Var regeringen Carlsson (S) Sverigedemokrater 1995


INVANDRINGEN. Ni har säkert hört talas om Luciabeslutet 1989 när den socialdemokratiska regeringen med hjälp av Moderaterna stängde gränserna för att Sverige var fullt och det i riksdagen lät…

Statsrådet MAJ-LIS LÖÖW (S) 1989: ”Herr talman! Jag har bett att få ta kammarens tid i anspråk för att infor­mera om ett regeringsbeslut i dag, föranlett av att det svenska flyktingmottagandet befinner sig i en kris…”

Gullan Lindblad (M) 1989 som svar på ovanstående: ”Herr talman! Det är bara att konstatera att verkligheten nu har nått rege­ring och riksdag även när det gäller flykting- och invandrarpolitik. Vi mode­rater ställer oss bakom regeringens beslut, inte minst eftersom det är ett gammalt moderat krav som regeringen nu gör till sin politik – nämligen att man ska ta emot flyktingar enligt FN konventionens bestämmelser med en generös tillämpning…”

Men att dessa Sverigedemokratiska tendenser satt kvar även så sent som 1995 är nog mindre känt…läs ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…

Läs Invandring, sysselsättning och ekonomiska effekter, nedanstående står i slutet på del 5.

2014-08-19_2056

Under 1980-talet ändrade invandringen karaktär från arbetskraft- till flyktinginvandring av människor från framför allt Iran, Chile, Libanon och Turkiet

-Pettersson läser den socialdemokratiska regeringens rapport från 1995: ”Även om konjunkturen i svenske ekonomi blir god under resten av 1990-talet kommer sannolikt sysselsättningsgraden bland invandrarna vara låg. Detta beror på att många av 1980-talets invandrare numera är förlorade för arbetsmarknaden. Det är viktigt att detta inte upprepas för 1990-talets invandrare. Det finns viss anledning till optimism. De senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad arbetsmarknad än 1980-talets invandrare…”

Den socialdemokratiska regeringen hade alltså svart på vitt från en egen utredning att utom-europeisk invandring medför problem, ändå blev det som det blev…

I samma utredning stod detta, vad tog dessa krav vägen?

Nåväl, tycker ni det blev bra så rösta på de socialdemokrater som importerar ”etniskt kapital” som ligger långt från Svensk arbetsmarknad utan att ställa krav på dem.

Ovanstående har tidigare publicerats på bloggen.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “Var regeringen Carlsson (S) Sverigedemokrater 1995

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: