Så minskar du ditt klimatavtryck

DUBBELMORAL. I dag infaller det som kallas ”Earth overshoot day”, den dag då på året då vi har förbrukat de naturresurser som vår jord kan producera på ett år.

Det innebär att från och med i dag och fram till årsskiftet lever vi på naturtillgångar som vi egentligen inte har. Men det finns ett par knep för att minska sitt klimatavtryck.

Gunilla Elsässer, avdelningschef för mat, klimat och energi vid Världsnaturfonden ger goda råd.

Vi ska åka mer kollektivt, cykla mer, gå mer och äta mindre kött säger damen på SVT.

-Nu är inte Pettersson journalist men om jag varit skulle jag fråga Gunilla om hon cyklat till Kina, Kroatien, Italien och alla andra resmål hon visar upp på sin Facebooksida.

Jag skulle ha frågat Elsässer om det som miljökämpe är nödvändigt att äga två (2) bilar när man bor i Sundbyberg och har nära till en tät och bra kollektivtrafik…

Men SVT är ju proffs så de kanske har rätt, sådant är onödigt att fråga om. Så det är nog ingen idé att säga att en del tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

Stöd bloggen…

9 thoughts on “Så minskar du ditt klimatavtryck

 1. Ge mig vetenskapligt bevis för att vi ”förbrukat de naturresurser som vår jord kan producera på ett år”. Är svenskar verkligen så dumma nu för tiden att de köper sådana idiotiska lögner? Det är i samma klass med ”man-made global warming” och ”sugrör” är onda. Jag kan tala om vad som är farligt: Soja, vegan, man-koftor, feminister, kommunister, klimatterrorister, SVR&TV, DN, SvD, etc.

 2. Vi skulle tillexempel kunna byta ut en del av nötköttet mot fläskkött. Fängelser, skolor, asylmottagningar borde byta helt och samtidigt ta bort alla veganrätter. Hur miljövänligt är det att laga dubbla rätter?

 3. Förbannade hycklare, liksom de flesta i mp. De andra måste cykla, för miljöns skull, mens jag och min pojkvän drar till Maldiverna, för mina pengar som de miljöförstörande skattetyngda folket, jobbat ihop. Mp i ett nötskal. Hoppas vid min Gud, att de åker ut ur svenska riksdagen.

 4. De får lägga fram bevis först och inte hela tiden komma dragandes med något de bygger på rena [politiska] antaganden i kombination med lek på datorer …

 5. Hur bär man sig åt för att konsumera mer än man producerar???????
  Jag är ledsen men vi har bara de skor kvar som vi skall producera nästa år.

 6. För min del drar jag ned förbrukningen av öronpinnar och sugrör för att dra ett strå till stacken.

  • Haha, mycket bra! Stadens nyckel ligger och väntar på dig! Du har lyckats med något politiker med anhang aldrig lyckats med. Jag är bara en enkel gräsrot men du får ett megastort handhjärta från mig; kan du så kan alla. Jämlikhet is the shit, kram!

 7. De är inte sant. Jag har både tomater och äpple kvar i trädgården. Sen har jag valt kärnkraft som energi alternativ som är de grönaste alternativet om man mäter LCA värdet. Bilen har ingen betydelse för mig eftersom de är mycket skog och grönmark där jag bor. De ända som sker är att allt växer mycket bättre med koldioxiden. De största hotet mot klimatet är okunskap och globalism.

Kommentera