Stäng

SVT och operation ”Rädda Miljöpartiet”

KLIMAT & VÄDER. Miljöpartiet har i opinionsundersökningarna varit nära 4% gränsen. Partiet har valt ”klimatet” som sin stora valfråga. Smart val då man kan få mycket av media att hjälpa till med propagandan. I detta inlägg ska vi granska media, propagandan och argumenten.

Hur genomförs propagandan för Miljöpartiet? Det hela bygger på att folk är mottagliga för känsloargument men har svårare för logik. Mycket kortfattat

 1. Sommaren har hittills varit mycket varm och torr (sant)
 2. Den torra sommaren har indirekt orsakat många skogsbränder och problem för bönderna (sant)
 3. Den torra varma sommaren 2018 beror på den ”globala uppvärmningen” eller som det numera kallas ”klimatförändringarna” och som i sin tur beror på utsläpp av växthusgaser. ”Klimatförändringarna” leder till mer extremväder. (falskt)
 4. Klimatförändringarna kommer inom kort (tiotals år) medföra mycket stora problem för människorna på jorden. (falskt)
 5. Genom att rösta på Miljöpartiet ges en möjlighet att rädda världen. (falskt)

De första två påståendena är sanna och behöver inte diskuteras mer. Sveriges Television, TV4, Aftonbladet, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet går nu all-in för att föra fram de falska påståendena 3-5. Media säger inte explicit till folket att rösta på Miljöpartiet men de vet att frågan gynnar Miljöpartiet om folk kan skrämmas med ”klimathotet”.

Vi har haft en mycket varm sommar hittills men det finns inga vetenskapliga fakta som kopplar detta några koldioxidutsläpp. Det är ren desinformation från gammelmedia.

Att det varit varmt i Norden sommaren 2018 innebär inte att det varit varmt globalt.

Läs vidare på Klimatupplysningen av Per Welander… 

-Pettersson hör på SR Vetenskapsradion att 2018 och de kommande fyra åren ser ut att kunna bli onormalt heta, enligt en nyframtagen statistisk modell för klimatprognoser. Men det onormala med temperaturerna har här inget att göra med den globala uppvärmningen, utan handlar om naturliga variationer ovanpå den stadigt stigande medeltemperaturen.

Forskarna har matat in en stor mängd uppgifter från befintliga klimatmodeller om hur temperaturen brukar utvecklas från ett år eller en femårsperiod till nästa och nästa därpå.

Den modell de sen tagit fram visar sig vara relativt träffsäker när de testar den på historiska data. Modellen är alltså bra på att gissa hur den naturliga variationen i global medeltemperatur kommer slå framöver, baserat på hur det har varit den senaste tiden.

Alltså påstår Sveriges radio att medeltemperaturen varierar naturligt men att jordens medeltemperatur har stigit lite de senaste drygt 100 åren. Däremot är tvågradersmålet en gissning. Jordens medeltemperatur har varierat med åtminstone tio grader på riktig lång sikt.

Axess-Tv har det gått en serie om romarriket, och romarnas erövringar av Nordafrika och Mellanöstern, många av dessa områden är i dag torra sand och stenöknar men romarna erövrade områdena för att de rika kornbodar som försörjde imperiet med vete och andra jordbruksprodukter och det hade knappast gått med dagens klimat.

Romarna byggde sitt imperium på överlägsen militär förmåga och politisk organisation, men klimatet var ovanligt gynnsamt. Åren 200 f Kr–150 e Kr inföll den så kallade romerska värmeperioden. Under den perioden var solaktiviteten hög, jordens största vulkaner inaktiva och medeltemperaturen bitvis flera grader högre än på 1900-talet. Gränsen för medelhavsklimatet gick 80 mil längre norrut än i dag.

Klimatet var stabilt med rika skördar, som gynnade ekonomin, så att Pax Romana kunde upprätthållas. I närmare 200 år rådde en nästan oavbruten högkonjunktur.

Med ungefär hundra års mellanrum drabbades riket av smittkoppor, något som liknade ebola och böldpest. Mitten på 300-talet var den torraste perioden på 2.000 år på de asiatiska stäpperna. Herdefolket hunnerna blev klimatflyktingar, som korsade Volga år 370 och jagade iväg goterna mot Rom, vars armé krossades 378.

Det är en stark bekräftelse på att klimatet var åtminstone två grader varmare än idag och att det var synnerligen gynnsamt med rika skördar och högkonjunktur.

Läs mer HÄR…

-Pettersson säger om operation ”Rädda Miljöpartiet”…

Stöd bloggen…

21 reaktioner på “SVT och operation ”Rädda Miljöpartiet”

 1. För övrigt ljuger Ulvskog friskt i en debattartikel i Aftonbladet.
  Hon skriver om svenska yrkeschaufförer som utkonkurreras i EU. Av underbetalda chaufförer som arbetar och kör utmattade. Det är lögn då man har kontroll på lastbilarna, de kontrolleras ofta och man måste ta lagstadgad vila. De rastplatser hon beskriver är överfulla i Tyskland efter autobahn. Det beror på de stränga bestämmelser på hur många timmar man får köra. Att en del har spritkök och lagar mat beror på att de har ersättning för mat men de lagar egen mat då de väntar för att spara pengar.
  Man sover i lastbilarna för att idag har man bra hytter! På de bevakade platserna finns det även enklare boenden,man står där för att ha bevakning på lasten.
  Det är ohederligt att ljuga och ha föreställningar om utlänningar, det brukar kallas främlingsfientlighet. Skämmas på er sossar som kallar er ett arbetarparti.
  OBS! Jag har kört lastbil i Europa i många år och talar av erfarenhet och kunskap. Polackerna körde med gamla skorvar förr, nu kör de nya Scania och Volvo-de lagade mat på spritkök och gnetade ihop pengar för att kunna köpa en ny lastbil. Alkoholen nämner hon, som chaufför på färjor får du en hytt på båten. Du får en biljett att lämna vid restaurangen, den är stämplad så du får bara mat och alkofri dricka! Mycket smart tycker jag.
  Problem finns men att skylla utlänningar för det fy vilken generalisering.

  1. Här är debattartikeln i Aftonbladet:

   Sluta upp att utnyttja yrkeschaufförerna

   Marita Ulvskog (S): Utländska företag med sämre villkor konkurrerar ut våra svenska åkare

   https://unv.is/aftonbladet.se/debatt/a/vmjXnl/sluta-upp-att-utnyttja-yrkeschaufforerna

   Marita Ulvskog (S) är välkänd sedan länge att blåljuga i sina uttalanden. Jag minns när Ulvskog kommenterade en rapport som visade att både inkomst- och förmögenhetsklyftorna ökade i Sverige.

   Hon skyllde då allt på de borgerliga som under perioden 4 oktober 1991 till 7 oktober 1994 (d v s endast tre år). Rapporten omfattade perioden 1975 – 2005 då Socialdemokratiskt ledda regeringar styrde Sverige under större delen av den aktuella tiden.

   Inkomst och förmögenhetsklyftorna ökade kraftigt under hela rapport perioden, även då sosseledda regeringar hade makten.

   1. Jo det partiet är inte direkt ekonomiskt skolade.
    Just nu tycks de umgås slösaktigt med sin gåva från LO, (30 miljoner) och fyller slaskpressen över hela landet,med sin valpropaganda i form av annonser !
    ”Varm korv med bröd” i TV,lär också kosta skjortan !
    Ungefär som jag ibland skriver.Att ge sin ko hö….när den redan är dö ! 🙂

 2. Man kankse kan säga att regimtrogen media har en påverkanskampanj för att ett av nuvarande regerande partier skall kunna hålla sig kvar vid makten.

 3. Enligt uppgift så har samarbetet mellan S och MP upphört !
  Vad kan det bli för allianser efter valet ?
  S+C+L är nog en möjlig familj men det kan bli vad som helst i sandlådan för att hålla SD på avstånd allt beror ju på vilka partier från 7 klövern som klarar 4% spärren men skulle bli mycket förvånad om inte hela 7 klövern klarar sig kvar på grund av stödröstningar och annat mygel.

 4. Dagens 7 klöver är garanterat intakt i riksdagen efter valet i September tack vare stödröstningar och annan draghjälp från bland annat PK-media och andra !

 5. Att vi haft stor skogsbränder i Sverige beror på att vi inte har ett fungerande brandförsvar. Detta har nedmonterats av tidigare regeringar. – Sant

  Något som verkar ha gått svensk media helt förbi. Hur var det där med att granska makten? Vems uppgift var det nu igen?

 6. Dom s.k. forskarna (Åsa-Nisse, Klabbarpar´n och Sjökvisten) spådde väder förra året med. När det då var en kall, ruggig och kulen sommar, så skulle vi få liknande somrar flertalet år framöver. Dom bär sig åt som trend-fjollor, där det som är inne för tillfället gäller en stund. Tills någon ny fjolla knäpper med fingrarna. Då blir det dags att skämma ut sig igen.

 7. Visst har det varit åtskilligt varmare, när jag drog ett dike över vad som nu är en myr, så kom det fram stora trädstammar, förmodligen 1000 åriga jätte stora tallar. Där växer nu en och annan krokig och tanig martall, ett par meter höga. Måste då ha varit varmare klimat som blivit sämre, kallare, med tillväxt av tjock mossa som gjort att ny skog inte kommit upp när gamla träd dör. Marken blir vattensjuk och försuras, efter några hundra år, är det nu en ganska stor myr. I sur myrmark bevars träd och annat intakta.
  Varför jag tror att det är ca 1000 år gamla, är att under den tiden vikinga tiden, flyttade folk till Grönland och hade jordbruk där, vilket nu är omöjligt trots bättre maskiner m.m, måste ha varit avsevärt varmare. Lämningar av dessa gårdar syns än.

 8. Det är något jag har noterat sedan i våras på Radio Kristianstad. 75% av sändningstider används till att prata klimat och plast i haven. När den extrema sommarvärmen med skogsbränder tog fart så gick de fullständigt bananas.
  Miljöpartisterna intervjuas som om de vore experter.
  Att de flesta som jobbar på stationen är troende miljöpartister är uppenbart.
  När inte miljön avhandlas så är det något sentimentalt program om flyktingar.

 9. En stor fara för klimatet är alla de stora och ”vilande” vulkaner. Som på ett ögonblick kan förändra väderförutsättningar och det globala klimatet.

  Supervulkaner anses vara den våldsammaste och mest destruktiva naturkraft som finns på jorden.

  Ett utbrott från en supervulkan har potential att ödelägga en hel kontinent, allvarligt rubba det globala klimatet och åtminstone regionalt orsaka nästintill totalt utdöende bland djur och växter.

  Finns några så kallade supervulkaner runt om i världen. Några exempel.

  – Toba-calderan i Indonesien
  – Yellowstone-calderan i Yellowstone, USA
  – Taupo-calderan i Nya Zeeland
  – Bruneau-Jarbidge-calderan i USA
  – La Garita Calderan i USA
  – Long Valley-calderan i USA
  – Laacher See i Tyskland
  – Campi Flegrei-calderan i Italien

  1. Det finns många vulkaner i världen som är aktiva i denna stund. Då och då inträffar oförutsedda större utbrott som detta:

   [youtube https://www.youtube.com/watch?v=69Hkolfugw4&w=560&h=315%5D

   2018-01-23 · Vulkanutbrott på Filippinerna – tusentals evakueras. Över 30.000 människor flyr lava och aska efter Filippinernas mest aktiva vulkan Mayon.

   Mellan de förödande stora utbrotten står de och pyser miljöfarliga, giftiga heta gaser som också luftkvalité och klimatet mycket negativt.

   Även vulkanen Kilauea på Hawaii hade nyligen ett kraftigt utbrott som fortfarande pågår.

   [youtube https://www.youtube.com/watch?v=t7-dmObGOro&w=560&h=315%5D

   Hur tänker Isabella Lövin (MP) lösa detta? Höja skatterna i Sverige för att med pengarna kunna plugga igen alla vulkankratrarna i hela världen?

  2. Tillägg:

   Pinatubo är en aktiv stratovulkan belägen i Cabisulanbergen på ön Luzon i Filippinerna.

   I juni 1991 hade vulkanen ett kraftigt utbrott (ett av de kraftigaste på 1900-talet med styrka 6 på den 8-gradiga VEI-skalan) som medförde stora utsläpp av svaveldioxid vilket hade påverkan på solinstrålningen och därmed klimatet över stora delar av jorden.

   Vulkanens utbrott den 15 juni 1991 var det näst största under 1900-talet efter vulkanen Novaruptas utbrott 1912 i Alaska. Utbrottet kastade ut ungefär 10 miljarder ton magma, 20 miljoner ton koldioxid och mest luftburna partiklar upp i stratosfären sen Krakatau 1883. Molnplymen steg upp till 35 km i atmosfären.

   Kraften i utbrottet 1991 sprängde bort c:a 260 meter av vulkantoppen och sänkte därmed vulkanens höjd över havet med c:a 260 meter.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Pinatubo

   https://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Pinatubo

  1. Peter Skoglund

   Jag håller med om faran för vulkaner i allmänhet och supervulkaner i synnerhet.
   Dessa kan verkligen ställa till det för oss. Jag rös till när jag såg din uppräkning av de värsta.

   Åt vulkaner kan vi inget göra men växthuseffekten kan man förhoppningsvis påverka.

   1. Växthuseffekten är en obevisad hypotes.
    Faktaresistens och förvirrade politiker som kämpar för sin existens (politikerlön i detta fallet) inger ett uselt förtroende.
    Genom åren har allehanda alarmister framkommit med försurning, öknens utbredning med mera. De påminner om kringresande charlataner som sålde olika universalmedel som botade allt från fallandesjuka till håravfall.
    Nuvarande exempel torde vara kamelcentret i Angered där avlönade och politiker hänvisade kamelers allmännytta till en hemsida. Där kunde kamelpiss bota…fallandesjuka och håravfall.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: