Boris Johnson anklagas för islamofobi


GOTT OCH BLANDAT. Det konservativa partiet i Storbritannien kommer att inleda en intern utredning mot den tidigare utrikesministern Boris Johnson, rapporterar Evening Standard. Detta efter att Johnson i en text skrivit att muslimska kvinnor i burka liknar ”postlådor” och ”bankrånare”.

Boris Johnson. Bild från Wikipedia

Källor säger till tidningen att en oberoende panel, ledd av en advokat, kommer att utreda om Johnson brutit mot partiets uppförandekod med kommentarerna, som väckt stor uppmärksamhet i Storbritannien.

Den brittiska polisen lät under torsdagen meddela att man inte kommer att inleda någon polisutredning, eftersom kommentarerna inte utgör något brott.

– Här tycker faktiskt Pettersson att Boris Johnson har fel, muslimska kvinnor i burka liknar inte postlådor och bankrånare utan…

Nåväl, tur att taket i Sverige är högre så man törs skämta utan att bli anmäld för Hets mot Folkgrupp, åklagarna har viktigare saker att göra här!


6 responses to “Boris Johnson anklagas för islamofobi

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: