Regeringen tillför 4,4 miljoner kronor till folkbildningen för särskilda demokratisatsningar

SKOLAN. I Sverige har vi skolplikt i nio år, från 1997 har alla sexåringar rätt att börja skolan så i praktiken har vi tioårig skolplikt. 

Det är inget bra betyg för skolan och politikerna att regeringen anser det nödvändigt att tillföra 4,4 miljoner kronor till folkbildningen för särskilda demokratisatsningar. 

“Den ökade aktiviteten från olika anti-demokratiska, rasistiska och auktoritära organisationer visar tydligt att demokratin hela tiden måste försvaras. Ett demokratiskt samhälle säkras inte endast via lagstiftningen utan måste ständigt återvinnas genom folkbildning och en bred demokratisk delaktighet bland medborgarna”, skriver Regeringen på sin hemsida. 

Vi måste prata, är en organisation som är med på ett hörn. Vi behöver överbrygga klyftorna som öppnar sig i vårt land. Vi behöver samtala. Prata och lyssna. Om stad och land. Om segregation. Varför? Därför att allt fler känner sig utanför. Allt fler känner oro inför framtiden. Men det finns gott om hopp!, säger Vi  måste prata, men de tänker tydligen inte tala med Sverigedemokraterna och andra icke-vänsterorganisationer.

De tio studieförbunden är bland annat ABF och Ibn Rushd, alltså den vanliga blandningen av vänsterfolk och islamister som tycker alla som inte gillar socialdemokraterna är extremister.

Bland personerna som ska folkbilda om demokratin finns Omar Mustafa, Kitimbwa Sabuni, Mina Dennert och Henrik Arnstad.

Alltså inga demokrater, utan extremister! Det verkar mest vara en satsning för att hålla sossar och deras vänner med skattefinansierade jobb.

-Pettersson säger att den laguppställningen är allt annat en demokratiskt…

Nåväl, jag har ett förslag även om det tar några år att genomföra. Vi avskaffar skolplikten och inför i stället LÄROPLIKT. Kunskaperna hos många av dagens elever och vuxna verkar lysa med sin frånvaro, även om jag erkänner att många ungdomar är duktiga men det är inte tack vare skolan utan trots den.

Petterssons betygsbok från slutet av 1950-talet och åren framåt. Reglerna håller än idag, men jag tror knappast de följs.
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

14 thoughts on “Regeringen tillför 4,4 miljoner kronor till folkbildningen för särskilda demokratisatsningar

 1. Det handlar bara om hjärntvätt i extrem flummig omoralisk vänsterideologi och inget annat !

 2. Något som jag undrar över är att man går bara längre och längre tid i skolan med sämre och sämre lärare och man blir bara dummare och dummare när man går ut gymnasiet. Varför är det så?

 3. Demokratisatsningar i skolan från regeringens sida innebär enbart att lära barnen att SD är onda nazister och endast de “goda” sossarna förtjänar att blida regering.

 4. Demokrati och allas lika rätt ett skämt. Erfarenheten har låtit mig förstå att demokrati använd bara för att manipulera oss.
  Det finns olika hierarkier i vårt demokratiska samhälle. Svininfluensans olika dimensioner är ett bra bevis på detta. När svininfluensan uppenbarade sig i Sverige arbetade jag som chef i offentlig verksamhet. Eftersom vi som chefer var så viktiga i samhället, som man vid tillfället trodde skulle kollapsa, fick vi vaccin långt innan vanliga människor.
  Det man kan fundera på är hur många situationer det finns när demokratin försvinner?
  I andra änden, de som bestämmer när det är en pandemi i samhället. Det är ägarna av de stora läkemedelsbolagen, de har en cirkulerande ordning i den styrelsen, och den är hemlig. Så man vet inte vem som sitter när och trycker på pandemiknappen. Men då skall alla länder köpa deras vaccin. Här har vi ingen insyn eller vetorätt. Det är globalisterna som är diktatorer.
  Denna lista, när det inte råder demokrati i samhället, skulle kunna göras lång, men jag slutar här så kan någon annan fylla på.

 5. Nog för att det är sant att något måste göras åt skolan, men jag tror att det är poänglöst att bråka om elevernas bristande arbetsvilja när läroplanen är fullständigt obegriplig. Vad är det ens en ambitiös elev ska göra för att klara skolan nuförtiden?

  • Det är inte frågan om vad eleverna skall gör för dom kan inte göra någonting. Frågan är vad föräldrarna skall göra. Den frågan är mycket lätt att svara på. Se till vid valet att vi får en regering, en regering som begriper vad dom skall göra i regerings ställning.
   Till exempel måste vi ha en utbildningsminister som vet vad skolan är till för och se till att det aldrig mer blir så att man sparkar lärare med erfarenhet av att lära ut saker och ersätter dessa med odugliga snorvalpar som inte kan någonting. Detta grundar jag på vad jag tidigare sa om utbildning. Det finns fler ministerposter som kräver sin man. Finansministern måste veta hur man handskas med pengar, utrikesministern måste veta hur man umgås med människor,
   statsministern måste veta hur man leder och fördelar arbetet i regeringen och försvarsministern borde åtminstone ha gjort lumpen så han kan skilja på en stridsvagn och en u-båt.

   • Jag håller absolut med dig. Min kommentar var mest svar på bilden med ordningsregler i inlägget. Det känns ju lite som victim-blaming i sammanhanget…

 6. Folkbildning? Snarare indoktrinering och bonus till personerna som är följsamma.
  Om Löfven hade begripit något så hade han förstått att det är virrpannor som Arnstad och compani som har försatt honom i situationen där han befinner sig i dag.

 7. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Socialdemokratisk s k demokrati innebär endast indoktrinering. Det samhälle som de skapat under ca 100 år ser vi nu resultatet av och det förskräcker. Var och en sann demokrat inser att socialdemokraterna har gjort sitt och deras agenda är endast att få behålla makten.

 8. Jisses, ännu mer skattepengar i svarta avgrundshålet. Till ingen nytta alls. Det tar aldrig slut!

 9. Mycket bra förslag…
  Och ,vad håller regeringen på med????
  Vi måste ifrågasätta varför ABF som inte ens har med SD i en broschyr översatt på persiska om valrörelsen har att göra med demokrati liksom de andra personer som representerar islam.

 10. Varje förslösad krona är en stöld från folket ! Lagens strängaste straff. Vatten o brö` , sa fjärrsman`…

  • Så sa fjärrsman, Idag säger man inte ” vatten och bröd”, idag säger man “madrasserad cell.

Kommentera