Björklund och socialismen


Jan Björklund deklarerar klart och tydligt att han hellre vänder sig till Socialdemokraterna och Miljöpartiet än till Sverigedemokraterna om han vill återfå en ministerpost.

Av självklara skäl ställs då ett antal frågor.

Jan Björklunds parti har tidigare ingått i två samarbeten för att stänga ute Sverigedemokraterna från allt inflytande. Migrationsuppgörelsen med Miljöpartiet och Decemberöverenskommelsen med hela 7-klövern. Bägge uppgörelserna har varit olyckliga för Sverige och på sina håll kritiserats hårt.

Nu vill Björklund ingå i ett samarbete med S och Mp, allt för att stänga ute SD. Ibland undrar jag om det enda faktum som gör Björklund så avogt inställd till SD är hans två adopterade söner från Sydkorea och oron för dessa.

Nu vet vi inte om Miljöpartiet får stanna kvar i Riksdagen och Socialdemokraterna ser ut att göra sitt sämsta val någonsin. Talar vi migration som är en av väljarnas viktigaste frågor och som hittills försett Sverige med enorma problem vi får svårt att lösa, kan Liberalerna hamna i konflikt med Moderaterna. Ulf Kristersson har sagt att han inte tänker bilda en regering med något parti som inte vill se en stram och ansvarsfull migrationspolitik.

Av detta att döma borde Annie Lööf och hennes partivänner diskvalificeras från en sådan regering och om Jan Björklund väljer att vända sig till socialisterna torde också han och Liberalerna vara bort ur diskussionen från en moderat synvinkel. Inom Socialdemokraterna vill både Kvinnoförbundet, SSU och Tro & Solidaritet återgå till betydligt generösare asylregler och vad Miljöpartiet vill vet vi alla.

Det finns andra skäl för Björklund att tänka över situationen.

Tänker han ta beslutet före eller efter valet? Tar han det före klipper han definitivt av bandet med M och KD. Tar han det efter får vi en svekdebatt som knappast kommer gynna 5 procentpartiet.

Är olyckan framme och Mp får stanna kvar i Riksdagen, kan Jan Björklund få med Feministiskt Initiativ på köpet. Mp och FI tänker nämligen ingå en valteknisk samverkan för att FI ska få in en eller flera företrädare i Riksdagen. Ingen tror väl att detta samarbete kommer ske utan att Gudrun Schyman kräver ett visst inflytande. Är Liberalerna redo att ge henne det?

Nej Jan Björklund, dina två söner behöver inte vara rädda för Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna. Som du vet har SD många utrikesfödda på valbar plats för att inte tala om bland väljarna. De som ska vara rädda för SD:s framfart är kriminella och andra som inte har rätt att vistas i Sverige enligt de regelverk som finns tillgängliga. Dina två söner borde nog vara räddare för islam och deras mest radikala följare.

Tänk att vi kan få en regering med S, Mp, C och L som kan tvingas förhålla sig till både V och FI. Nästan som det vore hämtat ur en ny bok av Stephen King.


20 responses to “Björklund och socialismen

 • Punto

  Flaggviftarna på Pride-scenen har för alltid tappat allt förtroende till att få något ansvar för landet och medborgarna.

  Gilla

 • anne b rat

  Det är nästan lite underligt att inte Björklund redan har gått över till Fi, tycker faktiskt att han skulle passa bättre bland dessa skator.

  Gilla

 • compulsoryunion

  folkpartister har alltid gjort och röstat annorlunda än vad de lovat, dvs. bedrägeri partiet med logotyp: en ståkuk som knullar dig.

  Gilla

 • Bosse S

  Jag tror att han väljer och hela tiden har valt den sida som han tror låter honom sitta kvar och uppbära all förmåner som en höjdare i ett riksdagsparti får. Pengarna i plånboken är det som styr. Han tror att linjen med hutlös invandring är det vinnande konceptet. Han är på samma goda sida som gammelmedia. Han och många andra väljer strategiskt det för dem fördelaktigaste alternativet som skapar mest personligt välstånd.

  Gilla

 • Nisse

  Dom sk liberalerna behövs dom ligger på ca 5% i iponionen vilka töntar röstar på ett sånt parti ?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Motfråga:
  Kan SD tänka sig att samarbeta med ett patetiskt litet liberalt mångkulturälskande parti med en partiledare som släpper ut mer dynga från truten än från baken ?

  Gilla

 • Björn

  Björklund – den störste tjurskallen som envist sitter kvar i sandlådan med hänvisning till att han ”lovat sina barn” att aldrig samarbeta med SD.
  Det har sagts förr men tål att upprepas: en röst på Björklunds mikroparti eller Annies skämtparti i valet = du har ingen aning om vad du får efter valet.
  Björklunds parti har runt 4,5 % så det är lite av musen som röt över det hela.

  Gilla

 • B Bäver

  Dom två kappvändarna Lööf o Björklund går till val på att alliansen skall vinna. Men låt inte lura er, viftar S med minister poster, kommer båda sälja ut sin gamla moster. Dessa två är falskare än en orm

  Gilla

 • Thomas

  Den där tomten Björklund känns passé, dags lämna efter valet ,han har så märkliga åsikter.
  Han har sagt i debatter att hans mor som är från Norge inte skulle bli insläppt i Sverige om Jimmie Åkesson var gränsvakt.
  Personligen hade jag hellre stoppat Janne själv.Mest på grund av dumhet och dryghet
  En så låg nivå har Björklund.Totalt utan vett.

  Gilla

  • Bosse S

   Vilken otur för svenskarna att familjen Björklund valde att bosätta sig i Sverige och inte Norge.
   Man kan ju inte se på en person från vilket land i norra Europa denne härstammar, så det förefaller rätt fjantigt att deklarera sin icke helsvenskhet. Han är inte ensam. Det finns fler invandringsförespråkande fåntrattar i vår riksdag som vid de flesta debatter där invandring ingår, brukar börja inläggen med att de egenligen inte är svenskar.

   Gilla

  • Wally Walrus

   Jag mår illa varje gång jag ser denne vedervärdige kappvändare. Kommer aldrig att glömma hans tal om lille Hibo.
   En riktig orm i fårakläder som gör allt för att få vara kvar vid smörgåsbordet.

   Gilla

  • eva

   Viss överdrift, milt sagt! Vi har fri gränspassage mellan de nordiska länderna och att gränspolisen skulle rikta in sig speciellt på Björklunds mamma tror jag är en viss överdrift. Så intressant är hon inte annat än för Björklunds påhittade argument.

   Gilla

 • Lukas

  Om jag förstår saken rätt anser RFSL att det är viktigare att dansa och och ha kul idag än risken att förföljas imorgon.

  Analogin med sagan om syrsan och myran är slående. För den som inte känner till den så handlar den om en syrsa som bara sjöng och dansade hela sommarn lång medan myran slet och samlade till vintern. När vintern kom och maten tröt tiggde syrsan om att få hjälp av myran.

  Hur det gick? Ja myran ansåg att syrsan fick skylla sig själv och fick ingen hjälp. Eftersom syrsan negligerat att sämre tider skulle komma så frös och svalt hon ihjäl.

  Gilla

 • Adam Bohlin

  Har det med hans två adopterade söner att göra kan jag som adopterad och gay klargöra för honom att bjuda in en ideologi där både hans barns utseende och om det skulle visa sig att någon av dem kommer ut som homosexuell inte kommer att vara välkomna i det samhälle som nu börjar ta över vårt land, Liberalism är inte förenligt med den monokultur vilket både Reinfeldts och Löfvens regeringar arbetat hårt med att införa.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  L är ”kapat” av kultur-marxismen sedan förra partistämman. Björklund fick sitta kvar på ”nåder”. Efter detta val kastar nästa partistämma för L ut resten av de ”äkta” liberala medlemmarna i förtroendeställning. Ordet vänster-liberal eller kultur-liberal är förföriskt men vilseledande. Kommunism (vänster) kan per definitioner INTE vara (äkta) liberalism, utan orden är just tecknen på hur liberalismen i Sverige kapats.

  Gilla

 • tikamax

  MAN NJUTER av HUR-RÄTT-MAN-HAR när det gäller våra politiker, DE BEGRIPER FORTFARANDE INTE ETT DUGG av situationen som svenskarna upplever varje dag, dag-för-dag, utan en liten politiker som Björklund, tror att han är STÖRRE än den JÄTTE han har emot sig som kallas SVENSKA FOLKET!

  Gillad av 1 person

 • KENT

  Pettersson skräms när han målar upp sådana skräckscener.
  FI i riksdagen det värsta av det värsta.

  Gillad av 1 person

 • Valter

  En runda till med de naiva verklighets frånvända gänget, och landet kollapsar.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: