Debatten om Eric Torells död

POLISEN. En 20-åring, Eric Torell, med Downs syndrom hade rymt rymt hemifrån med någon form av leksaksvapen i händerna, sedan blir han ihjälskjuten av polisen, är den korta versionen. 

Vad som hände i detalj vet vi inte men Pettersson skulle vilja skylla på samhällsutvecklingen i stort. För något eller några årtionden sedan var det betydligt lugnare att vara polis och när jag var ung hade vi lokalpolis som kände stadens busar och så åt dem och gå hem när de var för stökiga.

Nu har vi mångkultur, tilliten är borta och en kniv eller ett vapen plockas fram när någon tittar snett eller säger fel ord. Det är beställt av 87:an.

I fallet med Erics död har det gått enligt tidningsuppgifter gått ett larm om att en dokumenterat farlig beväpnad man synts i området, polisen åker dit, hoppar ur bilen, tar sig mot platsen, det är inte fullt dagsljus.

Plötsligt står någon där, det ser ut som ett riktigt vapen i händerna på mannen. Man skriker att personen ska släppa vapnet, personen reagerar inte.

Hur ska jag agera?

Hade vi haft lokalpolis, hade de kanske känt igen Eric och sagt åt honom att gå hem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

32 thoughts on “Debatten om Eric Torells död

 1. Bilden med ”which one is a toy” är inte riktig ok eftersom den visar en airsoft/replika vilken inte var fallet denna gång. Så jag tycker du kan ta ner den eftersom den sänker nivån på diskussionerna om detta fall.

 2. Som förälder till ett barn kommunikationssvårigheter är det märkligt att välja en leksakspistol som kan misstas för en verklig.

  Föräldrarnas ansvar?

 3. Problemet är att polisen inte kan tackla människor med psykiatriska diagnoser. Fast det kan ju inte psykiatrin heller. Vi är ett U-land i denna fråga. Om detta står att läsa dagligen i media. Läkemedelsbolagen vill tjäna pengar! Fast denne goe Erik ser väl ALLA att han har en störning, eller?

 4. Ett leksaksvapen var ingen konstighet när hans föräldrar växte upp. Alla ungar lekte cowboy och indian. Ingen blev skjuten av polisen, när man lekte med sin knallpulverpistol eller pilbåge vilken kunde avfyra riktiga pilar. Dessutom hade var och varannan unge från 8-9-års åldern en riktig kniv. Tiderna har sannerligen förändrats, vem kunde tro att det skulle finnas fler riktiga vapen än leksaksvapen bland barn idag.

 5. Som fossil idag vet man att det homogena kristna och icke mångkulturellt Sverige var ett tryggt och fint land att bo i !!!

 6. Fattar inte hur det är relevant att den döde var efterbliven. Efterblivna kan mycket väl få för sig att skjuta någon på skoj, i oförstånd, precis som små barn. De kan till och med vara farligare än en normal person, därför att den normala skulle fatta konsekvenserna och låta bli medan den döde inte hade någon samtalsförmåga att tala om ens. Jag håller fast vid att det är den som gav honom ett verklighetstroget leksaksvapen som är skyldig till det här.

  • Tydligen kunde han inte prata heller. Varför förse honom med en leksak som liknar ett vapen vilka andra kan uppfatta som livshotande?

 7. Mannen som polisen var ute efter satt häktad på Kronobergshäktet.
  Kvinnan som kände sig hotad bodde på en helt annan adress.
  Två fel.
  De tre poliserna som sköt de sju skotten mot Eric var unga och orutinerade.
  Många fel!

  • Men det fråntar inte föräldrarnas ansvar. Om de har ett barn med en mental nivå som en 3-åring (stod i någon blaska), borde de då inte haft någon form av spärr anordning så att ytterdörren inte kunde öppnas? Tragiskt? Javisst, men skulden ska fördelas mellan polis och föräldrar

 8. Samtidigt med Erics död går Sverige in i en valrörelse och vänstern i dess högborg Södermalm har inga skrupler i val av metoder i valrörelsen.

  Mina vibbar säger att Eric fick ”hjälp” att hamna på platsen och tilldelades en ”leksak”. Sedan larmade någon av anstiftarna polis, som om en verklig efterlyst förbrytare förberedde att gå amok. Hur skulle polis i aktuellt läge kunna veta vem det var, då Eric agerade som en neddrogad beväpnad knarkare mycket väl skulle kunna agera.

  Resultatet blev som det blev – poliserna gjorde knappast fel!

  • Det är något väldigt märkligt i denna historia. Eller en otäckt osannolik slump. Det sägs att verkligheten överträffar dikten, men jag undrar vem som skulle kunna dikta ihop en sådan otäck historia som den här.

   Jag hoppas det blir en grundlig utredning och att vi alla får veta vad som hänt. Jag vill veta, för det här har skrämt mig. Sverige är inte tryggt, oavsett vad våra komiker, journalister och forskare påstår.

 9. Sedan en del år tillbaka är snutarna bara stora starka idioter som ger sig på enkla fylleomhändertaganden trafikbrott o snattande pensionärer där dessa känner sig starka.
  Stöddiga till max!
  Annat gäller när muhammed som saknar all form av respekt kommer in i bilden.. då jävlar kryper snuten minsann!

   • Konstigt att det sitter så många Muhammed på landets fängelser om polisen nu skulle krypa för dem.

 10. De såg ej heller att han var en tämligen småväxt kille
  Man skyller på ljuset, men man såg vapnet. Inga slutsater om hans storlek

 11. Nyutbildade kompetenssänkta polisaspiranter, förmodligen från genusfixerade och vänsterinfluerade Södertörns högskola. Man kan inte anklaga poliserna, det är Morgan och regeringen förtjänst de som gjort förarbetet. Grattis Morgan till dina nya poliser. Vi känner tryggheten öka för varje dag.

 12. Så låt oss slänga ut buset, oavsett om det är ett ”pojkstreck” med att bränna, stjäla, hota och med barnet åker familjen med på en enkelbiljett. Det är föräldrarnas ansvar att se till vad deras ättelägg gör. Utöva tillsyn. Och svider det ordentligt, vilket det lär göra med att bli av med bidragen och andra förmåner som att åka hem till farliga hemlandet på semester då. Kan man inrätta särskilda föreskrifter/lagar för 9000 individer som absolut inte har någon rätt att vara i vårt land, utan skulle skickats där de kom ifrån senast för vidare transport.
  Då kan vi inrätta lagar och med sanktioner som direkt drabbat anhöriga. Behövs det från 8 år, så låt oss starta där.

 13. Danne sänkte intagningskraven till utbildningen, för att politruken tillsynes inte skulle stå där med brallorna nere. Orsak och verkan……döm själva. Sen kan det ju tyckas lite märkligt, att man stoppar ett leksaksvapen i händerna på en så pass go´ kille. -RIP.

 14. Kanske en av polisens 5000 ”presskommunikatörer” borde kallats in för att övertala den stressade gossen att släppa vapnet han riktar mot polismännen.

  • Den stressade lille pojken kanske inte skulle ha varit ute mitt i natten med sin leksakspistol. Föräldraansvaret sprack i och med att Eric kunde ta sig ut i natten.

   • Håller fullständigt med dig. Vi hade inga problem med att hindra treåringar ifrån att rymma. En vredkåpa, idag runt 200 kronor, håller treåringar inne.

 15. Det är ett stort tragedi för alla partner .Eric hade en Kpist replika av plast , någon ringer att en man med vapen hotar folk till polisen mitt i natten på samma gatan som en bil hittades full med någon sorts sprängmedel för inte så länge sedan….
  Polisen kommer och situationen blir hotfull i deras ögon och skjuter…
  Median försöker vinkla så att polisen är skurkarna trots att det är de som har hjälpt till politikerna att maskera den spända verkligheten i lever nu i Sverige…
  Som du säger Pettersson och jag kommer ihåg när vi hade en polis som cirkulerade här och alla kände till honom, att allt var mycket lugnare……

  • Vid fyra-tiden på natten står någon med kpist och riktar den mot poliserna som kommer.
   Han blir skjuten. Och dör.
   Fruktansvärt, tycker media.
   Jag tycker nog att den som riktar vapen mot poliserna – mitt i natten – ska räkna med att det kan bli farligt.
   Polisen ger oss den lilla trygghet vi kan ha, i dagens Sverige. Kom inte i bråk med dem! Inte ens som skämt!

   • Håller fullständigt med dig Claes H

    Det finns alldeles för många proffstyckare här som vet precis hur en polis ska agera. Hur skulle ni själv ha agerat? Det är nog bara en attrapp eller en kille med Downs syndrom, pang så har ni en kula i skallen. För en polis så handlar det om att skjuta eller skjutas, så enkelt är det.

  • Enl föräldrarna var det en liten leksakspistol som Eric hade med sig.
   Som hade legat i hans låda under sängen.
   Han hade tänkt ta den med när de skulle tidigt på morgonen åka iväg och bada.
   Även den som träffade på Eric innan händelsen som även såg att Eric hade Downs syndrom, när hans ena barn också har det.
   Han försökte även senare att gå fram och tala om för den ena polisen vad Eric hade.
   Vilket inte gick.

 16. I verkligheten är det så att en är nyutexaminerad, en examinerades för åtta månader sedan och den tredje är en kvinnlig deltidspolis.

  Två av tre är vad vi får från Södertörns högskola. Folk som hellre skjuter först än använder hjärnan.

  Riktiga poliser hade inte dragit iväg tre skott på en mentalt handikappad människa. Inte använt verkanseld överhuvudtaget.

  Det blir så här när inkompetens premieras med sänkta intagningskrav och annat genustrams.

  • Det var fler en 5 – 6 skott som avlossades men själva antalet har de inte gått ut med.
   Ett tog i en cykel, ett annat i ett fönster samt det tredje som träffade en trävägg som har kommit ut.
   SVT:s nyhetsteam såg och visade vart dessa hade träffat.
   Samt även hittade tomhylsor som låg en bit ifrån som inte polisens tekniker själva hade funnit..
   De lämnades in för ingen skulle kunna finna och ta dem.
   Därefter blev avspärrningen utvidgad.
   Så skjutförmågan var även därefter.

   De kunde heller inte se på att Eric hade Downs syndrom med autistism samt är en tanig och klen ”lintott”.
   Ett väl kännetecken är utseendet i ansiktet på en sådan person.

  • Att bruka våld mot den nya adeln vore i allra högsta grad tjänstefel, samt epitetet nazist, rasist och främlingsfientlig påklistrat på din tjänsteutövning.

Kommentera