Lika värda?


Vi ser i dagarna hur nästan alla, från politiker till poliser, militärer, idrottsprofiler och debattörer, deltar i Europride med leenden och regnbågsfärgade symboler.

I själva verket är mycket få av dessa individer involverade i hbtq-världen, men de vet att de måste för att inte framstå som intoleranta. De är också väl medvetna om att de ställs inför ett dilemma om de inte dansar runt bland homosexuella, bisexuella, transsexuella och om de inte svarar ”självklart” när journalisten sträcker fram sin mikrofon.

Innerst inne anar jag mig till att många egentligen tar avstånd från män i kvinnokläder, kvinnor som blottar sina regnbågsfärgade bröst där det annars är förbjudet och läderklädda individer som piskar varandra framför små barn som tvingats närvara av sina föräldrar.

Jag förstår och kan också sympatisera med närvarande politiker, idrottsprofiler och debattörer. De vill naturligtvis att bögar, flator, transsexuella, fetischister och androgyna ska ha rätt till sina åsikter. Det ska de också ha, ingen tvekan om det, men innebär det att man varje år och i snart varje stad måste hålla skattefinansierade jippon av kolossalformat?

Fast var finns alla dessa goda människor när vi diskuterar rätten till egna åsikter i politiska frågor, när människor hotas p.g.a. sina politiska engagemang och när medborgare förlorar jobb, uppdrag och vänner för att de valt att representera vissa politiska partier?

Hyckleri är ordet jag först kommer på.

Hyckleri är det också när hbtq-rörelsen, media och myndigheter väljer att inte konfrontera den snabbast växande gruppen i Sverige och deras syn på Pride…muslimerna.

Var håller de hus i helgen? Varför besökte inga journalister fredagsbönen för att lyssna efter islams syn på hbtq? Varför drar David Baas fram ett elva år gammalt citat från en Sverigedemokrat när det vimlar av färskare citat från imamer och politiker med muslimsk bakgrund? Varför funderar inte de närvarande idrottsprofilerna över den totala avsaknaden av kvinnor i slöja och män i fotsida kläder?


25 responses to “Lika värda?

 • Bosse S

  Två nollor för mycket minst, har lagts till av någon som vill framhäva hur intresserade och engagerade vanligt folk är av sexuell läggning. Det gäller ju att ta till ordentligt, eftersom ingen i slaskmedia någonsin kommer att ifrågasätta dessa uppgifter, eftersom ingen kan väl få för sig att tro att man ljuger om en sån här ”allvarlg och ädel” sak.

  Gilla

 • HW 74

  Läser i Svenska Dagbladet att det var mer än ½ miljon åskådare
  utefter Pride-tåget. Där klickade mitt matematiska intresse igång….
  ½ miljon människor på 4.3 km! Om 1 person/meter på
  båda sidor blir 8600 personer. Om man trängs ihop kanske 3 per 2meter.
  Räknar man vidare, vilket inte journalisten gjort blir det
  25-dubbla led efter HELA sträckan.
  Alltid lurar det någon! Ok mest alla.

  Snacka om Fake news

  Gilla

 • Stefan SH

  Men Mia, när arrangerar samhället fester av lika karaktär och volymer och hysteri som Pride för familjen, barnuppfostran, kärlek mellan mamma-pappa-barn?

  p.s. jag ber om ursäkt för mitt tidigare ordval, det finns passande synonymer för att uttrycka frustration. Sorry!

  Gilla

 • Pride gisslans saknar dumstrutar

  Pride har utvecklats till PK korridoren i dess mest millitanta form. Ledare bjuds in och vågar inte tack nej med risk för offentlig stämpling. På scenen står tex 7 partier med prideflaggor och ser genuint besvärade ut.

  Många ack så många organisationer och personer som har blivit gisslan i detta spektakel, där minsta motstånd gör att karriären tar tvärstop.

  Var finns landet lagom och alla vanliga medborgare, som tycker Pride spårat ur. Som dessutom tycker paraden kidnappats av extremister av alla sorter som inte drar sig en millimeter för att stämpla alla offentliga soffliggare som inte vill delta.

  Gilla

 • Mia

  Det känns litet märkligt att någon som säger sig tycka att Pride är lika ointressant som fästingens egenskaper startar en lång rad artiklar i ämnet.
  Och särskilt om personen ifråga aldrig verkar varit i närheten av en Prideparad.
  Jag var där i går och man kunde konstatera att detta nu utvecklats till en folkfest med allt fler deltagande och en jättepublik. Och aldrig har man väl sett så många glada människor i Stockholm på en och samma dag.

  Så nästa år tycker jag ni som har synpunkter ska blanda er med den halv million stora publiken innan ni för fram åsikter omn hur det går till.

  Och varför skall en sådan parad tränga sig på folk i Järva som inte vill ha den där när så många frivilligt vill vara med om den i Stockholms innerstad.

  Gilla

  • anne b rat

   Mia<
   du borde läsa dagens Ledarsidorna !

   Gilla

  • SasjaL

   De allra flesta är totalt ointresserade av vad andra gör i sina sovrum. Det är en privatsak. Om det då finns personer som vill trycka upp saker som detta i ansiktet på andra, så är det ofrånkomligt med reaktioner, även om det inte behagar de som står för det beklagliga beteendet …

   Sedan är det klart intressant att [extrem] vänstern ständigt hittar nya arenor att infiltrera, för att nå ut med sina åsikter, som strider mot sunt förnuft …

   Gilla

   • Mia

    De flesta snokar inte i vad andra har för sig i sina sovrum, men så har der inte alltid varit.
    Homosexualitet har varit kriminellt, klassats som sjukdom, de homosexuella har förföljts, misshandlats och det har hänt att de dödats.
    I en del länder avrättar man dem.

    Att de i Sverige numera vågar komma ut som det heter vill de fira en dag på året.
    Och många ställer solidariskt upp och uppmundtrar dem.

    Gilla

   • SasjaL

    Du missar en hel del i sammanhanget, inte helt oväntat …

    Gilla

  • Nosferatu

   Varför vill inte invånarna på Järva ha Pride?

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Därför att de förmodligen är förnuftiga och vet vad som är naturligt !

    Gilla

   • Mia

    Nosfretau
    Därför att de är av samma åsikt som SD-sympatisörer, de gillar inte Pride. Men de är ju också uppväxta i andra länder med helt andra inställningar än de svenska.

    Varför SD-sympatisörerna är emot vet jag inte.

    Gilla

   • SasjaL

    Mia, den sista meningen i din kommentar är mycket väl beskrivande för hur du resonerar! (Jag gav den allra vanligaste anledningen i min kommentar ovan kl. 13:32.)

    Gilla

 • KENT

  Det är kanske därför politikerna älskar pride det är en muslimfri zon.
  Överallt annars så konfronteras de med muslimer och deras krav.

  Gilla

 • Stefan SH - vit, hetero, man.

  Vad är det för ett land Sverige har blivit?
  Ursäkta orden men det är blattarnas, bögarnas och fittornas land det har blivit.
  Som Stefan K skriver, samhället, det som dominerear, har målat in sig i ett eller annat hörn och kommer inte därifrån. Vem vågar idag ifrågasätta dessa extremligheter och riskera karrier och politisk position?
  Den krystade feminismen är en annan grej… tittar på SVT morgonstudio, män är snart helt frånvalda. En och annan är endast framsläppta när en kommentar med sakligt, djupt innehåll behövs. Annars är det bara tjafs som i ett hönshus.

  Gilla

  • Grune

   Rövhålet har ju sagt att den nu sittande låtsasregeringen är feminin.
   Feminin betyder kvinnlig. Med andra ord besår hela regeringen av en drös kärringar som dessutom är homofiler.

   Gilla

 • S Eriksson

  I sanning intressant.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Som en fårskock som vallas åt samma håll !
  Sverige är nära slutet nu.

  Gilla

 • Björn

  Ingen som får frågan om att vara med i den där tramsparaden vågar säga nej av rädsla för att hängas ut och för att bli jagade av det alltid närvarande drevet i media och i sociala medier.
  Precis samma sak som när det gäller de partiledare som ställde upp på RFSL:s partiledarutfrågning. Är rätt säker på att det vara flera av dessa nickedockor som inte alls hade någon lust att stå där och svara på urlöjliga frågor men som ändå gjorde det. Ryggradslöst var ordet!

  Gilla

 • starway3

  ot rebeca o fiona en uppträde med hammare o skäran på sin tshirt, betydde det fu+ck pu**sy r*ot?

  Gilla

 • Lilla fröken PK

  Johan Westerholm på Ledarsidorna har en ytterst läsvärd kommentar om Sjuklöverns moraliska härdsmälta, när de på kommando samfält viftar med prideflaggor och utan betänkligheter gruppmobbar SD. Fy f@n!
  https://ledarsidorna.se/2018/08/valrorelsen-2018-ar-en-skammens-parad-shame-har-borjat/

  Gilla

  • Argus

   Om de socialdemokratiska regeringarna efter 1969 bemannats av Johan Westerholm och hans gelikar hade det politiska landskapet sett väldigt annorlunda ut.

   Jag håller inte alltid med honom men påfallande ofta och han är alltid läsvärd. Socialdemokratin fördärvades då 68-vänstern marscherade in på Sveavägen. Han hade sannolikt stått längre till höger om inte hans mor hade tillhört den politiska sekt som tidigare gick under namnet ”Folkpartiet”.

   Gilla

   • Iallus

    Gillar också Johan W., trots att han är sosse.

    Men nog är det underligt att han, med sin bakgrund i underrättelseverksamheten, envisas med att vara kvar i PARTIET.

    Han kan rimligen inte ha varit ovetande om PARTIETS rejält smutsiga buk och ohämmade totalitära och fascistoida tendenser.

    Gilla

 • Ingmar Silfvast

  Jag förstår inte att 10 % av befolkningen som är sjuka i huvudet kan terrorisera 90 % av befolkningen Ďenhär fräcka 10 % sprider ut sej överallt och alla borde marschera med Fäller du ett kritiskt ord blir de ett fruktansvärt liv och du kan bli bestraffad Detta gäller ju bara svenskar utomjordingarna får ju göra och säga vad som helst utan följder

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: