Hycklaren

Jag erkänner att Moderaterna var mitt parti i många val.

Fredrik Reinfeldt omöjliggjorde en röst på partiet 2010 och 2014. Nu hade man hoppats att Moderaterna 2.0 hade mognat och åter blivit ett parti man kan lita på. Icke sa Nicke.

Nu tänker jag inte närmast på Ulf Kristerssons humörsvängningar och det faktum att Moderaterna 2.0 karbonkopierat stora delar av Sverigedemokraternas migrationspolitik, försvarspolitik och åtgärder för brottsbekämpning.

Nej, hur kan man lita på ett parti vars företrädare hela tiden ger oss väljare nya besked.

Anna König Jerlmyr, oppositionsborgarråd i Stockholm 2017.

Anna König Jerlmyr, oppositionsborgarråd i Stockholm 2018.

15 thoughts on “Hycklaren

 1. Vill verkligen SD ha något med det hycklande förljugna och massinvandringspartiet M att göra ?
  Märkligt i så fall.

 2. Just nu presenterar Moderaterna över 200 löften i sitt valmanifest

  Moderaterna lovar att satsa på välfärden, stärka rättsväsendet, strama åt migrationen och sänka skatten.

  Partiets valmanifest innehåller över 200 förslag utan att presentera några intäkts- och kostnadskalkyler.

  http://www.folkbladet.se/nyheter/over-200-forslag-i-m-manifest-om5420040.aspx

  Det blir tydligen gott om vallöften som (M) kommer att tvingas bryta … liksom Socialdemokraternas och övriga 7-klöver-partiers vallöften som inte heller kommer att kunna infrias.

 3. Vi får helt enkelt se till att bli Största parti. Då blir det SD som håller i taktpinnen. Det blir våran JIMMIE som kallas till talmannen och får första tjing på att bilda regering. De andra får snällt rätta in sig i ledet.

  • Finns det något i hyckleriets Sverige som säger att SD som största parti skulle få hålla i taktpinnen när landets regering sedan 2014 består av två partier S med drygt 24% och MP mellan 3-5% av rösterna ?

 4. Har sagt det förr men det tål att upprepas: på Moderaterna litar vi inte! Hoppas de får sig en rejäl näsknäpp i valet på riksnivå.
  Säger en f.d. moderat.

 5. Fortsatt låga opinionssiffror för M men mycket oroväckande hög % för V (kommunisterna) kappvändarpartiet MP bra bit över 4%-spärren och SD backar något om man nu ska tro på opinionsmätningar ! va
  Valdagen är ju trots allt till slut det avgörande.
  Ett bra stöd för V, MP kvar i riksdagen och KD kanske ut efter valet i September är en katastrof och sista spiken i kistan.
  Oavsett vad man tycker om KD så är detta parti med någon typ av moral definitivt att föredra före kommunister och miljöextremister i riksdagen och inte minst det mångkulturella Centerpartiet !

 6. Den seriöst sinnade och politiskt initierade väljaren låter sig inte förledas att sätta någon som helst tilltro till ett av de partier som gått i bräschen för att tvångsimplementera det dysfunktionella samhällskoncept som nu tillämpas och som förvandlat en föredömlig välfärds- och rättsstat till en laglös anarki med islamistiska förtecken.
  Förtroendet för moderaterna är sedan länge förbrukat och kommer, moderatmannekängen Kristersson till trots, knappast att kunna återupprättas genom att stjäla SD:s politik.
  Ergo:
  Löjligt, sade horan då det vek sig!
  Andreas.

 7. Apropå att S vill sanera avföring. Det verkar som att det skulle behövas saneras skit lite varstans, även i Stockholms stadshus. Förhoppningsvis blir 9 september ”stora saneringsdagen”.

 8. Moderater som lagt ner försvaret, sparat på det mesta för att plocka in all världens lycksökare, och nu har vi dem här att försörja. Quislingen själv åker land och rike runt för att på min bekostnad håna f.d moderatväljare. Ja Fredrik Reinfeldt, julgranarna har brunnit upp medan du lagt ner försvar, civilförsvar och denna quisling betalar folk för att höra

 9. Idag är det nya ”löften”.
  Det ska bli lättare att utvisa kriminella. Tror inte problemet ligger där, det är en lagstiftning som redan finns på plats. Det är bara det att åklagare och domstolar inte bryr sig.

  Det är även en stor anpassning till SD:s politik.

 10. Bra att M talar ur skägget. Detta gynnar SD för att många moderater som står och tvekar mellan SD och M. Röstar man på M så kan man få MP på köpet. Det vill ju ingen klok människa riskera.

Kommentera