Djurgården behåller grovt kriminell afrikan i styrelsen

BROTTSLIGHET. Paul Akofely, medborgare i Kongo, valdes till ny ordförande i Djurgården Boxning. Detta trots att han har varit tungt kriminell i 20 år. Akofely är bland annat dömd till sex års fängelse för mordförsök på två poliser. Totalt har han dömts till fängelse vid tio separata tillfällen.

Nu byter Djurgården Boxning ut ordföranden, men den tungt kriminellt belastade Paul Akofely får sitta kvar som ledamot i idrottsklubbens styrelse.

Paul Akofely är i skrivande stund åtalad för köp av sexuell tjänst, efter att ha betalat 1 500 kronor för oral- och analsex med en transvestit.

Läs mer på Nya Tider…

-Pettersson undrar naturligtvis varför Paul Akofely, medborgare i Kongo är kvar i Sverige efter tio fängelsestraff…

TIDIGARE 2018-06-19. Metro snor artikel rakt av, utan hänvisning

MEDIA. I en av landets äldsta boxningsklubbar genomfördes nyligen en ”kupp” när den nya ordföranden röstades igenom. Den nyvalda mannen är en 41-åring som finns med under ett tjugotal punkter i polisens belastningsregister. Ett av fallen är fortfarande under utredning, skriver tidningen Metro, helt riktigt. Det är bara ett fel, historien är stulen från Nya Tider, rakt av. Ibland duger de förhatliga alternativmedierna, men det är dålig stil att inte hänvisa och länka. Speciellt när man som Metro tjänar pengar på andras arbete.   

TIDIGARE 2018-06-17. Djurgårdens nyvalde ordförande dömd för mordförsök på poliser

BROTTSLIGHET. Paul Akofely är i dag 41 år och har invandrat från Kongo. Han är inte svensk medborgare och har ägnat större delen av sitt liv i Sverige åt kriminalitet.

Första domen kom 1993, då Akofely var 16 år. Han dömdes då för bland annat misshandel. Sedan dess har det rullat på. Akofely förekommer under 23 avsnitt i belastningsregistret.

Den 16 maj hade den anrika boxningsklubben Djurgården sitt årsmöte, där en ny styrelse skulle väljas. Mötet kuppades, då ett antal medlemmar dök upp oanmälda och körde över valberedningen. Flera ledamöter åkte ut och till ordförande valdes en person utan meriter från vare sig förenings- eller arbetsliv, det var Paul Akofely som bland mycket annat är dömd för mordförsök och grovt vapenbrott, efter att ha öppnat eld mot två poliser i samband med en biljakt utanför Västerås.

Läs mer om Paul Akofely  på Nya Tider…

-Pettersson fortsätter med Pauls storebror som också visat sig vara en lönsam pensionsräddare, numera död. 

Storrånaren och storebror René Akofely som hittades mördad, skjuten i huvudet den 14 maj 2014.  2009 dömdes han till sju års fängelse efter ett väpnat rån mot postterminalen i Göteborg. Han var även misstänkt för delaktighet i kuppen på Arlanda 2002 då över 40 miljoner kronor stals.

René Akofely

Polisen har inlett en förundersökning om mord och kriminaltekniker arbetade under hela förmiddagen för att säkra spår i huset på Kungsgatan. 38-åringen hittades på första våningen och hade skottskador i huvudet.

René Akofely var misstänkt för delaktighet i det stora rånet på Arlanda 2002 då över 40 miljoner kronor stals. Han åtalades för häleri men åtalet ogillades.

2009 dömdes han till sju års fängelse efter ett rån mot postterminalen vid järnvägstationen i Göteborg. Den 22 januari 2008 stormade tre tungt beväpnade rånare in på postterminalen vid järnvägstationen. Där tvingade de under vapenhot ned elva anställda på golvet.

Strax innan eller samtidigt placerades bombattrapper ut vid polishuset i centrala Göteborg och vid Citypolisens lokaler. Fem bilar sattes i brand för hindra polisen att komma fram och för att ytterligare öka förvirringen kring vad som höll på att hända. Delar av centrum spärrades av och ett 100-tal personer tvingades lämna sina hem på grund av bombhoten.

Men trots alla förberedelser och avledningsmanövrar blev storrånet mot postterminalen 2008 ett fiasko. Rånarnas mål var 80 miljoner kronor men deras plan var flera år gammal. De fick nöja sig med cirka en halv miljon kronor, det mesta i rikskuponger. Samtliga i ligan kunde senare dömas efter att två personer tjallat på dem.

René Akofely, som pekades ut som ligans huvudman, dömdes av Göteborgs tingsrätt till sju års fängelse för misshandel, olaga hot, rån, anstiftan till skadegörelse, medhjälp till sabotage och anstiftan till grovt sabotage. Han blev villkorligt frigiven ur fängelset den 31 januari 2013.

René Akofely förekommer i över 20 avsnitt i belastningsregistret. Bland annat är han dömd för vållande till annans död, övergrepp i rättssak, grovt rån samt misshandel vid ett flertal tillfällen.

2004 fastställde Svea hovrätt en dom på tre månaders fängelse gällande olaga hot från Stockholms tingsrätt. René Akofely hade, enligt domen, brevledes dödshotat en reporter på tidningen Expressen.

Brevet, som var adresserat till reportern, ankom till Expressens redaktion efter att han skrivit en artikel som handlade om Arlandarånet.

Det får räcka för denna gång, men tycker ni det är lämpligt att den kongolesiske medborgaren Paul Akofely går lös i Sverige så röstar ni naturligtvis på något parti i sjuklövern…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Djurgården behåller grovt kriminell afrikan i styrelsen

  1. I sportens värld är allt tillåtet, där bestämmer det mångkulturella etablissemanget !

  2. Man får väl säja att HAN passar in i det samhälle våra politiker har arrangerat för oss medborgare idag, korruption, missförhållanden, våld, våldtäkter, mord, RÅN, BRÄNDER, pedofili, orättvisor mot den inhemska befolkningen – fattas bara en kriminell som ordföranden också i DJURGÅRDENS styrelse SÅ ATT ”UNGDOMARNA” HAR ”någon” att se upp till och likna…..

  3. Det verkar högst opassande att en med den kriminella bakgrunden skall vara en av förebilderna för unga boxare. Det känns, som pk-samhället dagligen riskerar köpa ner sig i mörker, för att demonstrera sina sympatier för normbrytande mångkultur. Finns det ingen lämplig att välja utan tung kriminalitet kan man undra.

    • Sverige kan garanterat bli hur idiotiskt som helst !
      Någonstans ska ju dårskap vara samlat.

Kommentera