Boris Johnson anklagas för islamofobi

GOTT OCH BLANDAT. Det konservativa partiet i Storbritannien kommer att inleda en intern utredning mot den tidigare utrikesministern Boris Johnson, rapporterar Evening Standard. Detta efter att Johnson i en text skrivit att muslimska kvinnor i burka liknar ”postlådor” och ”bankrånare”.

Boris Johnson. Bild från Wikipedia

Källor säger till tidningen att en oberoende panel, ledd av en advokat, kommer att utreda om Johnson brutit mot partiets uppförandekod med kommentarerna, som väckt stor uppmärksamhet i Storbritannien.

Den brittiska polisen lät under torsdagen meddela att man inte kommer att inleda någon polisutredning, eftersom kommentarerna inte utgör något brott.

– Här tycker faktiskt Pettersson att Boris Johnson har fel, muslimska kvinnor i burka liknar inte postlådor och bankrånare utan…

Nåväl, tur att taket i Sverige är högre så man törs skämta utan att bli anmäld för Hets mot Folkgrupp, åklagarna har viktigare saker att göra här!

6 thoughts on “Boris Johnson anklagas för islamofobi

  1. Det anglosaxiska Storbritannien är också snart ett minne blott, en ny religion tar precis som i Sverige inom kort över även där !
    Theresa May gör förmodligen precis som Lövet mutter Merkel och Macron, bara längtar efter ett relionsskifte.

Kommentera