Posten har ”tappat” bort 225 kg valmaterial för SD


VALET 2018. Det är inte bara brev, paket och avier som försvinner i PostNords hantering. För Sverigedemokraterna Dalarna har de lyckats tappat bort en hell pall på 225 kg med material inför valet.

Den 26/7 kl. 14.36 hämtade PostNord upp pallen och den fanns då i Veddesta. Klockan 18.23 samma dag så aviseras vi via SMS att försändelsen är på väg och ska lämnas före kl. 16.00 fredag den 27/7. Sedan sitt besök i Veddesta tycks ingen ha sett till vår 225 kilos pall. Konstigt att så stora saker bara kan gå upp i rök och försvinna.

Det reklamerades direkt att försändelsen inte kommit fram och PostNord har i över en vecka hållit på och letat efter pallen.

Resultat? Ingenting, så nu ska det komma en ny försändelse packad på en pall. Värde på det hela? Hela 68.000 svenska riksdaler. Man tar sig för pannan och undrar hur de kan slarva bort så mycket försändelser inom PostNord och hur det kan komma sig att hanteringen är så ovarsam när det gäller medborgarnas post? Beklämmande!

Från Sverigedemokraternas Facebook…

-Pettersson säger att Posten är inte vad den varit. Axel Oxenstierna grundade 1636 det svenska Postverket sedan blev det bättre och bättre, som ett brev på posten. Sedan…

Två svenskar – en byggde upp och en rev ned

En byggde upp och en rev ned

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


44 responses to “Posten har ”tappat” bort 225 kg valmaterial för SD

 • SasjaL

  Väl i vallokalen, var vaksamma om funktionärerna bär någon partisymbol! Vid förrförra valet, så förhandsröstade jag och då ville dom sno min röstsedel, trots att det inte är tillåtet. (De bar röda partilogotyper …)

  Gilla

 • BerraNisse

  Det känns som om man lät Samhall ta över Posten skulle det inte bli sämre. Även med tanke på de muppar som jobbar där….

  Gilla

 • Monica

  Om det är ett sabotage för att förstöra SD:s valrörelse så kammar dessa sabotörer noll då flertalet väljare redan har klart för sig vilket parti de tänker rösta på.

  Gilla

  • Ruth Magnusson

   Ja, men….
   om förtryckta röstsedlar försvinner, kan man ju skriva partinamnet på en neutral sedel. Men räknas dessa vid rösträkningen eller skickas de till resp Länsstyrelse? Om sedlarna inte räknas på ort och ställe valdagen, hur vet man då att de kommer fram till Länsstyrelsen? och verkligen räknas? och läggs till i det totala resultatet för sitt valdistrikt?

   Tror att man ska vara mycket observant i detta val! Kolla att röstsedlar finns i vallokalen, säga till funktionärerna om någonting fattas.
   Sedan sägs det att man som medborgare har rätt att delta dvs observera vid rösträkningen. Någon som vet?

   Gilla

   • Macke

    ”Blanka valsedlar”
    Blanka valsedlar saknar partinamn och namn på kandidater.

    På de blanka valsedlarna står det vilket val valsedeln gäller för, val till riksdagen, val till kommunfullmäktige eller val till landstingsfullmäktige.

    Blanka valsedlar finns utlagda i alla vallokaler och röstningslokaler. Det ansvarar röstmottagarna för.

    Använd blank valsedel om ett partis valsedel saknas
    Saknas valsedeln för det parti du vill rösta på kan du skriva partinamnet på en blank valsedel. Då räknas den som en röst för partiet, förutsatt att partiet har anmält deltagande i val.

    Personrösta med blank valsedel
    För vissa partier kan du även personrösta med en blank valsedel. Det är de partier som har kandidater som har lämnat samtycke. Då måste du både skriva partinamnet och kandidatens namn.

    Rösta blankt
    Röstar du blankt, det vill säga lämnar valsedeln tom, räknas valsedeln som ogiltig och påverkar inte mandatfördelningen mellan partierna. Valmyndigheten och länsstyrelserna redovisar vid den slutliga sammanräkningen hur många som röstat blankt.
    https://www.val.se/svenska-valsystemet/valsedlar-och-personrosta/blanka-valsedlar.html

    Gilla

  • Grune

   Ja, vi måste rösta på Sveriges enda demokratiska parti SD för då har vi för första gången sedan Sverige blev till chansen att få en regering i Sverige och den styrs av Sverigedemokraterna.

   Gilla

 • Valter

  Eftersom det är en hel pall som måste dras ut ur bilen, så är det självklart att chauffören vet hur det gått till. Någon Sherlock behövs inte eller Leif GW, polis förhör på chaffisen ska klara ut det. har dom inte kameror också, inne i lastutrymmet nuförtiden. Aktivister inom Postnord så klart Risken är att cheferna på samma firma kanske inte vill veta eller sanktionerar liknande aktiviteter.

  Gilla

  • Macke

   Pallen blev hämtad av deras turbil och därefter avlastad på terminal.
   När den togs av flaket då scannades att den har anlänt..
   Därefter är den ”försvunnen”
   Antingen står den undangömd på terminalen eller är lastad och iväg körd vart som helst utan scanning.
   Insider och troligen ”gömd” och efter valet så ”hoppsan” här är pallen.
   Det är uteslutandes bemanningsfolk som jobbar på golvet hos PostNords terminaler med sortering.

   Gilla

 • Grune

  Varför just SD:s material??????????

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Tänk så det kan bli, undrar om 7 klövern kommer att hjälpa SD att försöka hitta sin post?

  Gilla

  • Grune

   Nej ! Det är ju 7-klövern som sett till att den har kommit bort.
   /-klövern med socialnaziterna i spetsen är desperata och gör allt för att inte mista sin position i diktaturen.

   Gilla

 • Urban Hjärne

  Fann något intressant på wikipedia…
  Olof Palme hade en farbror som också hette Olof Palme. Under finska inbördeskriget organiserade han ”Svenska brigaden” som stred på de vitas sida mot de röda (bestående av bl.a. socialdemokrater).
  Hela familjen Palme var tydligen djupt involverad i detta då ”bildandet understöddes av de finansiella och politiska kretsarna kring familjen Palme”. https://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_brigaden
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Olof_Palme_(historiker)

  Blev Olof Palme (den senare) kanske socialdemokrat som någon form av botgöring för alla socialdemokrater hans släkt tidigare hade dödat? Eller var möjligen hans mål hela tiden att omvandla partiet till den totalitära verklighetsfrånvända sekt det idag har blivit, och därigenom bädda för dess undergång. Detta kanske som en hämnd för sin farbror? (som stupade utanför Tammerfors, möjligen av en socialdemokrats kula).

  Gilla

  • Ruth Magnusson

   Det sägs ju att vi alla är litet röda i vår ungdom…
   Kanske gällde det Palme också. Men han växte aldrig upp och mognade och kom till insikt?
   Vad vet jag, spekulerar bara.

   Gilla

  • Bosse S

   Adelssläkten Palme kan väl anses tillhöra de högborgliga och sympatiserade politiskt med högern på den tiden. De valde väl för dem helt naturligt då, att bekämpa socialismen.

   Gilla

 • Kurt

  Varför är jag inte förvånad.

  Gilla

 • Kattsand

  Har för mig att posten betalar ut ersättning om försändelsen varit borta i 3 månader. Vem vet, det kanske ”hittas” dagen efter valet, SD blir tvungna att beställa nytt samtidigt som posten inte ersätter eftersom försändelsen då inte varit försvunnen så länge som 3 månader innan den hittades igen…?

  Gilla

 • Billy Boy

  Det här är säkert bara början på fler valsabotage mot SD.

  Lite längre fram d v s när valet kommer igång med förtidsröstning på bibliotek mm och sedan på själva valdagen den 9:e sept. får vi se upp med sånt här fusk som sossarnas företrädare ofta brukar ägna sig åt.

  S-valarbetare dömda för valfusk

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/valarbetare-domda-for-valfusk

  Gilla

 • Billy Boy

  Partisekreterare Lena Rådström Baastad (S): ”Jag är van att vinna val”

  På grund av valfusket i Vivalla tvingades Örebro kommun att göra om sitt kommunalval 2010 i just den nordöstra valkretsen, där bland annat Vivalla ligger.

  https://uvell.se/2016/08/18/baastads-rostskola/

  Gilla

 • Lena

  EN valsedel med alla partierna förtryckta är väl det vettigaste !
  Kryssar för det parti man röstar på .
  Lättare att övervaka rösträknarna och sedan kan man enkelt efterkontrollera.

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   Det enda partiet i Sverige vars företrädare blivit dömda i domstol för återkommande valfusk är just sossar. Ingen politiker från några andra partier har dömts såvitt jag känner till. Hur stort kan mörkertalet vara tro? D v s allt fusk som tyvärr aldrig har upptäckts.

   Socialdemokraterna är därför ohotade svenska mästare i valfusk sedan 10 – 15 år bakåt i tiden, sannolikt ännu längre.

   Gilla

   • Billy Boy

    Lena:

    Min kommentar hamnade tyvärr lite fel. Den var avsedd att postas som tillägg till mina kommentarer ovanför din. Sorry!

    Gilla

 • ruben

  Det är ett brott mot yttrandefrihet och slarv och ovarsamhet med andras egendom de betalt för att få hanterad korrekt. Det är straffbart. Man slarvar inte bort material på en hel pall. Vad händer i Sverige egentligen. Varför verkar inte PostNord vara seriösa nu för tiden?

  Gilla

 • Macke

  Bättre att skicka med ett åkeri som D H L eller Schenker.
  Vad är det som säger att inte den andra pallen ”försvinner”.
  Sedan kommer pallarna tillrätta som ”Gubben ur lådan” efter valet.
  Vid förra valet -14 så vägrade även vissa brevbärare att dela ut SD försändelser och valkuvert.
  Även ifall brevbärarna tar med sig försändelserna ut så är risken överhängande, att vissa tar och ”trollar” bort dem i en papperssamling.

  Gilla

 • Tomas

  Va tråkiga ni är !

  Vi måste naturligtvis tänka positivt se möjligheterna. Låt Post Nord ta hand om alla utvisningar. Mycket effektivt. Någon kommentator har redan föreslagit det tidigare.

  (Annat ämne: Det talas om stängd gräns. Vems gräns är stängd?
  Jag var i dag över till Helsingør. En liten utflykt.
  Varken på danska eller svenska sidan fanns någon kontroll.
  (För tekniskt intresserade: Nu verkar elanslutningen fungera så att färjorna blivit leksaksbåtar. De går nu med batteri!))
  Tomas.

  Liked by 1 person

 • Janne

  Egentligen inget konstigt alls -med tanke på vilket land vi bor i. Kan tiotusentals hektar skogsmark sättas i brand och försvinna och ändå inga skyldiga grips, så kan garanterat också 1 kvm. lastpall med SD valsedlar också gå opp i rök och försvinna!
  Och p.g.a. det grova valfusk som numera förekommer i Sverige så kommer garanterat många kilo SD-valsedlar att också ”försvinna” i samband med valet!
  Var vaksam, delta i både rösträkning och utdelning av valsedlar, anmäl vid minsta misstanke om fusk!

  Liked by 1 person

 • Gus

  En pall mer eller mindre, SD vinner och moderaterna försvinner ! 😊

  Liked by 1 person

  • Macke

   Det handlar även om bedrägeri.
   SD har betalat bra med stålar för en tjänst som de sedan inte har fått utfört.

   Gilla

 • age

  Hoppsan!
  Vilken tillfällighet!

  Liked by 1 person

 • Björn

  Med tanke på att PosrNord verkar anställa vem som helst nuförtiden är det säkert någon SD-hatare som ”hjälpt till” med detta.

  Liked by 1 person

 • Jag

  Nu börjar ”Ryssland” försöka manipulera det svenska valet! Jag tror inte det pk-istiska sjuklövern har någon inblandning i denna fadäs (OBS! Ironi).

  En röst på sjuklövern är en förlorad röst. En röst på ett fortsatt vanstyre av Sverige och dess medborgare till förmån till MENA-individer med Sverige All Inclusive

  Liked by 1 person

 • Blodsven

  Tacka fan för att detta är ett beställningsjobb i sann ”demokratisk” anda…

  Liked by 1 person

 • KENT

  Fodras säkert mer än en person för att ”slarva” så tungt. Postnord får väl undersöka om de har några vänsteraktivister anställda.

  Liked by 1 person

 • SasjaL

  Det finns alltid någon som registrerat försändelsen i senaste led i ett transportbolag, som då bär ansvaret. Flera personer på PostNord vet garanterat var berörd pall befinner sig. Polisanmälan?

  Liked by 1 person

 • Conny Lundberg

  Någon som inte vill att vi skall rösta på SD! Desto större anledning att göra just det!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: