Vänsterblivna bussförare sätter SD-annonser i blockad

VALET 2018. Bussförare i Stockholm vägrar köra fordon med SD-annonser. Motivet är en trygg arbetsmiljö och att motverka rasistisk reklam. Det är fackklubben av SAC Syndikalisterna för busschaufförer i Stockholm som varslar om blockaden.

I valrörelsen vägrar medlemmarna i den syndikalistiska fackklubben för busschaufförer i Stockholm köra bussar med rasistisk reklam. Till dem räknar klubben annonser från Sverigedemokraterna, SD. Blockaden gäller även andra fordon i Storstockholms Lokaltrafik, SL, som har partiets annonser.

Läs vidare på Arbetaren.se…

-Pettersson undrar vad som är värsta arbetsmiljöproblemet för de vänsterblivna busschaufförerna?

 • SD:s annonser eller vissa passagerare från förorterna?

Nåväl, arbetsvägran är sakligt skäl för uppsägning om det inte finns något vettigt skäl för denna vägran och att vägra köra omkring med reklam för ett lagligt riksdagsparti är definitivt inget skäl…

Märkligt, att den så kallade arbetarrörelsen inte lär sig något. Varje val har de kört med samma sorts protester och varje val har SD fördubblat sina röster…

SD grundades 1988, resultat i riksdagsvalen

 • 2002 – 1,44 procent
 • 2006 – 2,93 procent
 • 2010 – 5,7 procent och plats i riksdagen
 • 2014 – 12,9 procent och Sveriges tredje största pari
 • 2018 – kommer busschaufförerna att lyckas fördubbla SD:s röstandel igen och göra Sverigedemokraterna till Sveriges största parti?
SD reklam från valet 2014

Stöd bloggen…

33 thoughts on “Vänsterblivna bussförare sätter SD-annonser i blockad

 1. Ot, men skjutningen mot en nattklubb verkar vara riktat mot någon som påstår sig sjunga ’för vårt Sverige ’. Steven Angello hade visst efterfest igår på klubben. Vårt Sverige, Malmö??

 2. Så bra då! Busschaffisarna kan ju alltid sjuka sig. Gå till doktorn och
  be att få ett sjukintyg som säger att dom har drabbats av SD sjukan.
  Och även säga att SD smittar av sig. Härliga tider nya tider!

  • Så här går det när man ringer och frågar vart man skall vända sig.

   ”Granskning Sverige – Sjukskriva sig för Islamofobi”

 3. Det är dags att sätter facket på plats och förbjuder facket att blanda sig in i politiken och håller sig till det de är tänkt för, att vara mellanhand mellan mig och arbetsgivare och inte tvångsansluta mig till Div försäkringsbolag ägd av LO.

 4. Efterblivna busschaufförer tycker så, de andra röstar på SD eller struntar i politik. Vänstern är skräckslagna, verkligheten har kommit ifatt.

 5. Mycket märkligt. Jag råkar veta att en majoritet av medlemmarna i förbundet Transport är SD-sympatisörer. Förmodligen en aktion som på något sätt är tänkt att utmynna i en självuppfyllande profetia.

  • SAC är tydligen ett helt fristående förbund som ej till hör någon organisation.
   Vem som helst kan gå med som inte har en arbetsledande befattning.
   Då kan även t.ex. ”papperslösa”, studenter samt pensionärer ansluta sig.
   Skulle inte förvåna om alla ”Baaarnen” har anslutet sig.

   I deras ”Frågor och Svar”

   Kan jag vara med i SAC?
   Ja; alla som inte har en arbetsledande befattning (t.ex kan avskeda eller sätta löner) kan vara med. I SAC kan du vara med om du arbetar, studerar, är arbetslös eller är pensionär. Alla arbetare kan vara med oavsett anställningsform, anställningsgrad, med eller utan kollektivavtal, legal status (t.ex papperslösa), yrke eller bransch.

   Tecknar SAC kollektivavtal?
   Ja; SAC är en medlemsdemokratisk förening där de berörda parterna är dem som ska fatta beslut, vill medlemmarna i en driftsektion teckna ett avtal är det upp till driftsektionen, lika så gäller för ett syndikat. Det SAC däremot inte gör är att teckna kollektivavtal över medlemmarna utan att de berörda har något att säga till om.

   Hur skiljer sig SAC från LO/TCO/SACO?
   SAC skiljer sig andra centralorganisationer dels i metoderna vi organiserar arbetare och dels hur vi hanterar den interna demokratin.
   https://www.sac.se/Om-SAC/Frågor-och-svar

 6. Hösten närmar sig och då är det bra att vara försedd med böcker.
  En av alla böcker som jag finner angelägen att läsa är ”Stasiland”av Anna Felden, det finns många tillfällen i boken när jag tänker på Sverige, boken beskriver DDR.

 7. Vart Syndikalisterna tillhör är åt ett håll.
  Arbetaren är deras facktidning.
  SAC förknippar dessutom islam med att den religionen även tillhör landet.

  Skriver om SD med bl.a.
  ”Partiet vill, förutom att stänga gränserna, skilja ut olika grupper och religioner som mer eller mindre svenska:”

  ”SBS08 sätter bussar med SD-reklam i blockad”

  ”Den syndikalistiska fackklubben för busschaufförer i Stockholm, SBS08, kommer vägra köra SL-bussar med Sverigedemokraternas reklam på. Det gäller alla medlemmar i fackklubben och allt arbete med bussar och andra färdmedel som skyltar med SD:s reklam. Detta har de varslat om redan 2016 och i och med att valrörelsen nu dragit igång är blockaden ett faktum. Anledningen till blockaden är att fackklubben vill ha en trygg arbetsmiljö och motverka spridningen av reklam från rasistiska och odemokratiska partier såsom SD.

  De mänskliga rättigheterna gäller för alla. De slår fast alla människors lika värde oavsett religion, hudfärg, etnicitet, sexualitet och kön. Bara ett parti i riksdagen vägrar acceptera hela innehållet i dessa satser. Partiet vill, förutom att stänga gränserna, skilja ut olika grupper och religioner som mer eller mindre svenska. Detta parti går på tvärs mot de grundsatser FN enats om, och som Sverige har förbundit sig att följa.

  Man kan inte betrakta ett sådant parti som demokratiskt bara för att det sitter i riksdagen. Även om deras egna beslut tas med medlemmarnas godkännande blir inte deras målsättning och inflytande för Sverige demokratiskt. Den framtid de vill utstaka finns det all anledning att frukta.

  Ett sådant partis värderingar ska vi bussförare köra runt med, har SL bestämt. Redan i valrörelsen 2014 sa vi ifrån: att det är kränkande för oss förare, inte minst för anställda som är immigranter. Det kränker dessutom alla demokratiska stockholmare att SL som ett kommunalt bolag valt att bidra till spridningen av hat och rasism. Ska sådant vara en del i den kommunala verksamheten?

  Därför varslar (sedan 2016-07-18) SBS08, Syndikalistiska Bussektionen Stockholm, om stridsåtgärder. Dessa består av blockad av allt arbete med bussar och andra färdmedel, som skyltar med rasistisk reklam. Stridsåtgärderna omfattar alla medlemmar och samtliga färdmedel med sådan reklam. Vi vill ha en trygg arbetsmiljö vid arbete inom kollektivtrafiken, samt i övrigt motverka spridning av propaganda från ett rasistiskt och odemokratiskt parti.”

  • Det verkar väl jättebra för S att dom tvingar arbetarna att gå till jobben och tvinga barnfamiljer att gå till dagis med sina barn på grund av att det inte finns några bussar.
   Där fick SD ytterligare 10%. Heja Jimmy och SD vi svenskar ( och en del fina invandrare ) röstar på er.

   • De flesta av dem som kör kollektivtrafik och kör i tätort samt landsortslinjerna tillhör Kommunal .
    Bolaget kan sätta in dem som tillhör andra fackförbund.
    Då är ändock bussen ute.
    Samt SAC står där med lång näsa.

  • När blev syndikalister och kommunister DEMOKRATER?
   Den bästa beteckningen på er är HYCKLARE!

  • Att alltid spela med rasistkortet! Hälsa Trotsky . Att lala
   med ord är lätt, att i en suverän diskussion kunna klargöra
   sig utan lalandet med nedsättande ord är större. Rasism och
   demokrati har inget med varandra att göra. Alla människor är
   rasister!

 8. Tramsigare än dagisbråk- ska busschaufförer att bara köra bussar med reklam för det parti de själva röstar på numera?? Det blir allt mer uppenbart att arbetsgivare, politiker, och andra med beslutsrätt fegat ur eller tagits från makt av journalister och aktivister. ALLA gör som de vill om de är ”goda” och ingen auktoritet säger ett pip!!

 9. Vilka duktiga och korrekta bussförare, de känner sig garanterat stolta över sin bojkott och blir förmodligen handtackad av 7 klövern !
  PATETISK.

 10. Syndikalisterna, Vänsterpartiet, Ung vänster, Revolutionära fronten, AFA. Olika namn på skit.

 11. Det verkar vara en speciell extrem grupp av busschaufförer som vägrar köra buss med SD:s reklam. Partiet har blivit accepterad även i vänsterkretsar som har blivit konfronterad med verkligheten. Vet många personer som har i tidigare val röstat på V även kommunistiska partiet tidigare KPMLr som kommer att rösta på SD i årets val.

 12. Om de vägrar köra är det detsamma som arbetsvägran vilket är grund för uppsägning.
  Det måste bli ett slut på tramsandet i Sverige snart.

  • Samtliga bussförare som vägrar att köra skall med omedelbar verkan sägas upp och aldrig mer få köra buss i Sverige.

   • Om jag förstått det rätt kan det anses vara arbetsvägran och är ett utomordentligt skäl för avsked.

   • Dagens mångkulturella kår av busschauffören går nog inte att upplösa eller avskeda skulle förmodligen strida mot många paragrafer inte minst de världsberömda mänskliga rättigheterna som Sverige alltid hänvisar till och slaviskt följer i alla lägen utom när det gäller svensk åldringsvård och övriga infödda hederliga arbetande svenskar !

 13. Det borde rendera sparken samma minut som vägran inleds.
  De som agerar osolidariska mot företaget borde företaget bara vara glada att få kännedom om.

 14. OK ställ in bussturen och tala om för de väntande passagerarna varför. Ett bra sätt att värva ännu fler röster åt SD. Dessa kommunister kan köra buss i Nord Korea.

Kommentera