Använd hjärnan och inte hjärtat

Fredrik Reinfeldt (MI regerade Sverige i åtta år och han gjorde det helt efter sina personliga intressen. Innan han smet ut bakvägen hann han ha ett sista sommartal och det utbringade han de bevingade orden “Öppna era hjärtan” tätt följt av att Sverige inte har råd med annat än invandring under många år framöver.

Lasse Granestrand som är f.d. journalist på DN skriver i en debattartikel att hade Sverige öppnat sina hjärtan med förnuft hade situationen varit annorlunda idag.

Ska man överhuvudtaget något erkännande till Reinfeldt, var det att han i sitt sommartal var ärlig. Det tar också Granestrand fasta på då Reinfeldt förtydligade att vi svenskar inte bara ska öppna våra hjärtan. Vi ska också öppna våra plånböcker.

Granestrand frågar också hur vi kom till en punkt när Sverigedemokraterna kan bli Sveriges största parti, kanske t.o.m. det största, om bara en månad? Trots att partiet ständigt motarbetas av övriga partier och har en särställning bland journalister när det gäller att hitta fel, fel valda ord och fel sällskap, är SD det parti som vuxit allra mest sedan de kom in i Riksdagen.

Det här menar Granestrand, beror på att övriga partiet varit oerhört senfärdiga när det gäller migration och integration. Man har varken velat eller vågat ta i frågan och därmed har man krattat manegen för SD.

Granestrand nämner en rad politiker som vågade ta ordet ur mun, men som alla effektivt bemästrades av sina chefer eller skrämdes bort från politiken. Mauricio Rojas, Nyamko Sabuni, Tobias Billström, Nalin Pekgül är/var politiker från både höger och vänster som fick löpa gatlopp efter att den mest känsliga av alla känsliga frågor kom på tal.

Idag misstror mer än hälften av väljarna medias rapportering av migrationsfrågor, samtidigt som ämnet tillhör ett av de allra viktigaste inför kommande val.

Nu ville inte Sverige öppna sina hjärtan med förnuft, tvärtom, och nu skördas frukten av denna rädsla.

Det är uppenbart att allt fler journalister insett att deras försök att svartmåla, angripa och censurera inte hjälpt. Det finns och har funnits en verklighet utanför redaktionerna som påverkar och kommer att påverka vårt samhälle och oss som finansierar det. Detta anade förstås den mediala överheten redan innan Reinfeldts sommartal, men det har varit mer intressant att jaga och svartmåla än bedriva en seriös journalistik som på riktigt beskriver det Sverige våra fäder byggt upp och som kommande generationer tvingas hantera.

SvD

23 thoughts on “Använd hjärnan och inte hjärtat

 1. Vi måste acceptera att Alzheimers sjukdom kommer smygande och ofta i perioder.
  Den påverkar omdömet men kan vara svårt att analysera i ett tidigt stadium.

 2. Att invagga den politiskt oinitierade massan i tron att emotionella impulser skulle äga företräde framför ett sunt rationalitetstänkande, måste ha funnit det perfekta gensvaret inom en lydstat som hemfallit åt självdestruktion, egohumanism och NWO-befrämjande normupplösning och där det feminina resonemanget tillåts sätta agendan – på folkets och den nationella värdighetens och suveränitetens bekostnad.

  Ett psykologiskt sedefördärv utan motstycke i den svenska historien!
  Andreas.

 3. Svenska folket har försetts med mjuka munkavlar – bomull, siden, sockervadd eller vispgrädde … beroende på plånboken, naturligtvis.

 4. Jag tycker ni kan använda M och S partikassa och inte våra skattepengar till flyktingarna. Det är ju en så bra investering.

  • Jag tycker att de som vill ha hit massmördare, bilbrännare, våldtäktsmän, pensionärsmisshandlare och andra grova brottslingar skall ta hem dom till sig och föda dom tills dom dör så slipper vi andra som inte vill ha dom betala för dom. Vi andra skall se till att våra skattepengar går till Svensk välfärd.

   ,

 5. Att Reinfeldt var ärlig i sitt sommartal. tror jag inte ett dugg på. Han var uppenbart köpt av det storkapital som styr världen och gick som barn i huset hos Bilderggruppen. Liksom Annie Lööf gör . Alla svenska politiker som varit där ska åtalas för stämpling till landsförräderi. Reinfeldt lär ha fått 23 oredovisade miljoner?

  • Dom pengarna har han väl tjänat på importen av analfabeter från Afrika tillsammans med Löven.

 6. För de som tillhör begåvningsreserven är det naturligtvis enklare att tänka med hjärtat än med hjärnan !

 7. Journalisternas ansvar är minst lika stort som politikernas. Hade gjort sitt jobb hade inte politikerna kunnat agera som de gjorde.

  Medierna var duktiga på att tysta och hänga ut invandringskritiker.

  Därför finns alternativmedia.

 8. Om de använt både hjärna och hjärta hade man sagt nej till flyktingmottagning och istället skickat pengar till UNHCR som med mindre budget hjälper betydligt fler. Samtidigt hade man kunnat återföra nio tiondelar till skattebetalarna och ändå hjälp 20 gånger fler. En faktor på ungefär 200 skiljer i hjälp på plats och i Sverige.

Kommentera