Storrånaren René Akofely hittad mördad


STOCKHOLM. Storrånaren René Akofely som hittades i mördad i morse, skjuten i huvudet. 2009 dömdes han till sju års fängelse efter ett väpnat rån mot postterminalen i Göteborg. Han var även misstänkt för delaktighet i kuppen på Arlanda 2002 då över 40 miljoner kronor stals.

René Akofely

René Akofely

Polisen har inlett en förundersökning om mord och kriminaltekniker arbetade under hela förmiddagen för att säkra spår i huset på Kungsgatan. 38-åringen hittades på första våningen och hade skottskador i huvudet.

René Akofely var misstänkt för delaktighet i det stora rånet på Arlanda 2002 då över 40 miljoner kronor stals. Han åtalades för häleri men åtalet ogillades.

2009 dömdes han till sju års fängelse efter ett rån mot postterminalen vid järnvägstationen i Göteborg. Den 22 januari 2008 stormade tre tungt beväpnade rånare in på postterminalen vid järnvägstationen. Där tvingade de under vapenhot ned elva anställda på golvet.

Strax innan eller samtidigt placerades bombattrapper ut vid polishuset i centrala Göteborg och vid Citypolisens lokaler. Fem bilar sattes i brand för hindra polisen att komma fram och för att ytterligare öka förvirringen kring vad som höll på att hända. Delar av centrum spärrades av och ett 100-tal personer tvingades lämna sina hem på grund av bombhoten.

Men trots alla förberedelser och avledningsmanövrar blev storrånet mot postterminalen 2008 ett fiasko. Rånarnas mål var 80 miljoner kronor men deras plan var flera år gammal. De fick nöja sig med cirka en halv miljon kronor, det mesta i rikskuponger. Samtliga i ligan kunde senare dömas efter att två personer tjallat på dem.

René Akofely, som pekades ut som ligans huvudman, dömdes av Göteborgs tingsrätt till sju års fängelse för misshandel, olaga hot, rån, anstiftan till skadegörelse, medhjälp till sabotage och anstiftan till grovt sabotage. Han blev villkorligt frigiven ur fängelset den 31 januari 2013.

René Akofely förekommer i över 20 avsnitt i belastningsregistret. Bland annat är han dömd för vållande till annans död, övergrepp i rättssak, grovt rån samt misshandel vid ett flertal tillfällen.

2004 fastställde Svea hovrätt en dom på tre månaders fängelse gällande olaga hot från Stockholms tingsrätt. René Akofely hade, enligt domen, brevledes dödshotat en reporter på tidningen Expressen.

Brevet, som var adresserat till reportern, ankom till Expressens redaktion efter att han skrivit en artikel som handlade om Arlandarånet. I nuläget är ingen misstänkt gripen för mordet på den brottsbelastade 38-åringen.

-Pettersson börjar bli orolig för pensionen – är det inte pojkar som den här som skulle rädda ålderdomen för oss Myten?


19 responses to “Storrånaren René Akofely hittad mördad

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: