebe (C) och Omar Mustafa (S). Personer med kopplingar till islamister och en syn på samhället som definitivt inte hör hemma i Sverige eller någon annan del av västvärlden.

Som Mats Dagerlind skriver sist i krönikan. Istället för att politiker, journalister och myndigheter försöker få upp valdeltagandet ibland de nyanlända, bör man kanske rikta in sig på konsekvenserna om valdeltagandet bland dessa grupper når upp till samma nivåer som i övriga landet. Är det verkligen så att man lämnar sina värderingar i hemlandet, eller är det så att man vill införliva dessa i vårt Sverige?

Samhällsnytt


12 responses to “Sverige går sönder

 • S Eriksson

  Det var ett väldigt rasistiskt uttalande, borde ung vänster svara. Resultatet borde bli talkörer med megafoner som ropar inga … på våra gator.

  Gilla

 • Björn

  Kristersson står och ljuger i en kyrka! Det är väl ändå ett riktigt lågvattenmärke. Dessutom – du och ditt parti Kristersson är i allra högsta grad skyldiga till att Sverige redan håller på att gå sönder och det rejält.

  Gilla

 • Bosse S

  Det är sossarna och vänstern som för att öka på sin valboskap, försöker få invandrarklientelet i de s.k. utanförskapsområdena att förstå att, om de inte röstar rätt så försvinner ”all iclusive” – tillvaron i ett huj. Svenskarna som röstar på dessa partier är ju i ständigt krympande och måste ersättas av andra för att säkra platserna vid köttgrytorna. Allt fler som alltid utan att tänka på det röstat s, upplever invandringspolitikens baksidor och väljer därför något annat.

  Gilla

 • Grune

  Både S och M inbillar sig att deras politik avgör hur många röster dom får.
  Fel,fel,fel ! Ungefär 60% av deras väljare röstar på dom bara av den anledningen att deras förfäder gjorde detta, inte för deras politiks skull.
  SD:s väljare röstar däremot av politisk övertygelse. Detta kommer därför att leda till att SD vinner valet stort, så stort att jag är övertygad om att dom bildar en majoritetsregering efter valet. HEJA JIMMY!!!!!!!

  Gilla

 • Grune

  Nu inför valet om några veckor går det så erbarmligt dåligt för 7-klövern så samtliga partier som ingår där använder sig uteslutande av SD:s politik som dom fört sedan dom startades och fått heta både det ena och det andra för att dom fört i tron att inga människor skall genomskåda detta, men dom gör som vanligt och misslyckas även med detta.
  Rösta rätt, rösta på Sveriges enda demokratiska parti, rösta på SD 2018.

  Gilla

 • Grune

  Dessa analfabeter har ingen aning om vad ett val är och i synnerhet vad detta val handlar om.
  alet 2018 handlar om ifall Sverige skall finnas i framtiden eller om det kommer att bli ett U-land bland andra U-länder och sakna suveränitet som stat.
  Tillstånd att rösta i ett Svenskt val skall man få i fjärde generation om man betalar skatt i Sverige.

  Gilla

 • Gus

  Ljuger som vanligt med oskyldig blick …

  Gilla

 • valentin

  En Ulf i fårakläder! Vet nån vad han egentligen vill? Vindflöjel!

  Gilla

  • Tony

   Ja man kan konstatera att Ulven är en av dom som varit
   med på nedmonteringen av Sverige, Han kan säga sådant
   som folk vill höra, och göra precis tvärtemot! Alltså en liten
   Löfven i glasögon.

   Gilla

  • Bosse S

   Han vill behålla sinhöga lön.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: