Stäng

Professor i lesbisk litteratur och feministiska maskulinitetsstudier är precis vad Sverige behöver

GENUSVETENSKAP. Det är inte färsk, från december 2016, men då fick fick Uppsala två nya genusprofessorer! Det är verkligen på tiden att det här viktiga fältet belönas för sin enträgna kamp för viktiga saker. Väl spenderade skattepengar som kommer att släcka bränderna, få regnet att flöda över torra marker och vi invandrarslynglarna att sluta begå brott och börja arbeta i hemlandet. 

Gabriele Griffin har bland annat forskat om kulturella konstruktioner av identitet i lesbisk litteratur och i svarta och sydasiatiska dramatikers pjäser.

Helena Wahlström Henriksson forskar om nära relationer och makt och hur dessa skildras i litteratur och film under sent 1900-tal och 2000-tal. Hennes huvudfokus är feministiska maskulinitetsstudier.

Läs mer om Gabriele Griffin på Uppsala universitets webbplats

Läs mer om Helena Wahlström Henriksson på Uppsala universitets webbplats

-Pettersson får gratulera de två professorerna till deras tillsättning, höga skattefinansierade lön och hoppas samhället blir mycket bättre av denna satsning…

Jag skulle kunna fortsätta med ”certifierad normingenjör”, 0% matte, 0% hållfasthet, 0% teknik, 0% kunskap osv. Men 100% genus! men jag orkar inte med galenskapen.

Genus.se
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

19 reaktioner på “Professor i lesbisk litteratur och feministiska maskulinitetsstudier är precis vad Sverige behöver

 1. Sossarnas mål var , antingen du kapacitet eller inte om du vill bli akademiker så skall vi i sossarna se till att du kan bli det!

 2. Det måste ju finnas någon ansvarig jävla idiot som beviljar anslag till sådan dårskap.

 3. Det här har inget med vetenskap att göra. Det borde stå att det handlar om genusgalenskap i stället.

 4. Det lär ju inte bli så tjocka och epokgörande rapporter av det. Men det är synnerligen intressant, tycker jag som akademiker. Men jag kan ge en snabbversion redan nu, efter kontakt med feminister i F! : de anser att pedofili är en möjlig sexualitet, de ser ner på bisexuella och pedofiler, de är inte renläriga. Lesbiska kvinnor tar unga kvinnor som älskare, precis som heterosexuella män. De misshandlar sina kvinnor lika mycket som heterosexuella män enligt seriösa rapporter från USA och Sverige.
  Makt i relationen betyder alltså mycket och då är det inte svårt att räkna ut hur dessa lesbiska ser på det omgivande samhället, vilken syn på makt de har. Att vita män står i vägen för dem begriper jag, för de vill själva ha den dominerande ställningen, utöva samma makt och få utlopp för något jag inte har lust att känna till.

  Slut på rapporten!

  1. Intressant hur de kan vända och vrida på saker och ting och framställer det. Men det har absolut ingen som helst funktion i samhället, utan det är rent navelskåderi. Enbart något för homorörelsens ego att gotta sig i. Att de minsann har funnits med länge och varit sedda.

   Läste en rapport för kanske 12-13 år sedan så jag minns ju inte hela innehållet. Men det handlade bland om sexualitet och prostitution i gamla Kina. Där lesbiska kvinnor köpte sex av de kvinnliga prostituerade. Om de hade råd vill säga. Det var ju inget för de fattiga, den sysselsättningen, att betala för sex.

 5. Bara se dom visar va de hör hemma, klassiska överblivna från 60-70 talets flum generation

 6. Det är inte utan att man börjar hysa en början på en viss förståelse av Pol Pot som skickade ut de intellektuella att arbeta på landsbygden. Jag tycker att vi bildar de Blå kmererna och skickar ut akademiker i pseudovetenskaper att arbeta. De skulle kunna använda sin genusvetenskap till att dra fram slang vid skogsbränder eller att röja upp efter EU-migranter. Sedan tycker jag att i övrigt bör vi avstå från den kambodjanska linjen även om det finns de som tycker att det vore ett lämpligt straff efter allt elände de dragit på svenska folket. Vi är dock bättre människor än de.

  Det går förövrigt knappt en dag utan att man hittar ett ”drönarnäste” i statsförvaltningen eller i verksamheter i huvudsak finansierat av svenska skattebetalare.

 7. Vilka två jävla stolpskott!!
  Vad tillför dessa två damer det svenska samhället?
  Absolut ingenting.
  Nej, frånta dem deras fina titlar och feta löner,
  samt avskaffa dessa fullständigt idiotiska befattningar.

  1. Denna typ av personer har tyvärr sedan ödesåret 1968 styrt Folkhemmet och resultatet efter 50 år syns ju överallt i dagens samhälle !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: