Radikaliseringen är regeringens fel


Radikaliseringen bland de muslimer som valt att bo i Sverige har kunnat ske tack vare den nuvarande regeringen och Alliansen.

Det finns idag tusentals radikaliserade muslimer i Sverige, hundratals har tagit värvning i IS och detta har kunnat ske tack vara Reinfeldts och Löfvens regeringar.

Det skriver upphovsmakarna till Doku, den nya stiftelse som ska granska de islamistiska miljöerna i Sverige. Naturligtvis vet ingen hur många islamister som går omkring på våra skattefinansierade gator och torg och inte heller vad de är kapabla till. Exempelvis beräknas antalet salafister i Sverige uppgå till tiotusental och då talar vi om den kanske mest bokstavstrogna muslimska gruppen av dem alla.

Artikelförfattarna och personerna bakom Doku har listat fyra punkter där Stefan Löfvens regering försvårat arbetet mot muslimsk extremism.

 • Den nationella samordnaren mot extremism som kännetecknats av ineffektivitet och okunskap. Säg Sahlin och no more…
 • Alice Bah Kuhnkes okunskap eller möjligen medvetna lögner…
 • Finansierad forskning där stora pengar hamnat i händerna på exempelvis Mattias Gardell och andra som står islam mycket nära…
 • Naivitet och rädsla har gjort att regeringen skänkt stora summor pengar till muslimska organisationer och föreningar som visat tydliga tecken på islamism…

Ja, vi bor ju i Sverige och ingen är väl idag förvånad över att muslimsk extremism växer, att ”svenska” muslimer deltagit i internationella terrorattentat och att det förmodligen inte finns någon grupp som har sånt stöd från regering, riksdag, intresseorganisationer, artister, Svenska kyrkan m.fl.

”Vi tror att tiden nu är mogen för ett effektivt engagemang mot islamistisk terrorism, såväl politiskt och polisiärt som journalistiskt”

Så sant, så sant, men varför inte granska islam som religion lite närmare. Det finns väl ingen religion som är omhuldad av så många problem som islam.

Expressen

Dokus webbsida är under konstruktion, men ni kommer att kunna följa den här.


4 responses to “Radikaliseringen är regeringens fel

 • age

  Ska vi verkligen straffas på det viset för att vi byggt upp en egen kultur?

  Gilla

 • eva

  Bloggen Ledarsidorna.se har skrivit mycket om hur politisk islam infiltrerat Sverige. Värt att följa.
  Alice Bah Kunkes far är från Gambia och där är de flesta muhammedaner. Hennes mamma är svenska. Skulle tro att ABK är muhammedan i smyg och kommer fram som muhammedan när tillfälle gives.

  Gilla

 • Danne

  Ingen annan rörelse kan som islam få både bidrag och gillande trots dess odemokratiska tankesätt.
  Det verkar finnas ett dåligt samvete som ligger till grund för detta. Vet inte vad det beror på, men att islam/islamister inte är behäftade med dåliga samveten är tydligt.

  De har gått genom de sista 14 seklerna med fanan högt och svärdet i den andra handen. Deras brott kan vara de värsta som utförts genom historien och är troligen ett resultat av deras grymhet och den religion som utformats för att passa deras behov.

  Ingen religion har som islam varit opåverkad av den evolutionära utveckling som präglar moderna samhällen. Hade de inte haft oljan så hade deras öde varit beseglat för flera sekler sedan. De har inte behövt anpassa sig till behovet att försörja sig själva, deras migration har i stället blivit lösningen eftersom de inte kan försörja sig själva.

  Det är det sista folkslag som ett modernt land som Sverige behöver. De importerar asiater för att sköta deras länder och de behandlas som slavar.
  De mördas, våldtas, får ingen lön, piskas, avrättas m.m. och ingen i väst klagar utan tar emot dem med öppna armar.

  Gilla

  • Sten i Gatan

   Anhängare till islam har inget samvete som vi ser det. De visar knappast heller någon skam, trots att skamlöshet är en synd i Koranen. Följer de bara Koranen riktigt behöver de inget samvete, eftersom Allah ändå vet allt. De är religiösa robotar helt enkelt, förprogrammerade i Koranskolor och dagligen bekräftade i moske´n.

   Ett exempel från mitt jobb i Saudiarabien, där fick jag mig berättat av en norsk arbetskamrat att han kördes till bilverkstaden av Ibrahim, allmän ”fixare” på projektets personalavdelning. För ovanlighetens skull var det molnigt väder, varför norrmannen av normal artighet frågade Ibrahim om han trodde det skulle bli regn. Ibrahim tittade storögt på honom och sa: – ”Frågar du mig? Jag vet inte”, och pekade uppåt: – ”Fråga Allah, han vet!”

   Det blev visst inget mer sagt på den resan …

   Samvetet finns där uppe i himlen, inte här nere på jorden.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: