Storbritannien: Diskriminering mot kristna flyktingar


av Judith Bergman • 12 augusti, 2018

  • FN rekommenderade förflyttning av 1 358 syriska flyktingar till Storbritannien under det första kvartalet av 2018, varav endast fyra var kristna. Storbritannien gick med på att förflytta 1 112 av dessa flyktingar, samtliga muslimska, och vägrade ta emot de kristna.

  • ”Som förra årets statistik tydligt visar är detta ingen statistisk tillfällighet. Det visar ett mönster av diskriminering av regeringen som har en juridisk plikt att vidta konkreta åtgärder för detta.” – Lord David Alton av Liverpool i ett brev till Storbritanniens inrikesminister Sajid Javid.
  • Vilka specifika initiativ, utöver floskler, tänker Storbritannien ta för att rätta till skadan som redan skett och förhindra den från att ske igen?

Den brittiska regeringen verkar nyligen ha bestämt sig för att ge intrycket av att man bryr sig om förföljda kristna. Premiärminister Theresa May sa i parlamentet den 18 juli:

”Som regering står vi bakom förföljda kristna över hela världen och vi kommer fortsätta stötta dem. Det är svårt att förstå att vi idag fortfarande ser människor som blir attackerade och mördade på grund av sin kristendom, men vi måste återigen bekräfta vår beslutsamhet att stå upp för frihet för människor från alla religioner och trossystem och för att de ska kunna utöva sin tro i fred och säkerhet.”

Läs vidare


5 responses to “Storbritannien: Diskriminering mot kristna flyktingar

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: