Kvinna fick halv miljon i bidrag under fyra år i Irak


BROTTSLIGHET. När kvinnan, född 1977, bodde i Sverige beviljades hon bostadsbidrag, barnpenning, barnbidrag och flerbarnstillägg för sina fem barn. Under sommaren 2013 flyttade hon till Irak. Men den informationen delgav hon inte svenska myndigheter – och fram till för ett år sedan fortsatte bidragen att betalas ut.

Utredare på Försäkringskassan har sedan förra året arbetat med ärendet. Nu har uppgifterna lämnats vidare till polisen i Kristianstad, som ska fortsätta utreda det misstänkta bedrägeriet.

Totalt ska kvinnan ha lurat till sig 521 037 kronor mellan 19 augusti 2013 och 31 augusti 2017.

– Felaktighen är att hon lyft de här bidragen under tiden hon bott i Irak. Utredningen är på 66 sidor och hon är misstänkt för grovt bidragsbrott mot Försäkringskassan, säger Rickard Glantz.

Den 40-åriga kvinnan är inte frihetsberövad, och var hon befinner sig nu är okänt. Enligt polisen är hon svensk medborgare, har ett svenskt personnummer men saknar en svensk adress.

– Det finns bara en postadress i Irak, säger Rickard Glantz,  presstalesperson vid polisen i Kristianstad.

Kvällsposten

-Pettersson är inte förvånad, men fyra år utan något händer? Fem barn, gick de inte i skolan?.  Kvinnan är ansvarig för sina gärningar men lagstiftare och tjänstemän borde också synas.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


34 responses to “Kvinna fick halv miljon i bidrag under fyra år i Irak

 • Sven

  Men nu när jag har sett filmen om socialdemokraterna så går det även upp ett Liljeholmen för mig också.

  Nu förstår jag bl.a. hur en irakisk kvinna kan få bl.a. bostadsbidrag i fyra år utan att ens ha en adress i Sverige!

  Gilla

 • Sven

  Fy 17 vad tiderna har förändrats, minns 1981 då jag jobbade ett halvår innan det var dags att rycka in i lumpen (F14/F21) och de meddelade innan dess att *samkörning med era inlämnade uppgifter kommer att ske*. 🙂

  Gilla

 • Sven

  Hahahahahaha jag bara skrattar!

  Kvinnan saknar svensk adress men får ändå bostadsbidrag.

  Detta kan endast hända i Absurdistan…..oj förlåt så heter det inte än, menade Sverige.

  Gilla

 • Micke

  oj oj något föll mellan stolarna, igen!
  Men de sparkade Begler som tydligen var lite för duktig att reda ut ”trassel” på FK

  Gilla

 • Tony

  Man kan reta sig på denna parasit till kvinna, men dumhuvuden som beviljar dessa fantastiska bidrag som sett detta men ändå håller käften står enligt min mening på ett ännu lägre plan, dom vågar helt enkelt inte att ta i skiten. Vi har sett det bland Assistansbluffarna, som utan att kunna uttrycka sig på Svenska, ändå starta dessa företag anställa halva släkten och ge dem fantasilöner, och Försäkringskassan pröjsar snällt ut miljonbidrag, samma FK, där du inte kan ha ett komma fel om du ska
  lämna in en redogörelse, för då kommer brevet tillbaks, där man myndigt ber om kompletteringar.

  Men med smarta advokater o tolkar går allt att ordna.

  Gilla

 • Gus

  Hon är inte ensam, det kryllar av liknande parasiter och fästingar i detta land …

  Gilla

 • age

  Nu räcker snart inte dosen för mina blodtryckssänkande piller!

  Gilla

 • Mm

  Hahaha de lurar mig på mina surt förvärvade skattepengar och jag har inte ens en chans att syna packet i sömmarna. Problem är att vi har olika institutioner som vräker ut pengar. Aningslösa handläggare som tror alla om gott. Det gör inte jag, åtminstone ger jag inte bort andras pengar.

  Gilla

 • Bosse S

  Hur kom pengarna till Irak? Hade hon lägenheten kvar och hyrde ut den, för att säkra postadressen. Påhittiga och driftiga skurkar de här nya medborgarna. Det luktar korruption och inkompetens av dem som är satta och verkställa dessa bidrag. Kanske en släkting till kvinnan?

  Gilla

 • Emil

  Är läsaren lika trött som jag på Svenska samhällets förfall? Gör NÅGOT åt det istället för att bara gnälla! Här finns tips:https://blottettlitetstra.wordpress.com/2018/08/03/gnall-garna/

  Gilla

  • Ki

   Bra iniciativ att uppmana folk till agera…
   Men rösten måste gå till SD , det är bara slöseri med röst om man väljer något annat

   Gilla

 • Gringo

  Låter som en dålig 50-tals film, men de funkar i Sverige, vad ska man säga. De är så dåligt av försäkringskassan, kollar man bara upp svenskar.

  Gilla

 • Joy

  Jag får bostadstillägg och de kollar mig ständigt. Har fått skriva på papper gång på gång och bevisa allt. Hur dessa människor kan komma undan är väldigt märkligt.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Är inte ett dugg märkligt !
   Är man bara osvensk, fräck, hotfull, icke kristen och tillhör en av svenska politikers s.k stackars utsatta grupper så kan och får man göra vad som helst i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige.
   Däremot som infödd naiv och konflikträdd äkta svensk har man inte en chans att komma undan, i det fallet är kontrollen total och hänsynslös men någon måste ju betala notan för nysvenskarnas och pensionsräddarnas välfärd !!!!!

   Gilla

 • Tanten

  Svenska pensionärer som bor inom EU och får sin pension från Sverige, måste visa upp sig och registrera sig en gång per år!! Men det gäller ju bara svenskar som sagt…

  Gilla

 • Ingmar Silfvast

  Dom kan slänga domhär 66 sidorna i sopnedkastet o spara dom pengarna Om dom mot förmodan skulle hitta henne så några pengar får dom inte av henne Skulle hon komma till sverige och bli åtalad så Solna tingsrätt skulle inte utdömma nåt straff som vanligt Tvärtom skulle staden där hon bosätter sej fortsätta att betala ut alla bidrag Det är ju sverige se

  Gilla

 • Lena

  Ut med eländet och alla i hennes närhet !!!!!!!

  Gilla

 • Thor

  Sjuka svenskar nekas ersättning samtidigt som dessa svinerier pågår för fullt. Mörkertalet är fasansfullt. Bidrag skulle inte utgå alls förrän efter 10 års medborgarskap. Före det möjligen matkuponger men inte utan motprestation.

  Gilla

 • Tanten_2

  Gör man aldrig några kontroller mot andra register hos myndigheterna med jämna mellanrum. Nej, det skulle nog störa integriteten om man skulle kunna uppdaga att 6 personer inte längre bor i Sverige.
  Tacka f-n för att vi blir utnyttjade!

  Gilla

 • Punto

  2011 var Dan Eliasson GD för Försäkringskassan. Så det här är inte så märkligt.

  Gilla

 • ossie

  FK har alltså obefintlig kontroll. När det gäller blattar så flödar bidragen ut och att göra ordentliga kontroller är väl rasistiskt.

  Gilla

 • Lena

  Fängsla alla dårarna som har gjort detta brott möjligt , beslagta allt de äger! Ut med skräpet efter det !

  Gilla

 • Janne

  Om all form av fattigvård togs bort så skulle vi slippa mycket elände och bedrägerier.
  Och om gränsen stängs och 2 millioner utlänningar utvisas så skulle vi vinna ännu mer, då skulle det i alla fall finnas en chans att Sverige skulle kunna bli ett normalt land igen.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Undrar hur stort mörkertalet är hos dessa pensionsräddare egentligen ? Det blir lite dyrare i början att utreda mörkertalet, men i längden så blir det en förtjänst att få fram dom flesta fuskare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: