Tommy Robinson släppt efter överklagan

YTTRANDEFRIHET. Den fängslade brittiske medborgaraktivisten Tommy Robinson kommer att försättas på fri fot i väntan på en ny rättegång. Det beslutade en domstol i Storbritannien på onsdagen. 

35-årige Robinson dömdes i maj till 13 månaders fängelse utan rättegång efter att han filmat och rapporterat direkt utanför en domstol i Leeds. I domstolen pågick en rättegång mot ett muslimskt våldtäktsgäng som tvingat minderåriga brittiska flickor till prostitution.

Nu anser dock chefsdomaren, i den högre instansen att domen, efter överklagan från Robinson att domen var felaktig och ”rättegången” måste göras om.

Fallet orsakade ett ramaskri från supportrar och anhängare av yttrandefrihet med ett flertal demonstrationer.

Daily Mail

Läs om Tommy Robinson på bloggen…

Stöd bloggen…

5 thoughts on “Tommy Robinson släppt efter överklagan

  1. Han borde givetvis inte blivit frihetsberövad från första början. Men vad vet jag, vad hände med männen utanför rättssalen, oskyldiga allihop? Varför vill inte media prata om detta, är det lättare med Anders Eklund och svårare med Kapten Sosse Klänning, Göran Lindberg? Om de så kallade förövarna utanför domstolen är oskyldiga, varför anmäler de inte Tommy i civilrättslig domstol? De vill stå utanför brittiskt rättsväsende men göra vad fan de vill?

  2. Jag gläds med Tommy Robinsson. Förmodligen vinner han också i nästa instans eftersom han nu har släpps!
    Äntligen goda nyheter!

KommenteraAvbryt svar