Stäng

Xhevat Morina, med tolkbehov på albanska dömd till sju års fängelse

BROTTSLIGHET. Xhenat Morina, har nu dömts för mordförsök och grovt vapenbrott i samband med ”familjetvisten” bland två ”småländska” klaner i centerledaren Annie Lööf hemstad Värnamo. 

Först greps greps och anhölls nio personer. Fem av dessa häktades sedan, men åklagaren ansåg att bevisningen bara räckte för att gå vidare med åtal mot en person, 51-årige Xhevat Morina, som nu döms till sju års fängelse för sin inblandning i klanstriden.

Tingsrätten dömer herr Morina för grovt vapenbrott och mordförsök. Påföljden blir sju års fängelse. Morina ska även betala skadestånd på knappt 140.000 till mannen han sköt. Morina hävdar att han sköt i nödvärn och ska överklaga.

Sveriges Radio

TIDIGARE 2018-04-30. Fem ”smålänningar” häktade i Värnamo

BROTTSLIGHET. I dag häktades fem personer i ”familjetvisten” i Annie Lööf hemstad Värnamo i fredags. De ej dömda men häktade på sannolika skäl misstänkta för försök till mord är: 

 • Xhevat Morina, 50, tolkbehov på albanska. Dömd för våld mot tjänsteman när han på Värnamo sjukhus misshandlade en läkare med knytnävsslag i ansiktet och sparkar i magen. Tingsrätten gav honom tre månaders fängelse. Hovrätten tyckte dock det var alldeles för hårt för att spöa en läkare på sjukhuset så de ändrade till skyddstillsyn och samtal med psykolog.
 • Robin David Josef Natzén, 29 år, dömd för grovt vapenbrott, narkotikabrott och rattfylleri. Greps och häktades nyligen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse men släpptes ur häktet, dock fortfarande misstänkt. Umgås medkriminella MC-gäng.
 • Sami Baruti, 24, tidigare bötesstraff för vapenbrott.
 • Petrit Baruti, 20, inga tidigare domar.
 • Kenny Nguyen, 22, inga tidigare domar.

-Pettersson säger som så ofta. Det finns inte för få poliser i Sverige, det finns för många kriminella invandrare…

TIDIGARE 2018-04-29. Två albanska familjer bakom kriget i Värnamo

BROTTSLIGHET. Det var ett bråk mellan två familjer som på fredagskvällen kulminerade i de våldsamheter i Värnamo som har gjort att nio personer nu anhållits.

Narkotikahandel ska vara en del av konflikten. Flera personer fördes till sjukhus, men enligt polisen ska ingen ha skadats allvarligt.

Ytterligare en person har anhållits efter en skottlossning i Värnamo på fredagseftermiddagen.

”Det finns nu sammanlagt nio personer anhållna i ärendet, åtta personer på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och en person anhållen på sannolika skäl misstänkt för vapenbrott”, säger kammaråklagare Jessica Andersson vid åklagarkammaren i Jönköping i ett pressmeddelande.

-Pettersson  säger att det är två albanska familjer inblandade och det i Annie Lööfs hemstad där centern styrt sedan 1971.

Lööf brukar framhålla att hon kommer från Värnamo där en stor del av befolkningen är från andra länder precis som det skulle vara en fördel.

Helgens skottlossning i Värnamo var den femte på mindre än ett år.

TIDIGARE 2018-04-28. Kvinna gömde vapen på akutens toalett, åtta anhållna

BROTTSLIGHET. Polisen grep under fredagskvällen en kvinna som försökt att gömma undan ett vapen på akutmottagningen i Värnamo. 

Kvinnan uppges vara anhörig till en av de personer som skadades under det stora bråket under fredagen där flera personer skadades.

Polisen utreder händelsen som mordförsök och har gripit flera personer. Fyra personer fördes till sjukhus men fler kan ha skadats, enligt polisen. Ingen av dem uppges ha fått livshotande skador.

Polisen

-Pettersson noterar att det verkar ha varit livat i Annie Lööfs hemstad, det beror kanske på att det är lönehelg.

Skottlossning, knivskärningar, minst en påkörd med bil, vapen på akuten. Minst fyra skadade och två familjer inblandade. Har de bytt religion i det småländska bibelbältet…

Åtta personer är anhållna för mordförsök skriver åklagaren.

TIDIGARE 2018-04-27. Stor polisinsats i Värnamo efter skottlossning

BROTTSLIGHET. En skottlossning har inträffat i Värnamo och flera personer är skadade. Polisen är på plats med ett stort antal patruller efter skottlossning i en del av staden.

Flera personer är skadade och polisen har inlett en särskild händelse.

– Jag såg polisen ute vid E4 där de stod och drog fram automatvapen, säger ett vittne till polisinsatsen.

Aftonbladets uppgiftslämnare med insyn i insatsen uppger att flera skott avlossats och det finns också uppgifter om att personer skadats med kniv.

– Vi har fått larm om ett grovt våldsbrott och vi har flera personer som är skadade. Hur många det är frågan om är oklart på samma sätt som vi inte riktigt vet hur alla de här personerna har skadats, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisen i Region öst.

Hon uppger vidare att polisen betecknar situationen som en särskild händelse under ledning av en särskild stab.

Värnamo Nyheter rapporterar att polisen bevakar akuten.

-Pettersson säger att det är klart det är livat, det är ju ändå fredag och klockan är 18 och även Värnamo tillhör det nya Sverige…

Polisen uppger att det är en konflikt mellan två familjer. Kanske familjen Svensson som blev ovän med familjen Nilsson om vem som har den finaste grillen i området…. eller???

Om Värnamo på bloggen…

 

7 reaktioner på “Xhevat Morina, med tolkbehov på albanska dömd till sju års fängelse

 1. ”<Klådan" ar tydligen försvunnen låt alla de andra hycklarna göra honom sällskap !
  Monster !

 2. Värnamo politikern Esse P (L) skrev på sin facebook att det var ”nysvenskar” Det har han fått faan för blivit varnad av lokalpartiet och kanske blir utesluten av rikspartiet för att ha skrivit sanningen. Nu är han 73 år och har sin karriär bakom sig men han har inte pudlat en mm det ska ha cred för.

 3. 7 års vistelse på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell !
  Är snart ute igen efter avräknad häktestid och villkorlig frigivning efter 2/3 av s.k strafftiden för gott uppförande som det så fint heter i de kriminellas paradis Sverige.

 4. Orkar inte ens att läsa allt …………sparka ut skitslöveln och hela hans klan!
  Kommer aldrig att göra något gott för svenskarna ……………

  1. Instämmer med Lena;
   UT UT med alla släktingar !
   Dessutom dra in alla bidrag FK ni måste se till att stänga ”floden av bidrag” till alla brottslingar !!

   1. Ut ?
    Inte lika enkelt som in nu när som det vetkar 8 partier i riksdagen tycker att ingen som bott i Sverige en tid ska kunna tvångsutvisas.
    Var det inte det J.Å enligt uppgift lovade i svensk barn-TV ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: