Använd hjärnan och inte hjärtat


Fredrik Reinfeldt (MI regerade Sverige i åtta år och han gjorde det helt efter sina personliga intressen. Innan han smet ut bakvägen hann han ha ett sista sommartal och det utbringade han de bevingade orden ”Öppna era hjärtan” tätt följt av att Sverige inte har råd med annat än invandring under många år framöver.

Lasse Granestrand som är f.d. journalist på DN skriver i en debattartikel att hade Sverige öppnat sina hjärtan med förnuft hade situationen varit annorlunda idag.

Ska man överhuvudtaget något erkännande till Reinfeldt, var det att han i sitt sommartal var ärlig. Det tar också Granestrand fasta på då Reinfeldt förtydligade att vi svenskar inte bara ska öppna våra hjärtan. Vi ska också öppna våra plånböcker.

Granestrand frågar också hur vi kom till en punkt när Sverigedemokraterna kan bli Sveriges största parti, kanske t.o.m. det största, om bara en månad? Trots att partiet ständigt motarbetas av övriga partier och har en särställning bland journalister när det gäller att hitta fel, fel valda ord och fel sällskap, är SD det parti som vuxit allra mest sedan de kom in i Riksdagen.

Det här menar Granestrand, beror på att övriga partiet varit oerhört senfärdiga när det gäller migration och integration. Man har varken velat eller vågat ta i frågan och därmed har man krattat manegen för SD.

Granestrand nämner en rad politiker som vågade ta ordet ur mun, men som alla effektivt bemästrades av sina chefer eller skrämdes bort från politiken. Mauricio Rojas, Nyamko Sabuni, Tobias Billström, Nalin Pekgül är/var politiker från både höger och vänster som fick löpa gatlopp efter att den mest känsliga av alla känsliga frågor kom på tal.

Idag misstror mer än hälften av väljarna medias rapportering av migrationsfrågor, samtidigt som ämnet tillhör ett av de allra viktigaste inför kommande val.

Nu ville inte Sverige öppna sina hjärtan med förnuft, tvärtom, och nu skördas frukten av denna rädsla.

Det är uppenbart att allt fler journalister insett att deras försök att svartmåla, angripa och censurera inte hjälpt. Det finns och har funnits en verklighet utanför redaktionerna som påverkar och kommer att påverka vårt samhälle och oss som finansierar det. Detta anade förstås den mediala överheten redan innan Reinfeldts sommartal, men det har varit mer intressant att jaga och svartmåla än bedriva en seriös journalistik som på riktigt beskriver det Sverige våra fäder byggt upp och som kommande generationer tvingas hantera.

SvD


23 responses to “Använd hjärnan och inte hjärtat

 • Gus

  Moderaterna förstörde vårt land 2014, dess politiker är skrupellösa …

  Gilla

 • Grune

  Reinfeldts ” öppna edra hjärtan” betyder ” öppna edra plånböcker”.

  Gilla

 • age

  Vi måste acceptera att Alzheimers sjukdom kommer smygande och ofta i perioder.
  Den påverkar omdömet men kan vara svårt att analysera i ett tidigt stadium.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Att invagga den politiskt oinitierade massan i tron att emotionella impulser skulle äga företräde framför ett sunt rationalitetstänkande, måste ha funnit det perfekta gensvaret inom en lydstat som hemfallit åt självdestruktion, egohumanism och NWO-befrämjande normupplösning och där det feminina resonemanget tillåts sätta agendan – på folkets och den nationella värdighetens och suveränitetens bekostnad.

  Ett psykologiskt sedefördärv utan motstycke i den svenska historien!
  Andreas.

  Gilla

 • Barracuda

  Svenska folket har försetts med mjuka munkavlar – bomull, siden, sockervadd eller vispgrädde … beroende på plånboken, naturligtvis.

  Gilla

 • Linga

  Jag tycker ni kan använda M och S partikassa och inte våra skattepengar till flyktingarna. Det är ju en så bra investering.

  Gilla

  • Grune

   Jag tycker att de som vill ha hit massmördare, bilbrännare, våldtäktsmän, pensionärsmisshandlare och andra grova brottslingar skall ta hem dom till sig och föda dom tills dom dör så slipper vi andra som inte vill ha dom betala för dom. Vi andra skall se till att våra skattepengar går till Svensk välfärd.

   ,

   Gilla

 • Lena

  Det sa ”bom boddibom , ojdå kära nån”, söndagsmatiné för vuxna.

  Gilla

 • verklighetochsanning

  Att Reinfeldt var ärlig i sitt sommartal. tror jag inte ett dugg på. Han var uppenbart köpt av det storkapital som styr världen och gick som barn i huset hos Bilderggruppen. Liksom Annie Lööf gör . Alla svenska politiker som varit där ska åtalas för stämpling till landsförräderi. Reinfeldt lär ha fått 23 oredovisade miljoner?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  För de som tillhör begåvningsreserven är det naturligtvis enklare att tänka med hjärtat än med hjärnan !

  Gilla

 • Pettersson

  Journalisternas ansvar är minst lika stort som politikernas. Hade gjort sitt jobb hade inte politikerna kunnat agera som de gjorde.

  Medierna var duktiga på att tysta och hänga ut invandringskritiker.

  Därför finns alternativmedia.

  Gilla

 • Billy Boy

  Bedragare nr 1 tyckte så här …

  … och bedragare nr 2 har ungefär samma uppfattning …

  Gilla

 • Argus

  Om de använt både hjärna och hjärta hade man sagt nej till flyktingmottagning och istället skickat pengar till UNHCR som med mindre budget hjälper betydligt fler. Samtidigt hade man kunnat återföra nio tiondelar till skattebetalarna och ändå hjälp 20 gånger fler. En faktor på ungefär 200 skiljer i hjälp på plats och i Sverige.

  Gilla

 • Lena

  Hjärtat är en pump och för att hjärnan skall fungera så måste pumpen fungera.

  Gilla

 • Kurt

  Reinfeldt bör ställas inför riksrätt

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: