Fusket med visum

Expressen tar idag upp en rapport från Riksrevisionen som handlar om korruption på svenska ambassader.

På svenska ambassader i Asien delar tjänstemän och diplomater ut visum till barn för att dessa ska kunna ta sig till Sverige. Många av dessa ensamkommande är idag försvunna.

Expressen har hittat en rad fall med afghanska barn som reser till Sverige på visum som svenska ambassaden i bl.a. Islamabad (Pakistan) godkänt. I visumet står också att barnen ska återvända inom tio dagar. Detta sker dock sällan, utan barnen ”försvinner” och återvänder aldrig.

Föreningen Svensk Afghansk Foundation är högst inblandade i affärerna. Problemet är att Expressens reporter varken når föreningen på telefon eller mejl och att de föreningslokaler man hänvisar till inte existerar.

De konferenser som SAF åberopar och som svenska ambassadanställda utfärdar visum till, existerar inte heller de.

En medarbetare med utländsk härkomst från Migrationsverket som figurerat i skandalen skyller på den utbredda rasismen i Sverige. ”Rasismen sprider sig i alla delar av vårt liv…//…det pågår en häxjakt på invandrare anställda på Migrationsverket”, säger han.

En diplomat, som sedermera fått sparken, har beviljat visum till 80 afghanska medborgare på felaktiga grunder, hälften av dessa på initiativ från Svensk Afghansk Foundation.

Riksrevisionen har uppmärksammat flera kända fall av korruption på ambassadernas migrationsavdelningar och har av den anledningen valt att granska dem hårdare.

Vi ser här exempel på korruption, fusk och dålig koll på vilka som tar sig in i Sverige. Hur många nyanlända som idag befinner sig i Sverige tack vare korrumperade tjänstemän och myglande organisationer vet förstås ingen, men att de är betydligt fler än vad man vill erkänna från offentligt håll kan nog alla enas om. Tänker osökt på de 9 000 afghanska unga män utan id-handlingar som socialisterna och Annie Lööf vill behålla.

Bra journalistik av Expressen som förtjänar att läsas.

Expressen

Svensk Afghansk Foundation

Kvinnan som Expressen väljer att pixla heter Freshta Hazrat och står som firmatecknare på föreningens hemsida.

Personligen tror jag det pågår något bakom kulisserna när det gäller spelet mellan svenska myndigeter och afghaner, både i Sverige boende och nykomna. Varför anländer 23 000 ensamkommande afghaner hit på så kort tid, de flesta med historier som liknar varandra i uppbyggnad och i stort sätt alla utan id-handlingar. Vad har en person som Fatemeh Khavari för roll i det hela och varför väljer regeringen att särskilja gruppen ”ensamkommande afghaner” från alla andra?

Det finns nog en del att gräva i för seriösa journalister.

Ni har säkert hört att afghanerna tänker börja strejka igen. Med start i morgon tänker man sitta på Mynttorget i Stockholm där man tänker kräva full amnesti för alla afghaner i Sverige och säkerligen för alla de som är på väg.

25 thoughts on “Fusket med visum

 1. Allt detta gjorde Fereshta Hazarti och hon har gjort det här med hela sin familj bland annat hennes Mamma, hennes bror Shaipor och hennes andra bror Arash Hazarti är inblandad.

  • Ja du Zia,det finns många sätt av parasiterna,att kriminellt bedraga ett land. Hörde just i Tyskland,att deras kassa börjar sina p.g.a. all deras välkomstpolitik. Nu jagar de sina egna pensionärer,för att fylla på importkassan.
   Samtidigt har de upptäckt att c:a 250.000 barnbidrag betalas ut till mestadels f.d. öststatsländer,åt ”barn” som aldrig besökt Merkels hemland.Verkligheten är att den största delen av beloppen går till Zigenarbaroner,som sänder iväg sina nomader till bl.a. Ruhrområdet i Tyskland. Med skenjobb får detta blandfolk rätt till tyska socialsystemet.Åtskilliga miljarder föres på så sätt över till zigenarnas hemländer.Inte märkligt att dessa bossar lever väl i sina slottslika villor,utmed Svarta Havet.

   • Låter samma som Sverige som låter 600 000 importfall gå på bidrag eller låtsasjobb, men där statsministern direkt skyller den dåliga ekonomin på pensionärerna och hetsar på slakten av dessa.

 2. Kanske dessa tjänstemän personligen kan betala uppehället för de personer de tagit in på dessa falska inresepapper
  för jag är då absolut inte intresserad att betala en enda krona mer.
  vetskapen om detta har funnits i många år att detta pågår (inte pågått) med vissa andra högre tjänstemän gillande i regering(ar)

 3. Detta har pågått i 20 år men ingen gör någonting Detta är de allra farligaste när främmande kulturer intar strategiska och viktiga poster i samhället sådär obemärkt Sverige är de svagaste landet i europa därför har invasionen börjat här Liten bit varje dag En nämdeman i dag tio i morgon en minaret i dag tio i morgon så småningom är sverige ett muslimskt land De som gör saken lätt men är landsförrederi är att sossarna kommunisterna och dom gröna hjälper till allt va dom kan

 4. Som du tänker borde alla riktiga journalister tänka och agera . Undrar varför de inte gör det.
  Jag tror det finns mer än ett svar.

 5. Svenska regeringar kvoterar hellre in ut!änningar än anställer svenskar på våra myndigheter och beskickningar. Ett märkligt beteende, som kan bero på att det sitter alldeles för många utlänningar på höga positioner, som i sin tur prioriterar sina egna landsmän på samma korrupta vis som det gordes i deras egna hemländer. Vi har importerat nepotism- och korruptions-kulturen som finns i de värsta skurkländerna i menaområdet och mörkaste Afrika.

 6. Under 1940-talet räddade Raoul Wallenberg livet på tusentals judar med hjälp av svenska pass. Han är, med rättan, uppskattad och beundrad världen över. Fler sådana hjältar dyker upp idag på olika ambassader ute i Asien och ’räddar’ afghaner med hjälp av visum, men de nekas hjältestatus – vilken orättvisa !

 7. För att få visum har det väl alltid varit att ha ett giltigt ID. Om dom det är en massa hittepå ID:n, då ska väl ambassadpersonalen få sparken med omedelbar verkan. Även få ett fängelsestraff över sig p.g.a urkundsförfalskning

 8. Det är inte bara i Sverige korruptionen bitit sig fast.
  Nu ser det ut som det går att beställa ett domslut i domstolen i Haag.

 9. Är det någon som blir förvånad eller upprörd av de välmående statsbärande partierna? Tänkte väl det, de är ju endast upptagna av att manipulera väljarna, för att få stanna ytterliga en tid vid köttgrytorna.

 10. Vad är det för bananrepublik som skapas. Bara för att folk blir svenska medborgare och kan arbeta i offentliga sammanhang och på myndigheter behöver de inte arbeta i svenska statens intresse. Sluta med all naivitet! Många har flera identiteter och myndigheter får inte samköra! Har varit på tal minst 20-25 år utan att något hänt.
  Som nybliven svenska medborgare borde det vara en karenstid på låt oss säga 7 år innan man får tillträde till svenska myndigheter.

 11. Dags att börja ställa högre krav på offentliga myndighetspersoner. Till att börja med ska alla säkerhetsgranskas. För att det ska vara meningsfullt måste ha ha varit svensk medborgare och bott i landet som sådan i tio år och är du inte född svensk så utökas tiden med åtta år, den tid som det normalt skulle ta att bli svensk medborgare.

  Svenska ambassader är svenskt territorium och svensk lag gäller där. För att kunna lagföra lokalanställda bör det krävas att de beordras till Sverige en gång om året så de vid behov kan gripas och åtalas. Utsatta regioner kanske påkallat med tätare besök. Under besöket i Sverige granskas de för den gångna perioden och har då chans att förklara sig.

  Sedan behöver vi ändra lagstiftningen så att de som kommit hit och fått stanna på falska premisser obönhörligen skickas hem.

 12. De tjänstemän på abassader som delat ut visum som lördagsgodis till landsmän och i ren aktivism måste ställas till svars. Då det ytterst är en fråga om rikets säkerhet, förefaller spionerilagarna vara användbara. strafftiden ska helt naturligt också sittas av i de länder ”shithole” länder de befinner sig. Här har SD en grannlaga uppgift att röka ut dessa spioner.

 13. Fastän vi har världens högsta skatter så lånas det till att hålla landet igång.
  Det finns uppenbara förklaringar.

 14. Nu när Pride karnevalen kan väl de inom polis och militär börja jobba med tex att samla ihop afghanerna och sätta dem i arrest för att inte följa svensk lagstiftning och sticka från Sverige, när deras anonyma ärende har avslagits till högsta nivå, hur de kan göra de när de inte vet deras ID.
  Tips, ta DNA först eftersom de inte vill uppge ID så ser vi när det är åter och ställer till ett helvete för flickor, kvinnor, bränder, stölder o annat kriminellt beteende. Vi vill inte ha sådant skit i Sverige. Adjö adjö..

 15. Aj, aj och Sverige som alltid fördömt andra länder för korruption !
  Sopa rent framför egen dörr och leva som man lär det är inget för det hycklande och förljugna landet Sverige.

 16. Ingår i islamiseringen av Sverige,
  vårt fosterland!

  – och vi ser bara på och accepterar att
  sopsäckarna förökar sig obegränsat!

  => Tiden är snart ute för vårt fosterland!
  Jag lider med er som har livet framför er!

  • Bara att instämma !
   Synd om kommande svenska generationer som inte får uppleva det trygga homogena kristna och icke mångkulturella Sverige som en gång existerade som vi fossiler idag haft turen att växa upp i och få uppleva, det var en enkel och fin tid inget trams fjollande eller viftande med PRIDEFLAGGOR.

Kommentera