Gotlänning våldtog och ofredade barn – döms till sju års fängelse


BROTTSLIGHET. Gotlands tingsrätt meddelar idag en dom med följande innehåll: Målet har avsett misstankar om brott mot 67 målsägande. Den tilltalade åtalades för att ha begått sexualbrott via internt mot 64 flickor som var mellan elva och 17 år gamla vid brottstillfällena. Målsägandena var bosatta i olika delar av Sverige.

Gärningarna var begångna mellan den 1 augusti 2011 och den 24 januari 2018. Dessutom har den tilltalade varit åtalad för grov fridskränkning, kränkande fotografering och olovlig identitetsanvändning. Huvudförhandlingen i tingsrätten har pågått i 34 dagar och åklagaren har bedrivit förundersökning i målet under förhandlingens gång.

Tingsrätten har nu dömt den tilltalade för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn vid fem tillfällen, grov fridskränkning, sexuellt övergrepp mot barn vid sex tillfällen, försök till sexuellt övergrepp mot barn vid två tillfällen, sexuellt ofredande vid 251 tillfällen, barnpornografibrott, utnyttjande av barn för sexuell posering vid 32 tillfällen, försök till utnyttjande av barn för sexuell posering vid 25 tillfällen, försök till köp av sexuell handling av barn vid 15 tillfällen, försök till köp av sexuell tjänst vid 9 tillfällen och olovlig identitetsanvändning vid 8 tillfällen. Vissa av åtalen för sexualbrotten har ogillats eller rubricerats på annat sätt än vad åklagaren i första hand yrkat. Även åtalet för kränkande fotografering har ogillats.

Tingsrätten har bestämt påföljden till fängelse sju år, med förverkande av tidigare villkorligt medgiven frihet om fem månader.

Den tilltalade har även förpliktats att utge skadestånd, huvudsakligen avseende kränkning, med totalt drygt 900 000 kr. De flesta skadestånden har varierat i storlek mellan 5 000 kr och 20 000 kr. Skadeståndsanspråk från 14 målsägande har ogillats.

De sammanlagda kostnaderna för försvaret och målsägandebiträden har uppgått till drygt 5,5 miljoner kr.

Gotlands Tingsrätt Dom B 552-16

-Pettersson vill bara meddela att den dömde heter Mikael Olsson, är född 1969 och hör hemma på Gotland. Sju års fängelse, minus straffrabatten ger drygt 4,7 år i fängelse för sammanlagt 353 brott. Det blir knappt fem dagar per brott, jag skulle hellre ha sett livstid.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


4 responses to “Gotlänning våldtog och ofredade barn – döms till sju års fängelse

 • Sixten

  Här har vi en blågul sexualdåre som varit i farten ser jag.
  Sådana där borde liksom Frida dunkas gula och blå men i hans fall även livstids fängelse, det vore inte för mycket begärt.
  Men jag är ju bara en vanlig dumskalle som klart inget begriper så vad göra?

  Gilla

 • SverigeEuropaVärlden

  Sju års fängelse? Varför inte maxstraff, som är som i ex. Hahamannens fall – 14 års fängelse.

  Varför gradera dessa vidrigheter lägre än Niklas Lindgrens serievåldtäckande?

  Det ger ju en kraftig signal om att barns utsatthet för just dessa brott, den är mindre betydelsefull och viktig.

  Sju år är rena skämtet alltså.

  Gilla

 • ladulaas

  353 brott, 4,7 års fängelse ger c:a 5 dgr/brott, inte 2 dagar. Men det kvittar, löjligt lågt straff.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  White trash of the worst kind!
  Således bespetsar vi oss på att vederbörande pedofilpsykopat får smaka många välförtjänta doser av den egna medicinen inom lås och bom – en påföljd som kommer att vara den enda proportionerliga då vi nu saknar det dödsstraff som motsvarar illgärningarnas omfattning.
  Andreas.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: