Ayad Alwindawe, ägare till vårdcentral som blåst skattebetalarna på minst 20 miljoner gripen i Dubai


BROTTSLIGHET. Ayad Alwindawe, ägaren till den numera stängda vårdcentralen Angered Care i Göteborg har gripits i Dubai och förts till Sverige. Alwindawe har häktats misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll.

Totalt 29 miljoner kronor skickades från bolaget till ett företag utomlands, uppger åklagare. Samtidigt har Västra Götalandsregionen krävt att 22 miljoner kronor ska betalas tillbaka från företaget.

Dessutom är hans fru Ekhlas Sayfulla Muhsin internationellt efterlyst och häktad i sin frånvaro, även där handlar det om mångmiljonbelopp som skattebetalarna är blåsta på.

-Pettersson skulle vilja att Statsminister Löfven visar hur hans påstående om invandringen är en vinst på sikt går ihop. Dessa två, herr och fru arab, är så kallade väletablerade invandrare som ändå kostat samhället 30-40 miljoner, hur blir det vinst Stefan.

TIDIGARE 2018-04-21. Arabisk ägare till vårdcentral häktas för flera grova brott

BROTTSLIGHET. Ayad Alwindawe, läkaren och ägaren till vårdcentralen Angered Care i Göteborg begärs häktad misstänkt för grovt bokföringsbrott och grov oredlighet mot borgenär. 

Ägaren påstår sig ha tagit emot närmare 1 000 patienter i månaden och asylsökande har bokats in till flera återbesök för bland annat nästäppa och trötthet för vilket landstinget har betalt i snitt 1 400 kronor per besök för.

All medicinsk personal på vårdcentralen var anställd via ett bemanningsföretag. Även ägaren till det företaget begärs nu häktad.

Ägaren misstänks även för grovt skattebrott i bolaget då delar av bokföringen saknas. Det är ännu oklart om bolaget töms på pengar. Miljontals kronor har dock förts ut från bemanningsföretaget till vårdcentralens ägarens konto i ett annat land. Ett land där de bägge misstänkta nu har bosatt sig, enligt åklagaren.

-Pettersson menar att fler än läkaren borde åtalas.

 • Vad har revisorn gjort?
 • Västra Götalandsregionen, medger att systemet helt bygger på tillit att vårdcentralen lämnar korrekta uppgifter och betalar ut vad som begärs utan kontroll.
 • De politiker som beslutat om avreglering utan att ha sett till att det samtidigt finns kontroller.
 • De som godkänt Ayad Alwindawes läkarlegitimation eftersom det saknas grundläggande uppgifter.

TIDIGARE 2018-03-21. Arabisk läkare försvunnen med 21 miljoner av sjukvårdens pengar

BROTTSLIGHET & SJUKVÅRD. Läkarförbundet är kritiskt till att en läkare vid vårdcentralen Angered Care AB uppgett att man tagit emot 1 000 patienter i månaden. Enligt förbundet kan en läkare på en vårdcentral knappt ta emot 20 patienter om dagen, vilket är 400 besök i månaden.

– Det är helt orimligt, säger Marina Tuutma på Läkarförbundet till SVT. Vårdcentralen fick stängas då Västra Götalandsregionen ansåg att den låga bemanningen äventyrade patientsäkerheten.

-Pettersson säger att antalet vårdbesök motsvarar en patient var 13:e minut i tio timmar, utan någon som helst rast.

 • Nu kräver Västra Götalandsregionen att Vårdcentralen ska betala tillbaka 21 miljoner kronor men av någon konstig anledning är ägaren/läkaren och pengarna försvunna!
 • Intressant är att patienternas besök på vårdcentralen motsvarar 16,5 besök per år mot det normala ett (1) besök om året.
 • Läkaren, Ayad Alwindawe skrattar nog gott i fjärran land.
 • Ayad Alwindawe verkar också sakna riktig behörighet.
 • Statsminister Stefan Löfven säger att det är inget att oroa sig över, det kommer att bli vinst på lite sikt.
 • Pettersson vill inte bara skylla på läkaren som saknar behörighet utan på de människor som gör detta möjligt. 

De hånskrattar åt oss
Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

TIDIGARE 2017-11-07. Vårdcentralen stängs – patientsäkerheten hotad

SJUKVÅRD. 4.600 invånare i Angered blev på måndagen utan vårdcentral när avtalet med Angered Care AB sades upp med omedelbar verkan. Patientsäkerheten var hotad.

Vårdavtal har sagts upp tidigare i Göteborg men det är första gången politikerna tagit ett så drastiskt beslut som det Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd fattade på måndagen: – Tidigare har det varit ganska långdragna processer. Nu är det första gången som vi ser allvarliga brister i patientsäkerheten. Det är en sak att vi betalar för mycket men det är en helt annan sak att patienterna inte får rätt vård, säger Johan Fält (M), ordförande i nämnden.

Läs mer på GP.se…

Om Angered på bloggen…

-Pettersson tittar lite på vilka som ligger bakom Angered Care AB och i styrelsen sitter:

 • Alwindawe, Ayad Majeed (52 år, Partille) som Verkställande direktör
 • Alwindawe, Ayad Majeed (52 år, Partille) som ledamot
 • Sayfulla Muhsin, Fadil (54 år, Göteborg) som suppleant

Omsättningen är 24 miljoner och vinsten relativt låg. Läs HÄR. Omsättningen är alltså 5.200 kronor per invånare i Angered. Vill ni göra ett besök när och om de öppnar igen så lite information nedan…


11 responses to “Ayad Alwindawe, ägare till vårdcentral som blåst skattebetalarna på minst 20 miljoner gripen i Dubai

 • Karim

  Jag kände denna person sedan flera år och visste hur han gav sjukskrivning till personer som inte var sjuk och inte förtjänar det, mot pengarna. Jag rapporterade till och med honom men ingen trodde på mig. Jag känner honom från början att han har en tendens att fuska och bedrägeri. Det är därför jag aldrig accepterade sitt erbjudande att gå med honom när han etablerade sin pseudo-vårdcentral. Och jag kände honom hur han publicerade ett papper i Journal of Gastrointestinal Surgery i samarbete med en grupp på Sahlgrenska akademin, även om han aldrig hade bidragit till det arbetet. Han är exemplar av falsk läkare som är farlig för samhället och individerna

  Gilla

 • Ingmar Silfvast

  En arab har ju alla rättigheter och en svensk har ju alla skyldigheter Så är de uppdelat i dag tack vare att de innom den svenska politiken finns för stor del naiva blåögda idioter

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Alla vägar bär till Rom sa man förr !
  Idag kan man istället säga, alla vägar bär till de kriminellas paradis Sverige !

  Gilla

 • OPet

  Jo då ! Enligt alla hjärntvättade sossar blir det alltid vinst ! Det blir garanterat god avkastning när sossar räknar ????

  Gilla

 • ruben

  Det blev lönsamt… De förbannade lögnarna vart tog de vägen?

  Gilla

 • Bosse S

  Alla dessa tillståndsmyndigheter som försvårar för oss vanliga, var har de varit. Min teori är att det sitter massvis med mena-människor i nyckelpositioner, som gladeligen hjälper alla Ali och Muhammed med att etablera sina ruffel- och bågföretag. Kom ihåg att de flesta av dessa varelser föraktar, hatar och avskyr oss, främst för att vi är otrogna. Skurkbeteendet har de med sig från hemlandet de lämnat, det är inget som uppstår här, snarare förvärras det p.g.a slappheten här och att de t.o.m. får hjälp att starta upp sina bluffverksamheter av svenska myndigheter.

  Gillad av 1 person

 • Torleif

  Är det skattepengar eller FN-pengar som har försvunnit? 🙂
  En del invandrare tror att allt betalas av FN.

  Gilla

  • Realist

   Vem som betalar är helt oavhängigt !!!
   Däremot deras sätt att LÖGNAKTIGT LURA OCH BEDRA myndigheterna det är utan tvivel LAGVIDRIGT och bör befordra och gottgöra dessa med böter och permanent utvisning !!!

   Gilla

 • Hanna

  Är vi inte litet orättvisa nu – är det säkert att någon verkligen hade berättat för Ayad och hans fru Ekhlas att man måste vara läkare för att driva en vårdcentral? Och alla rutor att fylla i om ersättning, hur ska man veta att det måste vara ett patientbesök och inte bara att kryssa i alla tomma rutor? Dessutom motsvarar 29 miljoner bara ca 2-3 ”flyktingvillor” som köps in av kommunen numera, och det räcker ju inte särskilt långt….

  Gilla

 • Riks

  Privatiseringen öppnade för tjuvar och bedragare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: